• Välkommen på
  • visning
  • 22 Jan

Huvudsta Johan Enbergs Väg 22 1rok 44.5 Kvm


Låg avgift och stor Balkong


2.495.000 kr

Snabbt tillträde möjligt till denna superbt belägna bostad med ca 50 meter till T-bana med dubbla linjer och ca 7 minuter till T-centralen. Mycket lågt belånad Brf med låga avgifter där 100Mbit Bredband och basutbud Kabel-TV ingår. En ljus lägenhet med renoverat samt helkaklat badrum med golvvärme och plats för tvättmaskin. 8 kvm stor inglasad balkong med eftermiddags/kvällssol, nya parkettgolv, kök med ordentlig matplats och vy mot Stadshusets silhuett i fonden. Utrustad med säkerhetsdörr.

Visas Måndag 22 Jan 17:30 - 18:00

  • 22-Balkong

Beskrivning

Hallen ger gott om plats för avhängning samt skohylla. Förvaring erbjuds också i 3 stycken platsbyggda garderober.

Stort härligt kök. Gott om förvaring bakom vita originalluckor, belysta arbetsbänkar i trä med vitt kakel ovan, diskho i rostfritt, plattspis med ugn och fullhöjds kyl/frys samt helkaklad vägg med fläkt i rostfritt.

Köket erbjuder en ordentlig matplats invid fönster med vy in mot Stockholms mest kända silhuetter som Stadshusets upplysta torn med dess tre kronor.

Vardagsrummet med vackert parkettgolv är rymligt och har ett väldigt bra ljusinsläpp tack vare det stora öppningsbara fönsterpartiet samt utgången till den stora inglasade balkongen Vardagsrummet ger gott om plats för både umgängesdel och matdel.

Den fantastiska balkongen i västläge om plus 8 kvm blir ett extrarum från tidig vår till sen höst tack vare, inglasningen, som också kan öppnas upp helt och hållet med glaspartiernas skjutdörrsfunktion. Trallgolv på hela balkongen. Här njuter du av både eftermiddags och kvällssol, med föreningens fina trädgård nedanför och skogspartiets lummiga kronor utanför.

Stort renoverat badrum som helkaklats i vitt med matchande klinkergolv i svartmelerad ton och utrustat med golvvärme. Duschhörn WC med välvda och infällbara duschdörrar, handfat, skåp, stor och belyst vägginfälld spegel, samt infälld spotbelysning i taket.

 

För den som önskar ett separat sovrum så se förslag på eventuell möjlig alternativ planlösning.

Viktigt att notera är att samtliga större ombyggnationer och renoveringar först ska anmälas till föreningen för godkännande och att arbeten sedan utförs av auktoriserad hantverkare/företag. Det åligger också innehavaren att införskaffa erforderliga tillstånd, bygganmälningar, bygglov etc., som kan vara obligatoriska vid större arbeten.

 

Kabel-TV samt även Internet, 100 Mbit/s från Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Till lägenheten följer ett rymligt vindsförråd om ca 6 kvm, stor gemensam tvättstuga med torkrum samt mangelmöjligheter. Tillgång till cykelförråd, pingisrum samt till en en ordentlig grillplats i föreningens renoverade och trivsamma trädgård.

Välkomna!

 

OMRÅDET:
Oslagbara kommunikationer utanför dörren med ca 50 m till dubbla tunnelbanelinjer. Till T-centralen tar det 8 minuter och åt det andra hållet når du Kista Centrum på 10 minuter. Med bil är det enkelt att via Pampaslänken ta sig ut på Essingeleden. Möjlighet till garageplats finns via Solna Stad i angränsande parkeringshus. Separat kö.

Bra gång- och cykelvägar längs med vattnet ner till centrala Stockholm. Ca 3 km till St. Eriksplan, ca 5 km till Stockholm Stadshus samt ca 1 km till populära motionsspår vid Karlbergs slott. Här bor du i en vattennära och vacker närmiljö invid Pampas Marina samt Huvudsta Slottsområde. På sommaren är närheten till Huvudsta badet (50-metersutomhusbassäng) enormt uppskattad. I det direkta närområdet finns två stycken livsmedelsaffärer, Pressbyrå, Apotek samt några restauranger. Även Solna centrum ligger inom gångavstånd.

Fakta

Adress:
Johan Enbergs Väg 22
171 61 Solna
Område:
Huvudsta
Rum:
1
Boarea:
44.5 Kvm
Pris:
2.495.000 kr
Avgift:
2.061 kr inkl. Värme, vatten, KabelTV-basutbud och samt Bredband 100-Mbit.
Våning
3
Byggnadsår:
1969
Lägenhetsnr:
0312
Tv- internetutbud:
Com hem / Bredbandsbolaget 100Mbit
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.26875 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
158 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Marskalken 7
Org.nr:
769604-4077
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
208 kr/mån
Försäkring:
171 kr/mån
Summa:
379 kr/mån

Föreningen

Brf Marskalken 7 är en äkta förening. Som förvärvade fastigheten med byggår 1969–70 år 2001. Föreningen omfattar för närvarande 82 lägenheter varav 4 st. lägenheter samt 5 st. lokaler är upplåtna med hyresrätt. Lägenhetsfördelningen är enligt följande: 1:or 42st. / 2:or 24 st. / 3:or 1 st. / 5:or 15 st. Friköpt tomt om ca 2 287 kvm, Boa ca 5 410 samt Loa ca 677 kvm

Föreningen är lågt belånad med ca 5,8 Mkr vilket ger en mycket låg belåningsgrad på endast ca 1 083 kr per kvm/Boa. (jfr 5–6000 kr/kvm som normalmedian) Föreningen hade vid årsskiftet 2016/2017 en föreningskassa om ca 1,1 Mkr. Föreningen har årliga intäkter från kvarvarande hyresrätter samt lokaler om ca 900 Tkr.

Under åren 2006–2008 genomgick fastigheten omfattande renoveringar betr. fasader, yttertak, tilläggsisolering, fördjupade balkonger, nytt ventilationssystem, tvättstuga mm.

2012 Godkänd OVK
2013 Tak renoverat och målat
2014 Säkerhetsdörrar på alla lägenheter
2014 Ombyggnation soprum*
2014 Elektrisk mangel i tvättstuga
2015 Byte av alla entrépartier mot gata och mot loftgång.

2015 Justering och målning av vindsdörrar och soprumsdörrar
2015 Ny sensorstyrd LED-armatur utomhus, i tvättstuga, källare, soprum, vind
2015 Målning av loftgångar och trapphus.
2015 Obligatorisk OVK utförd

2017 Entrésystem med porttelefoni + tagg
2017 Värmebatteri för uppvärmning av tilluft
2017 Utrustning för gemensam hushållsel (elmätare)

Planerat underhåll
Åtgärder av stammar är under utredning. Inget beslut är i nuläget fattat om när/hur, därav kan ej någon tidsplan eller uppgift om metod ännu lämnas.

Hushållsel
Föreningen köper in el gemensamt och de boende köper sin el av föreningen vilket sparar in på fasta avgifter till el- och nätbolag. Faktureras med 3-månaders eftersläpning tillsammans med avgiften.

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.