• Aktuellt bud
  • 8.000.000:-

Kungsholmen Kungsbro Strand 19 3rok 72 Kvm


MAGISK TERRASS


8.975.000 kr

Sällan till salu! Välplanerad trea med generös terrass om ca 50 kvm och enastående vyer över Stockholms vackra silhuett, Klara Sjö, Stadshuset och Gamla stan. Du bor med fördel endast en kort promenad till Centralen och Arlandaexpress, du når på så vis med lätthet världens alla hörn. En bostad som måste upplevas!

Visas Söndag 2 Jun 11:00 - 11:30

  • WEB FMK KUNGS19-1

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerad trea med generös terrass om ca 50 kvm med enastående vyer över Stockholms vackra silhuett, Klara Sjö, Stadshuset och Gamla stan. Du bor med fördel endast en kort promenad till Centralen och Arlandaexpress, du når på så vis med lätthet världens alla hörn. En bostad som måste upplevas och är sällan till salu!

HALL | Välkomnande hall med gott om förvaringsutrymme i två inbyggda garderober. Plats för klädavhängning. Ljust målade väggar samt parkettgolv av ek vilket även löper vidare in i vardagsrummet.

BADRUM | Praktiskt badrum med kalklade väggar och klinker på golvet. Här finns dusch, wc, kommod med tvättställ, handdukstork samt spotlights i taket.

KÖK | Gediget arbetskök med ramluckor och laminatbänkskiva. Här finns kyl/frys, glashäll, diskmaskin och ugn. Härligt fönster och plats för matgrupp.

VARDAGSRUM | Ljust vardagsrum med plats för soffgrupp och matdel. Stort fönster och glasad balkongdörr där man kommer ut på terrassen.

TERRASS | Unik och rymlig terrass om ca 50 kvm. Massor av soltimmar och en utsikt utöver det vanliga.

SOVRUM 1 | Praktiskt sovrum med plats för säng samt annat önskat möblemang. Utgång till en trevlig balkong med gott om soltimmar.

SOVRUM 2 | Stort och härligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Trevliga pardörrar.

Lägenheten säljs med en friskrivningsklausul.

I närområdet finns all tänkbar service och med Stockholm Central som närmsta granne finns här ett större utbud än någon annanstans. Kungsholmen i sig bjuder på ett brett utbud av affärer, populära restauranger och caféer. I närområdet finns Kungsholmens glassfabrik, Mäster Anders och Kitchen and Table. Vid Kungsholms torg finns torghandel, systembolag mm. Västermalmsgallerian med sitt breda utbud finns även den inom gångavstånd. Norrmälarstrand som finns inom kort gångavstånd längs strandpromenaden eller tvärs över ön är känt för sin panoramavy över Riddarfjärden och här ligger de populära restaurangerna Orangeriet, Trattorian, Burgerbar och Mälarpaviljongen.

Bra kommunikationer med både buss och tunnelbana. Buss 54 ligger precis utanför huset och går till bland annat till Centralen, Östermalmstorg, Kungsholmstorg och Fridhemsplan. Rådhusets tunnelbanestation ligger inom 2 minuters gångavstånd. Blå buss (1:an & 3:an) ligger även den inom 2 minuters gångavstånd. Stockholm Centralstations nås inom 5 minuters gångavstånd och förutom samtliga tunnelbanelinjer, flertalet bussar, pendeltåg etc. så går här även Arlanda Express.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Kungsbro Strand 19
112 26 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
72 Kvm
Pris:
8.975.000 kr
Avgift:
5.313 kr inkl. Värme, vatten, bredband & kabel-tv
Våning
6
Byggnadsår:
1934
Lägenhetsnr:
0843
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.17400
Andelstal, avgift:
0.17077
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
187 kWh/Kvm och år
Förening:
Kungsklippan i Stockholm
Org.nr:
702001-2253
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
125 kr/mån
Summa:
375 kr/mån

Föreningen

Brf Kungsklippan, Sveriges näst största bostadsrättsförening, är en välskött förening med ordnad ekonomi. Föreningen bildades 1934 (då en del av Hsb) och består av 1031 lägenheter och 44 hyreslokaler fördelade på 12 huskroppar. I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 1108kr och en pantsättningsavgift på 443kr (avgifterna betalas av köparen). Föreningen accepterar delat ägande (med minsta ägarandel på 25%) men ej juridisk person som köpare. Föreningen tillåter begränsad uthyrning i andra hand.

RENOVERINGAR | Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2015-2022. Utförda renoveringar: 2013 nya elmätare i alla lägenheter, 2008-13 fasadrenovering av alla fasader, 2008 målning av trapphus och entréer, 2005 nya entréportar i ek, 2003 installation av nytt låssystem, 2000-02 renovering av hissar samt tak och terrasser, 2003-09 mordernisering av samtliga fyra tvättstugor, 1998-01 modernisering av elsystem, 1994 byte av fönster och balkongdörrar, 1970 stambyte.

GEMENSAMMA UTRYMMEN | Det finns en gästlägenhet, tre gästrum (bokas via föreningens hemsida och kostar 400kr/ natt), fem takterrasser, fyra tvättstugor, grovsop- och återvinningsrum, cykel- och barnvagnsrum samt 12 parkerings- och 2 garageplatser.

KABEL-TV | ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften

BREDBAND | OwnIt 100/100 Mb/s, obligatorisk avgift 79kr/ mån tillkommer för Internet.

PARKERING | Boendeparkering i närområdet

Besök gärna föreningens hemsida för mer information.

Budgivning

15 Maj
Budgivare 1
8.000.000 kr

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.