• Ring för
  • visning

Ektorp Ektorpsvägen 15 4rok 95 Kvm


MED FÖNSTER I FYRA VÄDERSTRECK


Nyrenoverad hörnlägenhet högst upp med trevlig balkong som har fin utsikt över föreningens välskötta innergård. Lägenheten är nyligen renoverad med modernt kök och fint helkaklat badrum. Med fönster i fyra väderstreck skapas ett fint ljus i alla rum och lägenheten är välplanerad med tre bra sovrum, nyrenoverat badrum och gästWC och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Perfekt planerad lägenhet för hela familjen i ett mycket trevligt område med närhet till både Nyckelvikens naturområde och Ektorps centrum med matvaruaffärer, butiker gym och café. Mycket bra kommunikationer till centrala Stockholm.

  • 8-Kok

Beskrivning

Välkommen till en mycket välplanerad och fräsch lägenhet i populära Ektorp. Nyligen renoverad med nya golv, ny köksplanering, nya vitvaror, renoverade innerdörrar och nydragen el. Ett trevligt boende nära Ektorp centrum, mycket nära bra kommunikationer med tät busstrafik in till stan på ca 20 minuter. 

Välkommen in!

HALL / Stor och välkomnande hall med klinkergolv och gott om plats för avhängning av ytterkläder och med stor klädkammare för förvaring.

BADRUM OCH GÄST WC / I direkt anslutning till hallen finns både en gästtoalett och ett snyggt helkaklat badrum med fönster, som renoverats i samband med stambyte 2012. Vitt kakel och svart klinkergolv med golvvärme. Duschhörna,  handfat med kommod och spegelskåp,  WC och tvättmaskin.

VARDAGSRUM / Generöst vardagsrum med ljusa väggar och parkettgolv. Trevlig planlösning i vinkel mot matplats och ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck. Utgång till balkong i söderläge.

BALKONG / Södervänd balkong med fin utsikt över föreningens trevliga innergård, och med plats för sittgrupp och matbord blir detta en mysig oas på varma sommarkvällar. 

KÖK / Modernt kök med vita köksluckor och nya vitvaror. Stor köksö mellan kök och matplats skapar en trevlig samvaro mellan kök och matplats och ger gott om arbetsytor och förvaring.

3 SOVRUM / Två sovrum i direkt anslutning till hallen varav det ena idag används som kontor med gott om förvaring i stora garderober. Det stora sovrummet är beläget i bortre delen av lägenheten och har fönster i två väderstreck och stor garderob med skjutdörrar. Ljusa väggar och parkettgolv.

FÖRRÅD / Till lägenheten ett förråd och en mindre "matkällare"

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en trevlig grön innergård med flera sittgrupper och lekplats för barnen. Här finns även möjlighet till en egen odlingslott för den intresserade med gröna fingrar.
Tvättstugan med flera tvättmaskiner och torkrum finns i porten bredvid. Föreningen har även cykelrum, barnvagnsrum och t.o.m. ett pingisrum.

PARKERING
Föreningen disponerar 29 parkeringsplatser på gården och några i garage till en kostnad av 200-500 kr. Separat kö. 

VÄLKOMMEN TILL  

Ektorp som är ett trevligt bostadsområde mitt i Nacka och här är det nära till allt. I Ektorps centrum finns ett flertal mindre butiker, två matvaruaffärer, gym, restaurang och café och alldeles runt hörnet ligger Nacka sjukhus med Nacka näraakut. För den som värdesätter naturen är det nära till Nyckelvikens naturområde med många härliga skogspromenader till Nyckelvikens herrgård och 4 H-gård. Går man istället söderut ut når man snabbt Skurusundet och Saltsjö-Duvnäs med båtliv och strandpromenad och vill man bada är det nära till både Bastusjön och Långsjön. I området finns flera populära förskolor och skolor och man kommer enkelt till Slussen på 20 minuter eller Nacka Forum med kommunal service, Nacka gymnasium och idrottshall.

