Saltsjö-Boo Trollsjövägen 27 6rok 175 Kvm


Magiskt hus- grönskande oas


11.950.000 kr

Välkommen till detta unika och fantastiska hus som är något utöver det vanliga. Huset är högt beläget på en lugn och idyllisk gata i barnvänliga Södra Lännersta i populära Saltsjö-Boo. Här möts du av en magisk trädgård med mycket grönska och planteringar där varje årstid har sin glans. Det finns inte många bär och frukter som denna tomt inte kan erbjuda. Huset har generösa sällskapsytor på entréplan där ljuset strålar in genom alla dess fönster och väderstreck. Huset har fem sovrum så här får hela familjen plats. Välkomna till paradiset!

  • DSC 2290

Beskrivning

Välkommen till detta fantastiska arkitektritade hus med genomtänkta fina detaljer. Stora fönsterpartier och fem meter i takhöjd som ger en härlig rymd. Interiören präglas av det fina ljusflödet och takfönster sprider ljus i rummen på övre plan. På entréplan gör de stora fönsterpartierna vid matplatsen att gränsen mellan ute och inne nära nog suddas ut. Detsamma gäller de stora fönstren över diskbänken vilka vetter mot en upplyst bergvägg. Husets hjärta är den generösa ytan för gemensamt umgänge på entréplan med välutrustat kök, matplats vid braskamin och rymlig vardagsrumsdel samt bra skafferi.  Övervåningen erbjuder möjlighet att dra sig undan med sovrum, möblerbar hall och husets andra badrum. Huset erbjuder totalt 5 bra sovrum, två fina badrum och fantastiska sällskapsytor med eldstad samt en utemiljö som är utom dess like, måste helt enkelt upplevas!

Under 2018—2019 har omfattande och påkostade renoveringsarbeten gjorts både invändigt som utvändigt:

Invändigt-Här har det mesta gåtts igenom och uppdaterats under det senaste året: Nymålade ytskikt, nytt stort skafferi, ny duschvägg, nytt badkar, infällda spotlights och ny tvättställskommod i nedre badrummet. Elen är genomgången och nu finns dimmer i samtliga rum. Nya fönster vid matplatsen, renoverade ytterdörrar, stilren platsbyggd förvaring som garderober vilka, liksom skåp och bokhyllor, har gjorts av finsnickare. Nya bänkskivor i exklusiv kalksten. Värmepanna, kyl, frys och tvättmaskin är samtliga från 2019. Larm med kamera installerades 2018. Walk in closet i master bedroom.

Utvändigt-Ny ytterpanel, specialsågad i tre bredder och behandlad med järnvitriol. Panelbrädornas olika bredd går sedan igen i den nya altanen, i den nybyggda balkongen och hela vägen ut i taksprången. Ett mycket fint snickerijobb! Altanen har infälld belysning, pergola, planteringar samt en gjuten damm med gångsteg som är placerad precis utanför matplatsen. Den nya fasad- och trädgårdsbelysningen, installerad av belysningsdesigner, skänker en mysig känsla runt huset när mörkret faller. Trappan upp till huset är byggd och är  putsad, kantad av belysning och genom nya portaler leder den upp till huset.

Våren 2019 uppfördes ett orangeri om 25 m2 med fiskbensmönstrat stengolv och ett aprikosträd som fått växa upp som ett naturligt solskydd genom bordet med plats för 10—12 personer. Orangeriet är familjens oas från tidig vår till sen höst!

Garaget har fått likadan panel som huset och ny belysning. Entréområdet har fått ny fiskbensmönstrad stenläggning kantad av lättskötta planteringar med bambu och funkia. Soptunnorna göms i ett eget hus med sukulenttak och fasadsiffror i betong, och fullbordar med det bilden av en stilfull entré. Genom den parklika delen av den stora trädgården, med bl.a. kaprifol, tall och ek, löper en slingrande, nyanlagd trappa i natursten.

Ett stort inhägnat trädgårdsland har anlagts på den nedre delen av tomten dit vatten drogs våren 2019. Här finns även en nyanlagd rosenträdgård och en samling vackra pioner.

Utmed trappan upp mot huset har det planterats äppelträd, körsbär, plommon, jätteblåbär, rabarber, fläder och en hel sluttning med björnbär. Halvvägs upp har det byggts en veranda och en mur i natursten.

