• Aktuellt bud
  • 2.650.000:-

Ektorp - Nacka Frihetsvägen 25 3rok 76.3 Kvm


Lummigt inbäddat med trevlig altan


2.650.000 kr

Välkommen till Frihetsvägen 25 som ligger trevligt inbäddat i en genuin villamiljö. Här finner man ett bekvämt boende med påtaglig radhuskänsla. Lägenheten ligger i entréplan med altan. I anslutning till entrén finns en möblerbar yta som vetter in mot lekplatsen så att man kan ta sitt kaffe och samtidigt hålla koll på barnen. Altanen kan med lätthet möbleras med grill och matgrupp. Sällskapsytorna är välplanerade med stort kök och ett generöst badrum. I närområdet finns två mycket bra matvaruaffärer och ytterligare finns både Sickla köpkvarter samt Forum Nacka med en mängd butiker.

Visas Söndag 17 Nov 12:00 - 12:40

  • 12-Terass

Beskrivning

Entré: På vägen in i lägenheten passerar man en yta som väl fungerar som uteplats där man kan ställa upp utemöbler. Här har man fri sikt över lekplatsen vilket gör den idealisk för en barnfamilj. När man kommer in i entrén har man en garderobssektion med spegelförsedda dragdörrar. Entrén sammanbinder praktiskt hela lägenheten.

Kök: Väl tilltaget kök med plats för större matgrupp. Maskinell utrustning såsom spis med häll, fläkt, diskmaskin samt separat kyl och frys. Köket har mycket bra arbetsytor samt mycket skåpförvaring. Ovan bänk sitter ett terrakottafärgat kakel och på golvet ligger ett parkettgolv. Köket har fönster som vetter ut mot innergården och ger ett bra ljusinsläpp.

Badrum: Generöst badrum med bubbelbadkar (ej fungerande, handfat och toalett. Väggarna är helkaklade i vitt med blå bård. Infälld badrumsspegel med belysning monterad ovan. Golvet är kaklat med blå detaljer som bryter av. Tacket är nedfällt och är utrustat med spotlights som belysning.

Tvättstuga/förvaring: I detta utrymme finns tvättmaskin samt torkskåp. I anslutning till tvättmaskinen finns en arbetsbänk med ho. Även en större garderobssektion finns för god förvaring. Ett mycket praktiskt utrymme som man har stor nytta av och bra att få undan tvätten.

Sovrum 1: Detta sovrum lämpar sig väl som ett barnrum. Ytorna är lättmöblerade och ett fönster ger bra ljusinsläpp.

Sovrum 2: Detta är det större av lägenhetens sovrum och här har man en större förvaringssektion med spegelförsedda dragdörrar. Även detta rum har ett större fönsterparti som ger bra ljusinsläpp.

Vardagsrum: Lättmöblerat vardagsrum med utgång till lägenhetens trallförsedda altan. Altanen kan man ledigt möblera med bord och stolar samt grill. Det stora fönsterpartiet samt altanutgången ger ett skönt ljusflöde i rummet. Ytorna kan med lätthet möbleras med både soffgrupp samt ytterligare möblering om så önskas.

 

OMRÅDET
Boende på och runt Frihetsvägen har ett mycket varierande boende med allt som kan önskas inom minuters avstånd. Vare sig det är shopping eller en längtan att ta sig ut i naturen så finns allt in på knuten. Nyckelviken är en grön oas som så många Nackabor älskar och uppskattar. Här finns allt från sköna klippbad sommartid till kilometer efter kilometer av natursköna promenad-/joggingstråk. Ytterligare finns det café i Nyckelvikens gård där man kan i lugn och ro njuta av omgivningen. För barnen finns det en djurgård med allt från hönor, får, kaniner till ponnyridning. Är man badsugen sommar tid kan man även bada i fina Bastusjön och Långsjön. Här kan man även grilla sina korvar över flertalet grillplatser. För barnfamiljer finns flertalet förskolor samt skolor att välja på. För den som känner sig sugen på träning finns två gym, AIM Studio Nacka och Nordic Wellness.

I området ligger två mycket bra matvaruaffärer där Ektorps matbod är det där lilla extra inslaget med oftast många varor till otroliga specialpriser. Ytterligare runt Ektorps lilla centrum finns Café Gateau för att nämna något men det mesta som kan önskas gällande service finns i centrumet. För den som vill shoppa i större format finns både Nacka forum och Sickla köpcentrum. Dessa två handelsplatser erbjuder ”ALLT” som man kan önska, se våra länkar på hemsidan.

Fakta

Adress:
Frihetsvägen 25
131 47 Nacka
Område:
Ektorp - Nacka
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
76.3 Kvm
Pris:
2.650.000 kr
Avgift:
4.098 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Våning
Entréplan
Byggnadsår:
1985
Lägenhetsnr:
81
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Luftvärme och värmeväxlare
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
1.73003 %
Andelstal, avgift:
1.72977 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
243 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Norra Ektorp
Org.nr:
716419-6607
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
450 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
600 kr/mån

Föreningen

Brf Norra Ektorp (716419-6607) är en äkta bostadsrättsförening innehållande 58 bostadsrätter. Föreningen förvärvade fastigheten Sicklaön 74:119 år 1986. Byggnadens totala yta uppgår till 5 293 kvm fördelade över 4 743 kvm/boa samt 550 kvm/lokal. Föreningen förfogar över 41 garageplatser (400 kr/mån) samt 29 parkeringsplatser (150 kr/mån). Garagplats finns ledigt, väntetid på p.plats. Besöksparkering finns med 7 platser. För de boende i föreningen finns en föreningslokal som rymmer upp till 50 personer. Lokalen är utrustad med ett kök utrustat med diskmaskin och kyl/frys. Ytterligare finns en bar samt stereo. Här kan även gäster till föreningens medlemmar övernatta. Lokalen har egen ingång från Frihetsvägen 2. För barnen finns en mycket trevlig lekplats innehållande sandlåda, klätterställning med rutschkana samt gungor.

Leverantör av bredband och kabel TV: Com Hem. TV basutbud ingår i avgiften. Bredband tecknas separat och betalas av medlem.

Underhåll/renoveringar: Under 2019 har föreningen renoverat och bytt ut värme/ventilation.

Föreningens ekonomi: Ekonomin är stark i föreningen med låg långfristig belånging. Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt ÅR 2018 till 18 800 582 kr. Detta ger en belåning per år/boyta om 3 964 kr. Detta får anses som en mycket gynnsam lånenivå. Inga beslutade avgiftsförändringar finns i dagsläget.

 

KOMMUNIKATIONER
Från Ektorps centrum finns ett flertal busslinjer som bland annat tar en snabbt in till slussen och tunnelbanan. Se samlingstabellen för bussar på vår hemsida.

Sammanfattningsvis är detta en mycket bra och välplanerad lägenhet att växa i, men även om man vill gå från hus till lägenhet då man har den trevliga altanen. Planlösningen är genomgående så att man har ett skönt flöde genom lägenheten. Föreningens fastigheter ligger lummigt inbäddade i trevligt villaområde vilket ger boendet lite extra karaktär. Välkomna på visning!

Budgivning

11 Nov
Budgivare 1
2.650.000 kr

Ansvarig mäklare

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.