• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Hässelby Strand Strandliden 39 3rok 79 Kvm


Balkong med magisk vy mot vattnet


3.495.000 kr

Välkomna till denna härliga, ljusa och perfekt planerade lägenhet med högt och fritt läge. Här bor du på första parkett på Hässelby Strands gräddhylla med panoramavy över det glittrande vattnen och båtliv. Balkong i soligt läge och en makalös utsikt över Mälaren. Lägenheten är smakfullt renoverad med ett toppmodernt och lyxigt kök. För dig som vill bo centralt nära stan men samtidigt vill vara nära naturen och ha en aktiv livsstil är området ett paradis både sommar som vinter! Tänk att kunna åka skridskor på sjön vintertid eller ta en sväng med båten på sommaren, småbåtshamnen ligger precis bredvid. Föredrar du en picknick i det gröna eller att sola och bada vid bryggan så har du det ett stenkast ifrån. Här är det bara att flytta in och trivas! Varmt välkomna på visning!

Visas Söndag 20 Aug 13:00 - 14:00 Måndag 21 Aug 17:30 - 18:30

  • DSC 0002

Beskrivning

Med högt och fritt läge ligger denna fantastiska lägenhet. En ljus och mycket välplanerad lägenhet om 3 rum och kök. Lägenheten har genomgående ljusa färger, vackra originalgolv samt ett snyggt och exklusivt renoverat kök. Här bor du lugnt och fridfullt precis vid vattnet, naturen och på bekvämt avstånd från stan.

Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Från hallen når man lägenhetens samtliga rum. Vitmålade väggar och snygg parkett på golvet. I anslutning till hallen ligger separat wc. Säkerhetsdörr.

Kök:
Totalrenoverat och kök med stilrena och lyxiga materialval. I köket ryms en rejäl matplats med plats för det större sällskapet. Stort fönsterparti med fantastiskt ljusinsläpp längst ena väggen som vetter ut mot den glittrande Mälaren. Snygga skåp och lådor i vitt samt gott om förvaring. Ovan bänkskivan i mörk komposit (Hi-Macs) sitter ett snygg stänkpanel i grå-svart laminat samt belysning ovan ena arbetsbänken. Kökets maskinella utrustning består av kyl/ frys, spishäll, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, exklusiv spisfläkt och diskmaskin samt vinkyl. Vitmålade väggar och parkett på golvet.

Vardagsrum:
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti som ger en fantastisk vy mot himel, vatten och grönska. Vardagsrummet rymmer både stor soffgrupp, bort, och TV-bänk samt annan möblering. Parkett och ljusa väggar. Från vardagsrummet når man den härliga balkongen.

Balkong:
Härlig balkong som ligger på första parkett mot Mälarens glittrande vatten. Här kan du sitta och blicka ut över vattnet och se båtarna passera . Solen har du på balkongen från tidig förmiddag till sen kväll. Denna vy måste upplevas.

Sovrum 1
Rymligt och ljust med gott om plats för dubbelsäng såväl som övrig möblering. Här finns goda förvaringsmöjligheter i 3 stycken inbyggda garderober. Ljusa väggar och parkett på golvet. Ljusinsläpp genom fönsterparti mot den lugna gatan.

Sovrum 2
Rogivande sovrum.  Här får du plats med säng, skrivbord samt annat möblemang. 2 inbyggda garderober. Ljusa väggar och parkett på golvet.

Badrum:
Fint badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med badkar, wc, handfat, badrumsskåp, tvättho och plats för tvättmaskin.

Wc:
Klinkergolv och vitmålade väggar. Utrustad med wc, handfat och badrumsskåp.

Övrigt
Strandliden ligger precis vid Mälarens strandkant och strandpromenaden som anlades 1958 av stadsträdgårdsmästare Holger Blom och är idag ett populärt och naturskönt promenadstråk. Längs med vattnet finns ett flertal bad och småbåtshamnar. Grimstaskogen som är ett naturreservat ligger på bekvämt avstånd.

I omgivningen ligger trevliga promenadstråk, småbåthamn, löparslingor och skidspår. Flera fina badplatser finns invid Mälarens vatten bl.a. Hässelby strandbad, Maltesholmsbadet och Kaananbadet med populära trädgårdsfiket. För motionären så ligger Hässelby IP eller på Hässelby Golfbana på kort avstånd (9-hålsbana samt driving range)

Fakta

Adress:
Strandliden 39
165 61 Hässelby
Område:
Hässelby Strand
Rum:
3
Boarea:
79 Kvm
Pris:
3.495.000 kr
Avgift:
4.069 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
2
Byggnadsår:
1957-58
Lägenhetsnr:
0023
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Andelstal, ägande:
3.00151% %
Pantsatt:
Ja
Energiprestanda:
92 kWh/Kvm och år
Förening:
Marmorbordet 1
Org.nr:
769603-7485
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
110 kr/mån
Summa:
310 kr/mån

Övrigt

Husen på Strandliden i Hässelby Strand ritades av arkitekt Jöran Curman och stod klara för inflyttning i december 1957. Husen är idag grönmarkerade enligt Stadsmuseets klassificering, vilket betyder att "bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt".

Brf. Marmorbordet äger och förvaltar fastigheten Strandliden 35-43. Marmorbordet bildades 1998 efter köp av fastigheten från Svenska Bostäder. Fastigheten består av 40 lägenheter, varav sex i dagsläget är hyresrätter.
Huset är tre våningar högt och har två plan i souterrräng.

Till lägenheten hör ett förrådsutrymme.
Medlemmarna har tillgång till ett cykelrum och Välutrustad tvättstuga som ligger mellan nr 35-37

TV och Bredband
Bredband kan man välja bland ett flertal leverantörer genom stadsnätet då fiber är installerat.

Renoveringar
1995 stambyte i både kök och badrum.
2014 Bergvärme
2014 Fiber
2015 Tvättstuga
2017 Balkong och fasad underhåll
2017 NY ytterport samt porttelefon
2017 Gemensam uteplats, fint och stort trädäck med utsikt mot vattnet

Inga avgiftsändringar planerade i dagsläget.

Parkering
Fri parkerering i området.

Service
I Hässelby Strand finns ett visst utbud av service, bibliotek samt livsmedelsaffärer. I närliggande Hässelby Gård finns ett bredare utbud av butiker, samhällsservice, livsmedel och restauranger. Inte långt bort finns Vällingby centrum med all tänkbar service som affärer, bibliotek och bio. I Hässelby finns flera förskolor och grundskolor samt gymnasium.
I närheten finner ni Hässelby Parklek med en helt ny lekmiljö med bland annat grillhus, klätternät, studsmatta och mycket mer. Lekplatsen är tillgänglighetsanpassad med ledstråk och ramper upp till de olika terrasserna med lekutrustning.

Kommunikation
Hässelby Strands centrum och tunnelbana nås med cirka fem minuters gångväg. På drygt 30 minuter tar du dig med tunnelbanans gröna linje 19 in till stan. Här finns också ett flertal bussar som tar dig till bl a Hässelby och Spånga station.

 

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.