• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Finnboda Finnboda Kajväg 6 4rok 99 Kvm


MED EN MAGISK SJÖUTSIKT


9.990.000 kr / ACCEPTERAT PRIS

ACCEPTERAT PRIS. Fantastisk fyra med en magisk sjöutsikt. Lägenheten stod klar nu i juni. Här har du möjlighet att som första person flytta in i en lägenhet där du kan njuta av en härlig balkong i väster, belägen rakt mot Saltsjön. Härifrån kan du följa Stockholms inlopp hela vägen in till stan. Lägenheten erbjuder ett underbart ljusflöde med fönster i tre väderstreck. Bakom byggnationen och lägenheterna står välrenommerade HSB. Detta är ett boende med moderna förtecken. Lägenheten erbjuder en genomgående hög boendestandard däribland kan du njuta av exklusiva enstavs- och vitpigmenterade trägolv som verkligen förstärker den marina känslan. God förvaring tillförsäkras av smarta garderobslösningar. Detta är helt enkelt en drömlägenhet för både familjen och paret som vill ha ytor och bekvämlighet. Perfekt belägen i Finnboda Hamn med SL-båt in till Nybrokajen samt bussar till Slussen. ICA-butik i närområdet och kort avstånd till Nacka Forum.

Visas Söndag 20 Aug 14:45 - 15:30 Måndag 21 Aug 18:30 - 19:00

  • Picture-29

Beskrivning

Fantastisk fyra med en magisk sjöutsikt. Lägenheten stod klar i juni och här kan du njuta av en härlig balkong i väster, belägen rakt mot Saltsjön. Härifrån kan du följa Stockholms inlopp hela vägen in till stan. Lägenheten erbjuder ett underbart ljusflöde med fönster i tre väderstreck. Bakom byggnationen och lägenheterna står välrenommerade HSB. Detta är ett boende med moderna förtecken. Ytterst välplanerad lägenhet med ett stort vardagsrum med öppen planlösning mot fullutrustat kök. Till detta kan du addera tre utmärkta sovrum och två badrum. Balkongen nås från sällskapsdelen. Lägenheten erbjuder en genomgående hög boendestandard däribland kan du njuta av exklusiva enstavs- och vitpigmenterade trägolv som verkligen förstärker den marina känslan. God förvaring tillförsäkras av smarta garderobslösningar. Detta är helt enkelt en drömlägenhet för både familjen och paret som vill ha ytor och bekvämlighet. Här kan du njuta av ett modernt boendes bekvämligheter med bland annat stor hiss och entré utan krånglig halvtrappa. Föreningen disponerar över ett antal garageplatser.

Här bor du med ett fantastiskt läge mitt emot Djurgården. Goda kommunikationer inkluderar bussar som tar dig snabbt in till Slussen och inte att förglömma en SL-båt som tar dig in till Nybrokajen på vanligt busskort. Här bor du nära Sickla Köpkvarter och en broförbindelse från grannområdet Kvarnholmen tar dig snabbt till Nacka Forum och ICA Maxi. En ICA-butik finns dessutom i närområdet. I närområdet finns också två förskolor och grundskola. Nere vid kajen i Finnboda Hamn kan du äta middag på restaurang Lilla Piren och njuta av utsikten över Stockholms inlopp. Här bor du nära Nackareservatet och Hellasgården som erbjuder aktiviteter för såväl stor som liten. Båtplatser kan eventuellt hittas i flera närbelägna båtklubbar, däribland Finnboda Båtklubb.

HALL | Ingång sker till trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen finner du skjutdörrsgarderob som ingår i köpet. Stilrent och slitstarkt klinkergolv.

VARDAGSRUM | Stort vardagsrum som ligger med öppen planlösning mot köket. Tillsammans utgör de en fantastisk sällskapsdel med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord med plats för stora sällskap. Från samtliga fönster har du en fantastisk sjöutsikt. Från vardagsrummet når du lägenhetens stora balkong i väster. Även denna med strålande sjöutsikt. Balkongen är inglasad vilket förlänger säsongen och även skyddar mot eventuell vind.

KÖK | Påkostat kök från Vedum med full maskinell utrustning från Electrolux. Stilsäkra släta köksluckor i varmgrått med rostfria beslag. Den maskinella utrustningen inkluderar induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, helkyl och helfrys samt fläkt. Smakfullt kakel i vitt ovan goda arbetsytor. Underlimmad ho.

3 x SOVRUM | Lägenheten erbjuder tre utmärkta sovrum. Samtliga med en strålande utsikt från stora fönster.

BADRUM 1 | Badrum med högsta standard, självklart med tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa finner du arbetsbänk samt väggskåp. Badkar i stilsäker design. Helkaklade väggar med stilrent klinkergolv med golvvärme. Snygg kommod med handfat. WC. Handdukstork.

BADRUM 2 | Även detta badrum håller högsta standard. Ordentlig duschplats bakom duschvägg i glas. Helkaklade väggar med stilrent klinkergolv med golvvärme. Handfat. WC. Handdukstork.

För fler detaljer och information kring utrustning och föreningen se bifogade dokument.

Fakta

Adress:
Finnboda Kajväg 6
131 72 Nacka
Område:
Finnboda
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
99 Kvm
Pris:
9.990.000 kr
Avgift:
4.989 kr inkl. värme, vatten (kallt)
Våning
7 av 9
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
26
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.46927 %
Andelstal, avgift:
1.18581 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
HSB:s Brf Finnboda Terrass
Org.nr:
769616-8272
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Värme:
230 kr/mån
El:
280 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Övrigt:
205 kr/mån
Summa:
915 kr/mån

Föreningen

Föreningen består av tre byggnader med totalt 93 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Bakom projektet står HSB.

Via del i gemensamhetsanläggning så diponerar förenignen över ca 39 garageplatser (1.200 kr/mån) samt ca 42 st parkeringsplatser (600 kr/mån). Kösystem tillämpas. Föreningen kommer också ingå i gemensamhetsanläggning som ansvarar för vägar, parkeringsplatser, torg, grönområden m.m. i området.

Gemensamma utrymmen är gemensamhetslokal med WC och pentry, en tvättstuga avsedd för grovtvätt, sju barnvagnsrum, två cykelförråd och ett återvinningsrum.

ComHem är leverantör av bredband, telefoni och TV. En obligatorisk avgift på 205 kr/mån tillkommer ovanpå den angivna avgiften och då ingår bredband, telefoni (fasta avgiften) och ett grundutbud med tv-kanaler.

Föreningen har en gruppanslutning gällande hushållsel och varje hushåll debiteras sedan enligt individuell förbrukning. Schablonkostnaden för denna lägenhet är 280 kr/mån.

Ingen energideklaration är i dagsläget utförd för föreningens byggnad och kan därför er presenteras.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

För mer information besök projektets hemsida hos HSB: https://www.hsb.se/sok-boende/projekt/stockholm/nacka/finnboda-terrass?

Se bifogade dokument för mer information.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Kallvatten ingår i avgiften men varje lägenhetsinnehavare står för sin förbrukning av varmvatten. Denna kostnad tillkommer ovanpå avgiften. Enligt en schablon som föreningen anger så uppgår denna kostnad till ca 230 kr/månad. Detta är ju dock helt beroende på förbrukning.

Medlemskap i HSB krävs för medlemskap i föreningen

De angivna driftkostnaderna är endast uppskattade värden. Då säljarna ej har bott i lägenheten har de inte kunnat uppge några uppgifter.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.