• Ring för
  • visning

Gröndal Storsegelvägen 10, ACCEPTERAT PRIS 4rok 90 Kvm


Milsvid utsikt över Mälaren


6.745.000 kr

ACCEPTERAT PRIS! Välkommen till denna exklusiva fyra i populära Gröndal strand. Belägen högst upp i fastigheten, med stor, härligt balkong i bästa sydvästläge som bjuder på en fantastisk utsikt över Mälaren. Fastigheten är ritat av den prisade arkitekten Andreas Martin-Löf och bjuder på storslagen arkitektur och facliteteter utöver det vanliga. I Balneums egna SPA finns det plats för avkoppling. Simma några längder i den generösa poolen och avsluta med bastu. Från spaet tar man sig ut på soldäck där man kan njuta av de varma månaderna. Nere vid vattnet ligger fritidsbåten ankrad, fri att nyttja för de som bor i huset. Balneum erbjuder även kylrum för matleveranser i anslutning till entréerna, allt för att förenkla vardagen. Här har du ett livsstilsboende i unik, maritim miljö med strandpromenad, båt- och badbryggor för morgon- och kvällsdoppet. Detta hem passar de kräsna köparna som ställer höga krav på sitt boende. Flexibelt tillträde! Välkomna på visning!

  • Balenum-15

Beskrivning

Genova Property Group har skapat ett unikt boende utöver det vanliga, den välrenommerade arkitekten Andreas Martin Löf har ritat en storslagen arkitektur med fantastiska faciliteter och exklusiva materialval. Denna fantastiska fyrrummare har en rejäl takhöjd på hela 3 m och härlig balkong om 9 m² med sjöutsiktVåningen går i ljusa, naturliga färgtoner och generösa glaspartier suddar ut gränsen mellan naturen utanför och den ombonade känslan inomhus. Stora sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är stilrent med diskret skåpsinredning, rejäl arbetsyta på vit terrazzo-sten med stänkskydd i borstad guldlaminat ovan. Underlimmad diskho och blandare i borstad stål från Strand. Integrerad kyl/frys, diskmaskin och fläkt. Häll och ugn kommer från Bertazzoni. Badrum och gästtoalett klädda i snygg granitkeramik. Från köket nås den härliga balkongen. Badrummet är klätt i granitkeramik i Travertine matt från golv till tak. I badrummet finns både dusch och badkar samt tvättmaskin & torktumlare. Våningen har tre väl tilltagna sovrum. Samtliga rum har plankgolv i ek, ljusgrå väggar samt förvaringsmöjligheter i en eller flera garderober.'

 

Gemensamhetsutrymmen

- SPA med stor inomhuspool och bastu. Från Spaet når du ett soldäck på terrasen.
- Fritidsbåt
- Kylrum för matleveranser i anslutning till entréerna.
- Barnvagn/rullstolsrum (på entréplan). 
- Cykelförråd i källaren.
- Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd.

 

Området
Stadsdelen är grön och lummig och har ett stort utbud av både service och vackra promenadvägar med möjligheter till promenader, joggingrundor och fika. Det finns både klippbad och strandbad i området och för den båtintresserade finns möjlighet till båtplats. I Gröndals centrum finns både trendiga restauranger och caféer, matbutiker, bibliotek, kemtvätt och en rad småbutiker. Liljeholmstorget med galleria ligger på promenadavstånd. I närheten ligger Gröndalsskolan, FK - Åk 5, vackert belägen vid Mälaren och mycket omtyckt av föräldrarna.

Kommunikationerna är goda med busshållplats för linje 133 endast ett par hundra meter från huset. Genom Gröndals centrum går tvärbanan mot Alvik, Solna och Sickla Udde. Från Gröndal går det även en rad busslinjer bl.a. 133 mot Liljeholmen och Ekensberg, 152 till Älvsjö och Bromma flygplats och 161 till Bagarmossen via Älvsjö station. Från Liljeholmen tar du dig med T-banan, röda linjen, till T-centralen på 10 minuter.

 

Fakta

Adress:
Storsegelvägen 10, ACCEPTERAT PRIS
117 68 Stockholm
Område:
Gröndal
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
90 Kvm
Pris:
6.745.000 kr
Avgift:
4.875 kr inkl. Värme & Vatten, bredband, kabel tv
Våning
6 av 6
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
E1604
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.8317 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Behövs ej
Förening:
Brf Balneum
Org.nr:
769629-9515
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen

Brf Balneum färdigställs med 135 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 105 parkeringsplatser med beräknad inflyttning år 2018. Fastigheten är ritad av prisbelönte arkitekten Andreas Martin-Löf och är därmed i en klass för sig. Samtliga lägenheter har en takhöjd på 2.7-3 meter, generösa glaspartier och balkong eller terrass vilket ger ett rikligt ljusflöde och magisk utsikt mot Mälarens glittrande vatten med båtliv och solnedgång. Materialvalen är givetvis påkostade såväl i lägenheterna som i trapphus och entréer och tillvalen andas lyx och finess. 

Förteningen stoltserar med eget SPA med bastu och inomhuspool med utgång till soldäck. Medlemmarna erbjuds också fri tillgång till en fritidsbåt (!) som ligger förtöjd nedanför huset. I varje entré finns ett kylrum för förvaring av ex. kylvaror. Här kommer det också finnas barnvagn/rullstolsrum. Nyöppnade förskola och gym finns i grannfastigheten. 

Bilplats
- 63 st garageplatser.
- 26 st parkeringsplatser.
Separat kö finns.

TV- och internetanslutning
Anslutning för internet, IP-telefoni och TV sker via fast anslutning (fiber). Uppklopplingen är 100/100 Mbit/s och i TV-utbudet ingår baskanalerna.

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.