• Ring för
  • visning

Nacka strand Fabrikörvägen 20 4 tr 3rok 96 Kvm


Magnifik sjöutsikt och kvällssol


På första parkett med fantastisk utsikt mot väster över hela Stockholms inlopp och Djurgården! Två badrum och Master Bedroom med sjöutsikt från sängen! Inglasad balkong med magisk kvällssol! Stort vardagsrum med sjöutsikt i 180 grader och trevligt kök där matplatsen givetvis har sjöutsikt. Ett fantastiskt boende i ett område med båttrafik både till Stockholms city och Stockholms skärgård. Närhet till Nacka Forum och mycket bra kommunikationer.

  • 6399709 1-178-17 photo print

Beskrivning

Välkommen till Nacka strand där Nacka gör skäl för sin slogan. "Mellan storstad och skärgård". Med SL båt till Djurgården och Nybroviken och skärgårdsbåtar till Stockholms skärgård kan man inte önska mer. 

Redan i entrén möts man av fastighetens kvalitéer med exklusiva materialval och välkomnande design.
En trappa upp ( hiss finns) får man känslan av att komma till en privat hall med fint trägolv och diskreta ytterdörrar. Lägenheten är ljus och fräsch med ekparkett och stora fönster som samtliga har sjöutsikt. 

Välkomnande HALL med gott om plats för avhängning och garderob med spegeldörrar. 

Stort KÖK med moderna vita köksskåp från Vedum. Bänkskivor i ek med kakel som stänkskydd. Rostfri kyl/frys, inbyggd ugn och micro samt spishäll. Integrerad ny diskmaskin från Miele (2013)

MATPLATS intill köket med plats för 6-8 personer med härlig utsikt. 

MASTER BEDROOM med eget badrum och stor klädkammare. Stort fönster med sjöutsikt från huvudkudden.

BADRUM med ingång från Master Bedroom är helkaklat med dusch, WC och handfat med skåp och spegelskåp. 

BADRUMMET är helkaklat med golvvärme och har ett stort badkar, vägghängd WC, handfat, skåp och tvättmaskin Miele från 2015.

Ytterligare ett SOVRUM som passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor.

Det stora VARDAGSRUMMET i vinkel  med utsikt över inloppet i 180 grader har stora fönster och går lätt att avdela till ytterligare ett rum om så önskas. Utgång till inglasad balkong.

BALKONGEN glasades in 2015 med glaspartier utan störande lister som lätt går att skjuta till ena sidan. Här finns plats för både solstol och matbord för trevliga middagar i solnedgången.

Gott om förvaring då det i lägenhet finns två stora KLÄDKAMMARE och i källaren finns ytterligare ett FÖRRÅD.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Exklusiva trapphus med granit och ekgolv skapar en känsla av lyx redan i entrén. Föreningen har en tvättstuga med sjöutsikt och cykelförråd. Varje lägenhet har ett parkeringstillstånd för 535 kr/månad.

BRF Gustafshög 1 är en äkta bostadsrättsföreningen som år 2000 lät uppföra fyra punkthus med vidunderlig utsikt över Stockholms inlopp. Föreningen har 115 medlemmar med 67 lägenheter och samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten förvaltas av MFS Fastghetsförvalning AB med regelbunden skötsel och tillsyn av fastigheterna och föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2016, Föreningen har ett utsiktsservitut  med ägaren till kajen vilket kommer att tas i beaktan vid planering av ny bebyggelse på kajen. För mer information om förenigens ekonomi se bilagd årsredovisning 2016 och föreningens stadgar samt deras hemsida http://fabrikorvagen.bostadsratterna.se. 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Fabrikörvägen 20 4 tr
131 52 Nacka
Område:
Nacka strand
Rum:
3 rum och kök2
Boarea:
96 Kvm
Avgift:
4.795 inkl. Värme, Vatten, , Kabel-TV och , Bredband
Våning
4
Byggnadsår:
2000
Lägenhetsnr:
440408
Tillträde:
Kvartal 4 2018
Tv- internetutbud:
Telia
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.452
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
126 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Gustafshög 1
Org.nr:
769604-6999
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
750 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
900 kr/mån
Kommentar:
Observera att driftkostnad är beroende av förbrukning och kan variera beroende på avtal.

Föreningen

BRF Gustafshög 1 är en äkta bostadsrättsföreningen som år 2000 lät uppföra fyra punkthus med vidunderlig utsikt över Stockholms inlopp. Föreningen har 115 medlemmar med 67 lägenheter och samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten förvaltas av MFS Fastghetesförvalning AB med regelbunden skötsel och tillsyn av fastigheterna och föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2016, Föreningen har ett utsiktsservitut  med ägaren till kajen vilket kommer att tas i beaktan vid planering av ny bebyggelse på kajen. För mer information om förenigens ekonomi se bilagd årsredovisning 2016 och föreningens stadgar samt deras hemsida http://fabrikorvagen.bostadsratterna.se. 

Övrigt

NACKA STRAND är en stadsdel i förändring från kontors stad till bo stad. Med sitt unika läge på kajen längs Stockholms inlopp med närhet till Nacka Forum kommer detta område inom kort att var ett av Stockholms attraktivaste bostadsområden. I området finns flera förskolor och skolor, restauranger, gym, närbutik mm. och kommunen utvecklar nu den populära strandpromenade hela vägen till Svindersvik och Sicka köpkvarter. Perfekt för trevliga söndagspromenader. Via den nya Svindersviksbron kommer man enkelt till Kvarnholmen och Saltsjöqvarn som är trevliga utflyktsmål till fots eller på cykel. På promendadavstånd finns även berömda Nyckelviken som är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. Här finns 4H-gård och många trevliga skogsstigar, klassisk herrgård med gofika och här anordnas varje år traditionell julmarknad och midsommarfirande. Nacka Forum är ett av Stockholms största köpcentrum som erbjuder allt som ett modernt köpcentrum kan erbjuda. VId Nacka gymnasium finns idrottshallar som erbjuder både simning, ishockey, fotboll, dans mm. Idag finns mycket bra kommunikationer med både båt och buss till Stockholms innerstad och Handenterminalen och med bil kommer man snabbt till motorvägen och Södra länken. Läs gärna mer på www.nackastrand.se

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: +0735338831

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.