Kolvik Alkällevägen 44B 5rok 225 Kvm


Livsstilsboende i skärgårdsmiljö


9.995.000 kr

Välkommen till kvarterets ståtligaste villa med totalyta på 275 kvm i eftertraktat läge på Värmdö. Ett boende utöver det vanliga som genomsyras av ljus, rymd, genomtänkta funktioner samt exklusiva materialval. Generösa sällskapsytor med 6 meter i takhöjd, stora fönsterpartier och upp till fyra sovrum. Altan och terrass med sjöglimt i sydvästläge. Walk-in closet, vinrum och Sonos ljudsystem är några av finesserna som kan nämnas. Huset är också utrustat med dubbelgarage, centraldammsugare och bergvärme. Närhet till natursköna Kolviks brygga med sandstrand, marina och möjlighet till båtplats.

  • 1.Alkällevägen44bexteriör

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Öppen planlösning mellan hall, kök och sällskapsrum samt direktaccess till insynsskyddad altan i sydvästläge. Generös takhöjd på 6 meter i stora delar av entréplan. Stora och många fönsterpartier som ger fantastiska ljusinsläpp.

HALL MED KAPPRUM - Till höger om entrén finns ett kapprum med gott om plats för ytterkläder och skor.

KÖK  & MATSAL - Stilrent kök från Ballingslöv med vita luckor samt oljad betongbänkskiva. Köksö med barhäng samt en matrumsalsdel med plats för stor matgrupp. Kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, induktionsspis, frihängande fläkt, kombinerad ång-/microugn och kombinerad varmluft-/ microugn samt vinkyl. Samtliga vitvaror från Siemens förutom vinkylen som är från Avintage. Blandare från Tapwell samt nedsänkt ho från Eisinger. Här trivs kockar och gourmeter - både stora som små! 

UTEPLATS MED FÖRRÅD - Altan i soligt läge för sköna sommarkvällar med gott om utrymme för både matbord och soffgrupp. I nära anslutning finns ett förråd om 15 kvm där man kan ställa in grillen och utemöblerna när de inte används. 

SÄLLSKAPSRUM - I sällskapsrumsdelen finns plats för en stor loungegrupp. Här finns också livskvalitetshöjande attribut såsom en öppen spis (gas) och ett vinrum i sober design. 

SOVRUM -  På entréplan finns ett sovrum med fönster ut mot trädgården. Utrymme för både dubbelsäng och skrivbord. 

BADRUM & BASTU - Badrum med dusch, kommod med handfat, handdukstork och wc samt en härlig bastu i nära anslutning. 

TVÄTTSTUGA & TEKNIKRUM/FÖRRÅD - Grov entré med tvättmaskin, torktumlare samt praktisk arbetsbänk med sköljho. Teknikrum/förråd med gott om plats för förvaring och avställningsyta för exempelvis flytvästar, golfbagar, ridkläder mm. 

ÖVRE PLAN 

En stilig trappa som nästan svävar i luften leder oss upp till husets övre våningsplan. 

MASTER BEDROOM - Ett rymligt master bedroom med utgång till terrass med sjöglimt. Här kan man avnjuta morgonkaffet och blicka ut över omgivningarna. 

BADRUM - I anslutning till master bedroom finns ett exklusivt badrum med spakänsla. Fristående badkar med plats för två, dubbeldusch, handdukstork, kommod med dubbla handfat och stor spegel ovanför. Dubbeldusch och wc med glasade dörrar.

WALK-IN CLOSET/SOVRUM - En väl tilltagen walk-in closet med fönster. Här kan många galaklänningar, kostymer, väskor och louboutinklackar förvaras. Rummet kan enkelt byggas om till ett sovrum om behovet finns. 

SOVRUM - Ett sovrum med plats för säng och klädförvaring samt med fönster mot husets baksida. 

ÖVRIGT

Genomgående vitmålade väggar förutom i master bedroom där väggarna målats i en smakfull mörkgrå nyans. Klinker på golv i hall, kök och vardagsrum. I övriga rum vacker vitlaserad ek. Vattenburen golvvärme i samtliga rum förutom i badrummet på övre plan där det är comfortvärme. Fönster och dörrar från Schücko. Fönsterbrädor i gotländsk kalksten. Sonos högtalarsystem i kök, vardagsrum samt master bedroom och badrum på övre plan. Bergvärme. Centraldammsugare. Larm. 

