• Aktuellt bud
  • 5.100.000:-

Tollare Tollarevägen 53 4rok 102 Kvm


Med både balkong och terrass


4.995.000 kr

Snyggt familjeboende med härligt stora umgängesytor och dessutom både stor balkong och privat uteplats - balkong med fm-sol och uteplats med em- och kvällssol - och båda med sjöutsikt! Ljust vardagsrum i attraktiv, öppen planlösning med stilfullt kök med mycket stor köksö för såväl bekväm matlagning som barhäng för många - och intill ligger den stora matplatsen med utsikt mot Lännerstasundet! Tre ljusa sovrum och två exklusiva badrum. Strama, stilsäkra färgval och exklusiva materialval skapar ett vackert hem att vara stolt över! Bra förening med god grannsämja - och där ingen månadsavgift kommer tas ut av medlemmarna de kommande sex månaderna!

  • Härligt stor köksö

Beskrivning

HALL
Välkomnande möblerbar hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt. I hallen finns bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av en rejäl garderobsvägg. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Härligt stort och ljust vardagsrum i öppen planlösning med stilfullt kök - här finns härligt stora ytor för såväl vardagens familjeliv som den stora festen med härliga mingelytor både inomhus som på balkong och uteplats!

Stort och ljust kök med med en härligt stor och elegant köksö som gjord för mingel! Stilfullt, stramt formspråk där de vita snickerierna stilsäkert kontrasteras mot bänkskivan i rostfritt stål. Härligt stora arbetsytor och mycket gott om förvaring. I köket finns kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt samt inbyggd ugn. Intill köket köket ligger den stora matplatsen med vacker och rofylld utsikt över parkmark och vatten! Från köket når man även lägenhetens stora balkong med förmiddagssol och samma härliga utsikt!

MASTER BEDROOM
Härligt stort och ljust master bedroom med god plats för förvaring och utgång till lägenhetens ljuvliga uteplats - här tillbringas många och långa sommardagar! Utsikt ner mot Lännerstasundet även här och egen grind ut mot föreningens snygga trädgård med lekplats, sittgrupper, odlingslådor och utekök.

TVÅ LJUSA  SOVRUM - båda med fin plats vid stora fönster för lek eller skrivbord.

BADRUM
Lägenheten har två badrum där det större badrummet har badkar och här finns även utrymme för klädvård med tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkyta med förvaring över. Det andra badrummet är utrustat med dusch med duschväggar i glas.

- - -

10 KVM TERRASS - Ett extra vardagrum
Med bästa solläge ligger den vackra terrassen som inbjuder till många och långa dagar i sommarsolen - gott om plats för soffgrupp, solstolar och stor grill - som att bo i radhus - och du har uppsikt över barnen när de leker på gården!

7 KVM BALKONG – Underbar sjöutsikt
Härlig balkong med vacker utsikt över områdets vackraste parkområde och Lännerstasundets glittrande vatten. Här intar du morgonfikat i solen - och får skugga de varmaste dagarna!

- - - 

OMRÅDET
Tollare växer nu en helt ny stadsdel fram i Saltsjö-Boo! Alldeles intill Lännerstasundet skapas här ett område som kommer att sjuda av liv längs kajerna med fina strandpromenader, restauranger och marina med möjlighet att ha egen båt. Vid det centralt belägna torget finns idag ett minilivs och gym och i området finns både förskola och skola. Redan nu finns goda bussförbindelser med motorvägsbuss som på ca 25 minuter trafikerar sträckan till Slussen och framöver kommer detta att utökas med båtturer och busslinje in till torget vilket beräknas vara klart 2019 - 2020.

Läs gärna mer om Tollare på 
www.tollareinacka.se samt www.tollareinacka.se/lev-i-tollare/tidslinje//tidslinje/
 

Fakta

Adress:
Tollarevägen 53
132 49 Saltsjö-Boo
Område:
Tollare
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
102 Kvm
Pris:
4.995.000 kr
Avgift:
4.936 kr
Byggnadsår:
2016
Lägenhetsnr:
T5.5
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.827 %
Pantsatt:
Ja
Förening:
Brf Lord Lambourne
Org.nr:
769629-5612
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen

FÖRENINGEN
BRF Lord Lambourne med organisationsnummer: 769629-5612 upplåter 73 bostadsrättslägenheter i fem hus. Föreningen är en s k äkta bostadsrättsförening och äger marken. Juridisk person kan godkännas. Bostadshusen ligger i suterräng med 5-9 våningar och har följande storleksfördelning:
1 rok - 8 st
2 rok - 21 st
3 rok - 14 st
4 rok - 24 st
5 rok - 6 st

Bostadshuset "Tegeltrappan" där denna lägenhet ligger utgörs av en terrasserad byggnad som trappar sig med landskapet och tack vare detta har föreningen tre fantastiska takterrasser i bästa söderläge. Grannhuset "Pergolan" har namngetts efter föreningens stora gemensamma trädgård som förutom just en pergola också har plats för gemensamma odlingsbäddar, blomsterland, utekök och grillar och flertalet sittgrupper.

Husen ligger intill den anlagda Enebacken som ligger i rakt söderläge och är områdets största och vackraste park med härliga gröna ytor och skuggande träd. Backens små platåer kommer att möbleras med bekväma liggmöbler.

Ventilation
Mekanisk till-och frånluft med återvinning.

Kommande renoveringar
Byggnaderna är nyproducerad varför något underhållsbehov utöver löpande underhåll ej beräknas föreligga under år 1-11.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

INTERNET/TV
TV- ViasatInternet - Lägenheterna är anslutna till ett öppet fibernät; Zmarket, vilket ger möjligheten att själv välja leverantör. Ett obligatoriskt tillägg om 145 kr/månad tillkommer för TV- och Internetanslutning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lägenheten disponerar ett källarförråd. I föreningen finns en gemensamhetslokal om 53 kvm som kan hyras för fest/övernattning, tre gemensamma takterrasser, relaxavdelning med bastu, mindre verkstad, cykelrum, barnvagnsrum samt två soprum med källsortering.

PARKERING
Föreningen upplåter 64 st garageplatser, varav två handikappplatser och där några av platserna kommer avsättas till en bilpool. Husen har direktaccess till garaget.
Separat kö finns Kostnad ca. 650 kr/månad.

Budgivning

23 Jan
Budgivare 1
5.100.000 kr

Ansvarig mäklare

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.