• Aktuellt bud
  • 3.660.000:-

Södermalm Tideliusgatan 29 2rok 46 Kvm


Låg avgift Parkvy Utan insyn


3.495.000 kr

Trivsam tvåa med parkvy, insynsskyddat läge och låg avgift där Vatten, Värme, Kabel-TV basutbud, Bredband2 100 Mbit, BR-försäkringstillägg samt Bilpool ingår i avgiften. Genomgående fint skick. Kök med matplats, helkaklat badrum, gott om förvaring mm. En av Södermalms lummigaste och gröna gårdar med grillplats, lekplats, blommor, träd och odlingslotter! Mycket välskött BRF som har 18 st. hyresrätter kvar samt garage i huset. Lugnt belägen i område med väldigt lite trafik, men ändå på minuters avstånd från restauranger, caféer, shopping, service, kommunikationer och vatten, ja allt det bästa som Söder erbjuder helt enkelt! Ett perfekt boende som kombinerar det moderna med härliga 60-talsvärden.

  • 10-Vardagsrum

Beskrivning

ORD FRÅN SÄLJAREN ATT BÖRJA MED:

"Läget med gångavstånd till allt på Söder är fantastiskt! Det är skönt att bo i lugnet i denna del av Södermalm och ha de många gröna områdena i direkt anslutning. Detta som kontrast till all puls som bara finns några minuter bort. Har man bil finns garage i huset men det är också alltid lätt att hitta parkering i kvarteren runtomkring. När det gäller lägenheten uppskattar vi de många fönstren mot Rosenlundsparken och läget helt utan insyn. Nu överlämnar vi vårt boende till en ny granne i Stockholms mest välskötta förening med sällsynt bra ekonomi, mitt på Söder med samma närhet till Nytorget och pulsen där, som till vattnet vid Årstaviken. Välkommen!"

 

BESKRIVNING:

Husets souterrängplan gör att lägenheten hamnar på våning 1 med smidig ingång via entréplan på föreningens idylliska gård.

Hall med mycket bra förvaring i en inredd och rejäl garderobsvägg med skjutdörrar sa,t ytterligare dubbelgarderob med skjutdörr för avhängning och förvaring av ytterkläder. Lägenheten har utrustats med säkerhetsdörr samt el-central med jordfelsbrytare. Genomgående parkettgolv i rummen.

I anslutning till hallen ligger lägenhetens helkaklade badrum med duschhörn avskilt med välvda duschdörrar. Övrig utrustning består av ett handfat med kommod, belyst spegel, handdukstork, badrumsskåp samt WC. Vitkaklade väggar med ljusblå inlägg samt klinkergolv i matchande ton. Badrummet är förberett för TM/TT med både el och vatten.

Vardagsrummet får ett fint ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet mot Rosenlundsparken där de lummiga trädkronorna utanför också ger ytterligare ett bra insynsskydd på sommaren. Ett trivsamt och hemtrevligt boende med ett rymligt vardagsrum som erbjuder både matdel och umgängesdel. Här har du möjlighet att sätta många gäster vid långbord.

Kök med utmärkta arbetsytor samt en ordentlig matplats. Arbetsbänkar i trä med diskbänk i rostfritt med dubbelho. Köket är utrustat med en integrerad fullhöjds kyl/frys, spishäll, ugn samt fläkt. Köket är förberett för diskmaskin. Ovan de belysta arbetsytorna är väggarna helkaklade i vitt. Gott om förvaring erbjuds i vita skåp. Ett välplanerat kök med matplats.

Sovrummet är som resten av lägenheten beläget mot Rosenlundsparken och har plats för dubbelsäng, här erbjuds bra förvaring i en väggfast överskåpslänga ovan sängen.

Nyttjanderätt till ett separat källarförråd om ca 5-6 kvm.

Välkomna till Tideliusgatan 29!

 

ÖVRIGT:

Det finns tillgång till garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30-35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugormed internetbaserat bokningssystem. Både garage och tvättstugor nås direkt via hissen.

 

GARAGE:

Garaget har 126 bilplatser och 4 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns tre tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Kostnad för närvarande 1 300 kr/månad för öppen bilplats, 1 350 kr/mån för en större öppen bilplats och 500 kr/mån för en MC-plats.och 1400 kr/månad för inburad bilplats.

 

KOMMUNIKATIONER:

Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls samt Medborgarplatsens  T-bana (grön linje) som du når på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station samt Mariatorgets T-bana (röd linje)

 

OMRÅDET:

Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Medborgarplatsen, SoFo med Nytorget, Skanstull, Skrapan mm. men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv. Gott om förskolor och skolor i närområdet.

Fakta

Adress:
Tideliusgatan 29
118 69 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
46 Kvm
Pris:
3.495.000 kr
Avgift:
1.435 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, BR-försäkringstillägg, Bilpool
Våning
1, Souterräng
Byggnadsår:
1968
Lägenhetsnr:
88
Fönster:
3-glas isoler
Tv- internetutbud:
Com Hem/Bredband2
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.37680 %
Andelstal, avgift:
0.3768 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
148 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Alnmåttet
Org.nr:
769604-2196
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
265 kr/mån
Försäkring:
195 kr/mån
Summa:
460 kr/mån

Föreningen

Brf Alnmåttet är en äkta och mycket lågt belånad Brf som inom kort kommer att vara skuldfria igen.Fastigheten med byggår 1968 förvärvades år 2001.

Föreningen upplåter 150 st. bostäder med bostadsrätt samt 18 stycken hyreslägenheter samt 5 st. lokaler med hyresrätt. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 635 kvm varav bostäder utgör 14 176 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st.

 

Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4 Mkr kr årligen. 2016-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om ca 5,2 Mkr.

Föreningen var fram till början av 2015 helt skuldfria. De har efter att ha genomfört fönsterbyte, renoverat husets samtliga fasader och balkonger samt glasat in alla balkonger en belåning på 8,4 Mkr vilket ger en extremt låg belåningsgrad på ca 593 kr per kvm BOA/År. (Jfr normal belåningsgrad för föreningar på 5-6 000 kr per kvm BOA/År)

Med bra intäkter och 18 st. kvarvarande hyresrätter gör det att föreningen har extremt goda förutsättningar och det är svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening!

Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

Delat ägande godkänns (ex-vis mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10 %.

Föreningen följer en sedan 2012 fastställd underhållsplan som löper på 20 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna.

Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs.

 

AVGIFTEN:
Avgiften sänktes i april 2013 med 10 %.
Avgiften sänktes i april 2014 med 10 %
Avgiften sänktes i juli   2016 med 10 %

Det finns inga planer på att förändra avgiften.

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2016 Balkongframsidor och fasad.
2015 Stamspolning
2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter.
2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick.
2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar.
2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras
2011 OVK besiktning, ny tryckvattenpump, hissrenovering, 
2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverade
2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd
2009 Gårdsrenovering
2008 Undercentral
2007 Snörasskydd
2005 Fönsterrenoveringar, fasad
2000 Omläggning av tak

 

 

 

 

 

 

 

Budgivning

Högst bud just nu:
3.660.000 kr

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.