• Ring för
  • visning

Porslinskvarteren Stig Lindbergs gata 15 1tr 1rok 25 Kvm


KVADRATSMART


Nytt och modernt med smart sovloft och härlig takhöjd. Den perfekta lägenheten för dig som vill ha mycket utrymme på liten yta. Tack vare stort sovloft på ca 8 kvm finns här plats för både matbord och soffa i rummet och den stora balkongen i söderläge ger ytterligare plats för trevliga sommarmiddagar. Modernt badrum med plats för både dusch, tvättmaskin och torktumlare. Allt nytt och mycket smakfullt. Här bor man centralt i Gustavsberg i det populära Porslinskvarteren bara en kort promenad från hamnen med sitt stora utbud av restauranger och caféer. Här finns både mataffär och Deli och ett flertal små mysiga butiker och givetvis den berömda porslinsbutiken med museum. Från lägenheten är det mycket nära till busshållplats för buss 474 som på bara 30 minuter åker in till Slussen via Nacka Forum.

  • 8-Vardagsrum

Beskrivning

Välkommen till det anrika Fabrikshuset som byggts om till moderna lägenheter som fått behålla sin industriella känsla. Med en takhöjd på hela 3,5 meter skapas en härlig rymd i den moderna lägenheten med stora fönster och fri utsikt från stor balkong. Det praktiska sovloftet på ca 8 kvm blir en avskild vrå med häftig känsla och gör att hela rummet kan utnyttjas. En perfekt lägenhet för dig som vill ha mycket plats på liten yta.

VÄLKOMMEN IN!

HALL// Den röda säkerhetsdörren leder oss in till en välkomnande hall med grått klinker och vitmålade väggar. Här finns två garderober för praktisk förvaring av ytterkläder.

VARDAGSRUM// Häftigt rum med stora fönster och högt i tak (3,5m) och smakfullt modernt kök längs ena sidoväggen. Här finns plats för både soffgrupp och matbord och utgång till stor balkong.

KÖK// Modernt kök med vita och grå köksluckor och exklusiv bänkskiva i massiv, mattslipad granit. Gott om förvaring och arbetsytor. Moderna vitvaror med integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, induktionshäll med utdragbar fläkt, varmluftsugn och kombinerad kyl/frys.

BADRUM// Helkaklat badrum med vitt kakel och mörkgrått golvklinker med golvvärme. Spotlights i tak. Stor takdusch med glasvägg och handfat med kommod och inbyggd spegel i kaklet. Tvättmaskin och torktumlare.

SOVLOFT// Härligt sovloft om ca 8 kvm (ej inräknat i boarea) med fin vy över hela lägenheten.

BALKONG// Stor balkong i härligt söderläge med gott om plats för balkongmöbel för mysiga sommarmiddagar.

FÖRRÅD hör till lägenheten

GEMENSAMMA UTRYMMEN// Alla medlemmar disponerar en härlig takterrass med magisk utsikt över Farstaviken och härlig kvällssol. Här finns möbler och solstolar och gott om plats för alla och vill man ha en egen privat tillställning finns möjlighet att boka en del av terrassen.
Tvättstuga finns och utrymme för cykelförvaring i garaget under Fabrikshuset.

 

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Stig Lindbergs gata 15 1tr
131 45 Gustavsberg
Område:
Porslinskvarteren
Rum:
1 rum med kök och sovloft
Boarea:
25 Kvm
Avgift:
1.881 inkl. Värme och kallvatten
Våning
2 (1tr)
Byggnadsår:
2014-2019
Lägenhetsnr:
F-1101
Tv- internetutbud:
Fiber
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.21370 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
BRF Fabrikshuset
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
130 kr/mån
Vatten/Avlopp:
120 kr/mån
Summa:
250 kr/mån
Kommentar:
Driftkostnad varierar beroende på avtal och förbrukning. TIllkommer kostnad för varmvatten och hemförsäkring.

Föreningen

BRF Fabrikshuset en äkta bostadsrättsförening som bildades 2014 och äger den ombyggda fastigheten Fabrikshuset och Lanterninen som nu står färdigbyggda. Föreningen har 250 lägenheter och 4 lokaler. Enligt ekonomisk plan kommer föreningen ha en belåningsgrad på ca 11 500 kr/kvm och årsavgift ca 720 kr/kvm vid slutlig finansiering. Förenignen har idag en interimsstyrelse som kommer att överlämna till medlemmarna i december 2019. För mer information se föreningens hemsida, bilagd Årsredovisning samt stadgar

Övrigt

GUSTAVSBERG är en unik stadsdel med ett rikt kulturarv. Här blandas den anrika porslinsfabrikens disponentbostäder med den nya bebyggelsen alldeles på kanten till Stockholms skärgård. Med gångavstånd till Gustavsberg Hamn finns en mängd olika alternativ för att njuta av Stockholms skärgård och dess natur. I hamnen finns ett flertal trevliga restauranger och cafeér och under sommarhalvåret är detta ett av  Stockholms attraktivaste utflyktsmål med både porslinsmuseum och många trevliga butiker. Här anordnas bla båtmässa och mysiga musikevent för både gammal och ung. Att en vacker sommardag ta skärgårdsbåten till Stockholm är en vardagslyx utöver det vanliga. Här är det nära till matvaruaffär, vårdcentral och gym och med naturen inpå knuten finns en mängd olika promenadvägar och fina klippor. Måste måste man åka härifrån kommer man snabbt till centrala Stockholm med motorvägsbuss.

Dokument

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.