EXTERIÖR

TOMT - En stor och plan trädgårdstomt med gräsmatta samt ett japanskt körsbärsträd och flera klotpilsträd. Uteplats i betong samt en vacker stenmur som omgärdar tomten. Önskar man anlägga pool, köksträdgård och/eller bygga ett Attefallshus så finns gott om utrymme för det med. 

BILPLATS - Dubbelgarage om ca 48 kvm med vattenburna värmeslingor i golvet. Grusad uppfart med plats för flera bilar. 

RENOVERINGAR 

Förråd/Friggebod - 2017 

Nytt badrumsgolv med comfortvärme - 2017

Målningsförbättringar - 2018

Bastu - 2018 

Vinrum - 2018 

Målat master bedroom - 2019

Fakta

Adress:
Alkällevägen 44B
139 33 Värmdö
Område:
Kolvik
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
225 Kvm
Biarea:
50 Kvm
Tomtarea:
1532 Kvm
Pris:
9.995.000 kr
Byggnadsår:
2014
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Puts
Tak:
Papp, Bitumen
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Leca, betong, stål
Bjälklag:
Betong, trä(tak)
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Leca
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft FTX
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
2st om totalt 2.800.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

7.514.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

5.600.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.914.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
79 kWh/Kvm och år
Energiklass:
E
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Värmdö HEMMESTA GA:3
Servitut:
Officialservitut väg
Servitut:
Officialservitut vattenledning
Servitut:
Officialservitut avlopp
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
30000 kr/år
Vatten/Avlopp:
6000 kr/år
Samfällighet:
7000 kr/år
Renhållning:
2000 kr/år
Försäkring:
6000 kr/år
Summa:
51000 kr/år

Övrigt

ALLMÄNT

Kolvik är ett attraktivt och barnvänligt villaområde beläget på Värmdö. Här bor du i natur och skärgårdsmiljö men med närhet till Stockholm. Vid Kolviks brygga finns sandstrand och marina med båtplatser. För dig med båt är möjligheterna oändliga. Inom kort avstånd finns Mörtnäsviken, Västerviken och Grisslingefjärden.

För den hästintresserade finns ett antal stall i närheten liksom det finns banor för den golfintresserade. Närmaste golfklubb är den anrika och välbesökta klubben Wermdö Golf & Country Club.

OMRÅDET

På kort promenadavstånd finns Hemmestaskolan årskurs F-9, Viks skola (F-6) och Grantomta Montessori F-6. Flera förskolor finns också i närområdet. 

Här finns även flera centrum med stort, varierat och kompletterande utbud. Närmast är Hemmesta Centrum med affärer och restauranger. Värmdö Köpcentrum i Mölnvik med affärer som ICA Maxi, Willys, Apotek och Systembolag samt SATS. Några kilometer närmare Slussen finns Värmdömarknad med Coop, Jysk, Europa Möbler, Biltema, Plantagen och mycket mer. I Gustavsbergs Centrum och i Hamnen finns ytterligare service och utbud, bla äventyrsbad med gym, vårdcentral och banker.

KOMMUNIKATION

Mycket goda kommunikationer. Med direktbuss från Hemmesta tar du dig snabbt och enkelt till Slussen på ca 30 minuter. Vid bushållplatsen passerar nästan alla Värmdöbussar så under rusningstrafik går bussarna var 10 minut. Det går även en direktbuss till Cityterminalen under rusningstrafiken, buss 480 C.

VÄGBESKRIVNING

Kör Skärgårdsvägen mot Hemmesta. Strax innan Hemmesta centrum sväng vänster in på Furubacksvägen (skylt "Kolviksbrygga"). Sväng vänster in på Kolviksvägen och följ den ner till vattnet. Sväng första höger på Alkällevägen och kör upp för backen. Huset ligger på vänter sida med adress Alkällevägen 44B. 

Dokument

Ansvarig mäklare

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Biträdande

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.