• Välkommen på
  • visning
  • 26 Maj

Björknäs Vintervägen 4B, 1 tr 3rok 63 Kvm


Ljust och välplanerat


2.475.000 kr

Välkommen till en ljus och trivsam lägenhet med atmosfär och charm i Björknäs villaidyll! Lugnt, eftertraktat läge i centralt läge med många bussar runt hörnet och kort promenad till såväl affärer och service som badsjöar och löp- och promenadspår och Nacka Forum med kommande T-bana ligger bara 5 min bort med buss! Optimalt ombyggd till 3 rok med stort vardagsrum, ett härligt ljust och snyggt kök (helt nytt 2016) och två fina sovrum där båda rymmer dubbelsäng. Genomgående ljusmålade väggar och fina ekgolv. Trivsam förening med två fina uteplatser - en med grillplats vid föreningens stora gräsmatta för lek och spring och en mindre vid entréen till 4B - och som ofta nyttjas av säljaren! Välskött förening med 22 lägenheter, varav tre kvarvarande hyresrätter. Tillträde enl. ök. Välkommen hem!

Visas Söndag 26 Maj 15:00 - 15:45

  • Ljus matplats.

Beskrivning

Välkommen hem till ett härligt boende med gemensam trädgård och bussar och service runt hörnet!
Ombyggd lägenhet som upplevs som större än sina 63 kvm!

HALL - Välplanerad hall med plats för avhängning och inredningsbar liten nisch för praktisk förvaring av ytterkläder och skor. Dimbar belysning.

PASSAGE - Fin passage mot köket med dubbel skjutdörrsgarderob med spegelglasdörrar och ELFA-inredning. 

KÖK - Härligt ljust och stilfullt kök med skåp i sobert grått som elegant kontrasteras med arbetsbänkar i ek, maskiner i rostfritt och vackert ekgolv och där de två fönstren ger ett härligt ljusinsläpp - ett kök att trivas i!
Stor och fin matplats vid fönster och vid köksdelen även där ett fönster. Mycket snyggt och välplanerat kök - helt nytt 2016 - med goda arbetsytor och gott om skåp. Full maskinell utrustning, även den från 2016. Ljusmålade väggar och parkettgolv i ek från 2016. I köket finns diskbänk med två hoar, diskmaskin, fläktdon*, kyl och frys i fullhöjd, spishäll och inbyggd ugn. Dimbar belysning.
* Den installerade fläkten är en fläkt med egen motor ("villafläkt"), denna motorfunktion får dock inte användas då fastigheten har mekanisk ventilation på taket - fläkten ska istället som fläktdon (vilket den är omkopplad till).
VARDAGSUM - Ljust och lättmöblerat vardagsrum med stort fönsterparti. Den inre kortväggen har idag en snygg, platsbyggd förvaring från närapå golv till tak - mycket smart och ger rummet karaktär!
Ljusmålade väggar och ekparkettgolv i original.

Lägenheten är ursprungligen byggd som 2 rok med ettt stort sovrum, ägaren har på ett mycket lyckat sätt delat av sovrummet till två sovrum - båda med plats för dubbelsäng!

SOVRUM 1 - Mindre sovrum - men med plats för 1.80-säng - med mycket välutnyttjade ytor; två garderober samt platsbyggd förvaring på vägg ovanför sänggavel - och dessutom ett högt placerat och öppningbart fönster mot sovrum 2 som ger dagsljus och vädringsmöjlighet. Ljusmålade väggar och ekgolv (2016).

SOVRUM - Ljust sovrum med plats för dubbelsäng eller som idag, enkelsäng och skrivbord. En garderob, plats finns för ytterligare en. Ljusmålade väggar och ekgolv (2016). 

BADRUM - Helkaklat och välplanerat badrum med vitt kakel på väggarna och snyggt klinkergolv. I badrummet finns badkar, handdukstork, nytt handfat med kommod (2019) och wc (2018). 