I trädgården framför huset har det anlagts nya rabatter i ”skandinavisk-asiatisk stil” med fokus på vackra bladverk och sobra färger. Här finns bl.a. japanska lönnar, silverpäron, persika, funkior, flera olika sorters gräs, alunrot och en hel matta med nävor. Ett staket mot grannfastigheten har rests, vidare har en rejäl men dold kompost anlagts bakom orangeriet. Flera stora träd är borttagna, stubbar har frästs och kvarvarande träd har fått en genomgång av en professionell arborist.

I pergolan utanför huset finns bästa kvällssolsläget och ett naturligt tak av stora gamla körsbärsträd som blommar överdådigt om våren.

Bakom huset ligger ett naturområde, vilket gör läget såväl privat som rofyllt. I reservatet finns en spännande och vacker bergsmiljö samt den lilla Trollsjön med näckrosor och ofta fina möjligheter till skridskoåkning på vintrarna.

OMRÅDET
Området är lugnt och har trevliga och hjälpsamma grannar, många är barnfamiljer. Tre bra skolor och fyra förskolor finns på nära avstånd. Till havet tar det bara några minuter att gå, i omedelbar närhet ligger Lännerstabadet och även till populära Boo-badet med fin sandstrand och till midsommar har man midsommarfirande med bryggdans. Du har även den lite varmare Bagarsjön i närheten.. Här finns fina promenadvägar längst vattnet samt i skogen. Gångavstånd till populära restaurang The Old Smokehouse och allt mer service i nybyggda Tollareområdet.

Möjlighet till båtplats finns i närheten.

Huset är besiktigat med ett fint protokoll. Finns att tillgå.

Fakta

Adress:
Trollsjövägen 27
132 46 Saltsjö-Boo
Område:
Saltsjö-Boo
Rum:
6 rum och kök5
Boarea:
175 Kvm
Biarea:
38 Kvm
Tomtarea:
2240 Kvm
Pris:
11.950.000 kr
Byggnadsår:
2005
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Grundläggning:
Betongplatta med underliggande isolering
Fönster:
2-glas isolerrutor
Ventilation:
Mekanisk (frånluft)
Tv- internetutbud:
Fiber Telia (öppet nät)
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump, golvvärme, elradiatorer samt braskamin
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Pantbrev:
10st om totalt 6.877.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

7.580.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

3.798.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

3.782.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
67 kWh/Kvm och år
Servitut:
Officialservitut vatten-och avloppsledning
Servitut:
Officialservitut väg
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Nacka LÄNNERSTA GA:4
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
21000 kr/år
Sotning:
1000 kr/år
Renhållning:
7200 kr/år
Övrigt:
8400 kr/år
Summa:
37600 kr/år

Övrigt

SERVICE
Bra shopping är det nära till, du har både Nacka Forum med alla tänkbara butiker och restauranger samt Sickla köpkvarter med stormarknad, flera gym, restauranger, Bio samt Diselverkstan och Klätterverket. Absolut närmaste centrum är Orminge som erbjuder det mesta. Närmaste mataffär är Hemköpsbutiken som ligger vid motorvägsavfarten.

KOMMUNIKATION
Från huset är det endast ett par minuter ner till bussen (414 & 442) som går till Slussen. Med bil tar det ca 10-15 minuter in till stan.

ÖVRIGT
Fastigheten ligger med i området Sydöstra Lännersta (W), där det planeras ny detaljplan. Naturområdet som fastigheten gränsar mot blir naturreservat.

Kostnader
När allmänna ledningar för VA och en förbindelsepunkt till fastigheten är upprättad och information om detta har tillfallit fastighetsägaren ska en anläggningsavgift betalas (Enligt Nacka vatten kommer detta vara aktuellt om ca fyra år) Denna kostnad kommer att ligga på ca 260.000kr

Enligt gatukostnadsutredningen kommer kostnaden för upprättande av vägar etc att ligga på ca 170.000kr för denna fastighet.

VÄG
Väg mellan Trollsjövägen 27 och Trollsjövägen 29 - väg fram till bostadshuset , mellan fastigheterna ägs av kommunen idag. Vägdelen har i dag ingen skötsel. För fastighetens del kan det bli aktuellt att köpa loss en bit mark så att fastigheten och grannfastigheten  blir gemensamma ägare av vägdel fram till bostadshuset.

För mer detaljerad information gällande detaljplan, byggrätter, kostnader mm, kontakta Nacka Kommun på stadsbyggnadsservice@nacka.se eller 08-718 94 46.

EKONOMI
Lagfartskostnad: 1,5% av köpeskilling samt en avgift på 825kr
Pantbrevskostnad: Nya pantbrev 2% av pantbrevsbeloppet samt avgift på 375kr

 

 

 

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Biträdande

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.