Nacka kommun är kommunen mitt i storstad och skärgård. Här är naturen alltid närvarande med stora skogar och skärgårdsklippor med bad och härlig utsikt. Perfekt för trevliga söndagspromenader med en fikakorg. Kommunen har många populära skolor och ett stort utbud av olika fritidsaktiviteter både för liten och stor. Bra kommunikationer in till centrala Stockholm på ca 20 minuter med bussar både till Slussen och andra områden. Vid Sickla köpkvarter finns även tvärbanan för resa till både tunnelbana och pendeltåg. Nacka har även pendelbåt som trafikerar sträckan Lidingö- Nybrokajen och är ett perfekt alternativ för den som ska till centrala Stockholm eller ta en cykeltur på Djurgården, och om några år ( 2025 ) är tunnelbanan utbyggd till Nacka Forum.

 

 

Fakta

Adress:
Ektorpsvägen 15
131 45 Nacka
Område:
Ektorp
Rum:
4
Boarea:
95 Kvm
Avgift:
5.710 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) och Bredband
Våning
3 av 3
Byggnadsår:
1960
Lägenhetsnr:
15
Tv- internetutbud:
Bredbandsbolaget
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
3.04470 %
Andelstal, avgift:
3.05 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
129 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Ektorp
Org.nr:
.....................
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
404 kr/mån
Försäkring:
175 kr/mån
Summa:
579 kr/mån
Kommentar:
Observera att driftkostnad varierar beroende på avtal och förbrukning

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Ektorp äger och förvaltar fastigheten Sicklaön 202:6 med adress Ektorpsvägen13-15 och Edinsvägen 14-20. I fastigheten finns 43 lägenheter med en total bostadsyta om ca 3 000 kvm. I fastigheten finns även fem lokaler för uthyrning, varar fyra idag är uthyrda och en disponeras av föreningen. Fastigheten saknar hiss. 

EKONOMI
Förenigen har enligt styrelsen en god ekonomi och en välskött fastighet som under åren löpande renoverats. Belåningsgrad ca 4 700 kr/kvm och årsavgift ca 726 kr/kvm. Ingen beslutad förändring av månadsavgiften

UTFÖRDA RENOVERINGAR 
Föreningen har löpande underhållit och renoverat fastigheten enligt information på deras hemsida har följande utförts:

2000 - Oljepanna byttes mot Fjärrvärme.
2003-2004 utfördes fasadrenovering
2007 - utfördes ommålning på samtliga tak.
2007 - Byttes samtliga tvättmaskiner och tumlare
2011 - Installerades spaltventiler.
2012/2013 - Stambyte och totalrenovering av alla badrum.
2014 - Byttes två torktumlare mot nya maskiner.
2014 - Totalrenoverades samtliga trapphus.
2014 - Utfördes relining på samtliga rör under källargolvnivå.
2014/15 - Byttes samtliga entrédörrar samt källarentréerna på gårdssidan.
2017 - En omfattande renovering av ytterbågar och karmar till fastighetens samtliga fönster har genomförts.

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen kommer att fortsätta byta ut dagvattenledningar och asfaltera ytorna utanför huset, samt kommande år måla och vid behov reparera taket.

TVÄTTSTUGA/FÖRRÅD/CYKELRUM ETC:

Föreningens tvättstuga ligger i porten bredvid. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt ett pingisrum.

PARKERING/GARAGE:
Totalt disponerar föreningens medlemmar 29 bilplatser varav 21 parkeringsplatser och 8 garageplatser. Kostnad ca 2- 500 kr/månad. För närvarande är alla platser upptagna men ingen kö. 

TV/BREDBAND/TELEFON: 
Kabel-TV via Bredbandsbolaget, samt bredband via fiber från Telia vilket ingår i månadsavgiften.

För ytterligare information se föreningens hemsida: http://www.brfektorp.se/
Kontaktuppgifter till styrelsen: styrelsen@brfektorp.se

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.