All el i lägenheten omdragen 2016. Lägenhetens takhöjd  är ca 2.63m.

Lägenheten disponerar både ett vindsförråd och ett källarförråd (mindre). 

- - -
I huset finns ett barnvagns- och cykelförråd med ramp.

I tvättstugan finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare.

PARKERING
På föreningens mark finns 14 parkeringsplatser.

KOMMUNIKATIONER
Mycket goda kommunikationer med buss alldeles runt hörnet - flera motorvägsbussar ger snabb pendling till Slussen och flertalet lokalbussar tar dig bekvämt till både Nacka Forum och Orminge centrum, båda med ett brett utbud av affärer och service. Till närbelägna Björknäs centrum går du eller tar bussen en station (restid ca 20 sek!)

OMRÅDET
Björknäs är ett äldre och centralt beläget villaområde i Saltsjö-Boo som kännetecknas av sin närhet till natur och vatten samtidigt som det centrala läget ger en bekväm vardag - bussar, affärer, restauranter och skolor finns på gångsavstånd! I föreningens hus finns en uppskattad Thai-restaurant och tvärsöver gatan ligger Pizzeria Helin.
På bekvämt gångavstånd ligger Björknäs torg med restaurang, matbutik, tobaksbutik med postservice och ATG, apotek, frisör, heminredning, djuraffär och kemtvätt. Och ännu närmare är det till välkända Centralkonditoriet med uteservering.

Förskolor och skolor:
Det finns flera förskolor i området, bland andra Förskolan Kul och Förskolan Ängsbacken.
Nära till  Björknässkolan, förskoleklass till årskurs 9. Borgvallaskolan i Skuru 6-års till årskurs 3.

 

Fakta

Adress:
Vintervägen 4B, 1 tr
132 41 Saltsjö-Boo
Område:
Björknäs
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
63 Kvm
Pris:
2.475.000 kr
Avgift:
3.667 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband,, Kabel-TV
Byggnadsår:
1951
Byggnadsår kommentar:
Värdeår 2001
Lägenhetsnr:
9
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud:
Bredband och kabel-tv från Telia, grundutbud av tv-kanaler, ingår i avgiften, övriga abonnemang tecknas och debiteras separat.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
6.1100 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
Brf Wienermunken
Org.nr:
769618-1077
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
678 kr/mån
Försäkring:
273 kr/mån
Summa:
951 kr/mån
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter.

Föreningen

Brf Wienermunkens fastigheter består av ett flerbostadshus på adresserna Vintervägen 4 och Kärrstigen 24. Föreningen förvärvade fastigheterna 2008-09-18. Byggår 1951.
välskött förening där bredband och kabel-TV samt även s k bostadsrätttillägg ingår i månafsavgiften.

I föreningen finns 22 bostadslägenheter varav tre upplåtes med hyresrätt (år 2019) vilka utgör en stor, dold tillgång då dessa i framtiden kommer kunna upplåtas med bostadsrätt och säljas av föreningen. En av tidigare fyra hyresrätter har nyligen återgått till föreningen och denna lägenhet har upplåtits (sålts) av föreningen under 2019.
I föreningen finns även fyra uthyrda hyreslokaler.
På föreningens mark finns 14 parkeringsplatser som kan hyras av föreningens medlemmar för 225 kr/mån (ev. kort kö).

Föreningen upprättade 2010 en underhållsplan som fortlöpande uppdateras.
Under 2019 planerar föreningen bl a målning av källargolv och bättringsmålning i trapphus samt även ny belysning i trapphusen.

Under åren har bl a följande åtgärder utförts:
2018 Stamspolning
Byte av cirkulationspump
Renovering av trädgården på entrésidan
2017 Renovering av stenläggning
2016 Renovering av ytterdörr i källare
2014 OVK
2013 Renovering av fönster och balkongdörrar
2011 Asfaltering av parkeringsyta och ny uteplats

Ansvarig mäklare

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.