• Välkommen på
  • visning
  • 17 Sep

Gröndal Storsegelvägen 6, vån 4 4rok 119 Kvm


Livsstilsboende i maritim miljö


6.995.000 kr

Varmt välkommen till denna stilfulla fyra med ljusa öppna sällskapsytor och exklusiva smakfulla materialval i populära Gröndal strand. Belägen högt upp i fastigheten med balkong i soligt västerläge. Storslagen arkitektur och faciliteter utöver det vanliga. Förutom garage och kylrum till matvaruleveranser stoltserar Brf Balneum med ett eget spa med pool, bastu och soldäck. Nere vid Mälaren finns badbryggor, egna båtplatser samt en fritidsbåt som ägs av föreningen. Detta är ett unikt livsstilsboende i maritim miljö!

Visas Tisdag 17 Sep 18:00 - 19:00

  • DSC 5315

Beskrivning

Varmt välkommen till denna eleganta fyra i populära Gröndal strand. Belägen högt upp i fastigheten med balkong i soligt västerläge. Våningen går i ljusa mjuka färgtoner samt har generösa glaspartier som suddar ut gränsen mellan naturen utanför och den ombonade känslan inomhus. Stora sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är stilrent med diskret skåpsinredning och rejäl arbetsyta på vit terrazzosten. Underlimmad diskho och blandare i borstad stål från Strand. Integrerad kyl/frys, diskmaskin och fläkt. Häll och ugn kommer från Bertazzoni. Öppen köksö på stålben med en toppskiva av naturträ. Från sällskapsrummet nås den härliga balkongen i västläge med utrymme för loungedel, grill och matbordsgrupp. I boendet finns två badrum som är klädda i granitkeramik Travertine matt från golv till tak. Blandare av rosffritt stål. I ett av badrummen finns utöver dusch också badkar i gjutmarmor samt tvättmaskin & torktumlare. Våningen har tre väl tilltagna sovrum samt ett funktionellt arbetsrum med plats för skrivbord och hyllor. Samtliga rum har plankgolv i ek som är svagt vitpigmenterade. Goda förvaringsmöjligheter med generös walk-in closet i master bedroom samt flertalet garderober. 

Brf Balneum består av 135 bostadsrättslägenheter samt 105 parkeringsplatser som färdigställdes 2018. Fastigheten är ritad av välrenommerade arkitekten Andreas Martin-Löf och är därmed i en klass för sig. Samtliga lägenheter har en takhöjd på 2,7-3 meter, generösa glaspartier och balkong eller terrass vilket ger ett rikligt ljusflöde och magisk utsikt mot Mälarens glittrande vatten med båtliv och solnedgång. Materialvalen är givetvis påkostade såväl i lägenheterna som i trapphus och entréer och tillvalen andas lyx och finess. 

Föreningen stoltserar med ett eget spa. Här finns bastu, inomhuspool och soldäck. Medlemmarna erbjuds också fri tillgång till en fritidsbåt (!) som ligger förtöjd nedanför huset samt möjlighet till egen båtplats. I varje entré finns ett kylrum för förvaring av ex. matvaror. Här finns det också barnvagn/rullstolsrum. Förskola och gym finns i grannfastigheten. 

Balneum betyder badhus på latin – ett passande och beskrivande namn för ett sjönära bostadshus med såväl egen pool som båt.

 

TV- och internetanslutning

Anslutning för internet, IP-telefoni och TV sker via fast anslutning (fiber). Uppkopplingen är 100/100 Mbit/s och i TV-utbudet ingår baskanalerna.

Gemensamhetsutrymmen

- Spa med stor inomhuspool, bastu samt soldäck på terrassen. 
- Fritidsbåt samt båtplatser som ägs av föreningen.
- Kylrum för matleveranser i anslutning till entréerna.
- Barnvagn/rullstolsrum (på entréplan). 
- Cykelförråd i källaren.
- Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd.

Bilplats

- 63 st garageplatser. 1700 kr/mån 
- 26 st parkeringsplatser. 1100 kr/mån 
Separat kö.

Fakta

Adress:
Storsegelvägen 6, vån 4
117 71 Stockholm
Område:
Gröndal
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
119 Kvm
Pris:
6.995.000 kr
Avgift:
5.950 kr inkl. Värme, vatten, bredband, kabel tv
Våning
4
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
C1402
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
FTX
Tv- internetutbud:
Internet, IP-telefoni och TV sker via fast anslutning (fiber).
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.0151 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf Balneum
Org.nr:
769629-9515
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
380 kr/mån
Försäkring:
260 kr/mån
Summa:
640 kr/mån

Övrigt

 

Gröndal är en levande stadsdel med ett fantastiskt läge strax utanför tullarna vackert beläget vid Mälaren. Området präglas av en skön 50-tals känsla. Här finns småbutiker, närservice, lokala krogar med uteservering, bibliotek, bageri, florist och annat gott. Härliga naturområden med promenadstråk till exempelvis mysiga Vinterviken samt badmöjligheter vid såväl Mälaren som Trekanten.

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta och förutom busshållplatser finns det hållplats för tvärbanan mot Liljeholmen/Sickla och Alvik/Solna. För den som reser mycket finns perfekt förbindelse till både Bromma flygplats, via buss från Gröndal, och Arlanda via flygbuss från Liljeholmen. Båt går att åka från närliggande Ekensberg för färd in till city, Mälarhöjdsbadet och Drottningholm.

Ansvarig mäklare

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.