• Välkommen på
  • visning
  • 12 Dec

Södermalm/Mariaberget Tavastgatan 5, 3 tr 2rok 43 Kvm


MAGISK VY ÖVER GAMLA STAN


3.690.000 kr

Välkommen till denna charmiga och väldisponerade tvårummare om 43 kvm högt upp i en solid och välskött fastighet på Mariaberget med svårslagen utsikt över Gamla Stan. Här bor du högt och tyst med närhet till det bästa Söder har att erbjuda. Utmärkta kommunikationer och mycket bra utbud av trevliga restauranger, caféer, mataffärer och träningsmöjligheter inom ett par minuter från bostaden med Mariatorget runt hörnet. Måste upplevas och ses på plats.

Visas Tisdag 12 Dec 18:00 - 18:30

  • Tavastgatan5-10-liggande

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga och väldisponerade 2:a om 43 kvm på härliga Mariaberget, med Monteliusvägen och Hornsgatan som granne. Lägenheten är placerad på våning tre, vilket gör den vackra utsikten över Gamla Stan ständigt närvärande. Här bor du högt och tyst med närhet till det bästa Söder har att erbjuda. Lägenheten är i genomgående gott skick med stambytt badrum, utmärkt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor, samt ett harmoniskt sovrum med fantastisk utsikt över Gamla Stan. Vardagsrummet är ljust och luftigt med generösa fönsterpartier och med gott om plats för både möbler och matsalsgrupp. Välkomnande och möblerbar innerhall med platsbyggda garderober, säkerhetsdörr och arbetsplats.

MÖBLERHALL
Välkomnande och funktionellt inredd hall med stilenlig säkerhetsdörr, 2 platsbyggda garderober med god förvaring samt plats för charmig arbetshörna. 2016 målades hallen om i stilfulla färger.

MYSIGT KÖK
Charmigt kök med rostfri diskbänk och bra arbetsytor samt god förvaring. Här finns gasspis, fläkt och kyl/frys samt inbyggd mikro och diskmaskin.

RYMLIGT VARDAGSRUM MED ENASTÅENDE UTSIKT
Ljust vardagsrum med vackert fönsterparti i original utsikt över Gamla Stan. Vardagsrummet är mycket rymligt och det finns gott om plats för såväl matsalsmöblemang som sällskapsdel. I 2016 målades väggar och tak i stilfulla färger och 4 stora garderober platsbyggdes. Golvet pryds av vacker parkett.

HARMONISKT SOVRUM

Via vackra pardörrar nås det mysiga och harmoniska sovrummet med plats för dubbelsäng där man vaknar upp till en magisk utsikt över Gamla Stan. Sovrummet målades om i stilfulla färger 2016 och vägg upprättades mellan kök och sovrum  I väggen mot köket finns det gamla glaspartiet till köket bevarat.

BADRUM
Stambytt och fräscht badrum med svart klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns dusch, handdukstork, wc samt handfat.

Mariaberget är ett av Södermalms mest attraktiva områden med adresser såsom Bastugatan, Tavastgatan samt Bellmansgatan. Vid Mariatorget finner man ett myllrande folkliv med mängder av restauranger, mysiga butiker och trivsamma fik. Bara ett axplock av sköna restauranger som ligger på minuters avstånd: Nostrano, Magnolia, Rival, Folkbaren samt The Bishops Arms. Ett av vår stads vackraste promenadstråk längs med Monteliusvägen, med vidsträckt vy över Riddarfjärden börjar här. T-bana Mariatorget ligger några kvarter bort och du promenerar till Slussen eller pendeltågen vid Södra station på några få minuter. För den som vill nyttja buss finns linjerna 2, 3, 4, 66, 74, 76, 43 samt 55.

Fakta

Adress:
Tavastgatan 5, 3 tr
118 24 Stockholm
Område:
Södermalm/Mariaberget
Rum:
2
Boarea:
43 Kvm
Pris:
3.690.000 kr
Avgift:
2.838 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV(grundutbud), Internet (Fiber)
Våning
3 av 5
Byggnadsår:
1939
Lägenhetsnr:
00017
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.04339 %
Andelstal, avgift:
4.33935 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
263 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Ugglan Större 2
Org.nr:
716420-0532
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Gas:
200 kr/mån
Summa:
700 kr/mån

Föreningen

Brf Ugglan Större 2 är en äkta förening som förvärvade fastigheten år 2005. I föreningen finns 25 bostadsrätter och en lokal. Föreningen har sedan 2007 utfört ett flertal renoveringar som förbättrat skicket i fastigheten. Tillhörande lägenheten finns ett vindsförråd. Den fräscha tvättstugan är belägen på vinden och är utrustad med två tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkskåp. Kabel-TV (grundutbud) via Comhem och Fiber (100MB) är indraget och ingår månadsavgiften. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Inga planerade renoveringar eller avgiftsändringar.

FÖLJANDE RENOVERINGAR ÄR GJORDA I FASTIGHETEN:

2015 Installera man ny fjärrvärmeanläggning.
2015 Installerades säkerhetsdörrar.
2015 Installerat ny hiss.
2015 Byggt nytt förråd.
2015 Sålt och exploaterat del av vinden.
2014 Målat plåtsockeln på fasaden.
2007 Stambyte.
2007 Renovering av elstigar och elcentral.

Läget är ett av Södermalms mest attraktiva, på anrika Mariaberget i en mycket solid och välskött förening. Eftertraktat kvarter invid Monteliusvägen med dess vidsträckta vyer över Gamla Stan, Riddarfjärden, Norrmalm, Östermalm och Djurgården. Underbara promenad- och löpstråk längs Monteliusvägen, Ivar Los park och Söder Mälarstrand. Utmärkta kommunikationer med flertalet tunnelbanelinjer, bussar, pendeltåg och SL- båt till Kungsholmen från Söder Mälarstrand. Inom ett par minuter från bostaden finns mycket bra serviceutbud med prisbelönta mataffärer, restauranger, bagerier, kemtvätt, gym, yogastudio, caféer och frisör.

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.