• Välkommen på
  • visning
  • 23 Sep

Ekudden Ekuddsvägen 2, 8 tr 1rok 20 Kvm


KVADRATSMART MED SJÖUTSIKT


1.675.000 kr

Renoverad och fräsch lägenhet i centrala Nacka. med fri utsikt över Järlasjön. Stabil förening med låg månadsavg där både Bredband och TV ingår i månadsavgift. Mycket bra kommunikationer.

Visas Söndag 23 Sep 14:45 - 15:30

  • 12-Kok

Beskrivning

Välkommen till en mycket trevlig liten lägenhet mitt i centrala Nacka.  Ett perfekt alternativ som student- eller övernattningslägenhet. På 19,4 kvadrat finns det plats för både kök och WC med dusch samt vardagsrum med plats för både säng, förvaring och ett bord vid fönstret med bedårande utsikt över Nacka och Järlasjön. Lägenheten renoverades 2013 med helkaklat badrum, nytt kök, parkettgolv i vardagsrum och ljusa väggar. 

KÖK med vita skåpluckor och arbetsbänk i vitt laminat och vitt kakel. Spishäll, ugn, fläkt och inbyggd Micro samt kyl/frys. 

BADRUM Helkaklat i vitt med grå klinker med en smart lösning för att få plats med dusch. Vägghängd WC och handfat. 

VARDAGSRUM på ca 13 kvm med parkettgolv och ljusa väggar. Fönster med fantastisk utsikt över Järlasjön och centrala Nacka nästan helt utan insyn. 

KÄLLARFÖRRÅD finns på ca 4 kvm. 

 

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

BRF Sicklaöarna förvärvade fastigheterna med adress Ekuddsvägen 1,2 och 4 år 2011 Byggnaderna är uppförda 1955 - 57.och föreningen har 175 lägenheter varav ca 30 är upplåtna med hyresrätt som vid framtida försäljning ger föreningen ett ekonomiskt tillskott.  Föreningen har flera lokaler och dess största hyresgäst är f.n. Pysslingen förskola. Bostadsarean uppgår till 10 301 kvadratmeter och lokalarean till 438 kvadratmeter.. För mer info se bifogade årsredovisning och föreningens hemsida: www.sicklaoarna.se. 

RENOVERINGAR
2016 Nya säkerhetsdörrar 
2015 Fiber till samtliga lägenheter 
2015 Renovering av hissar
2013 El- och stambyte.

PLANERADE RENOVERINGAR

Föreningen följer underhållsplan med bla följande planerade renoveringar

2018 Fasad och balkong
2020 Takrenovering
2024 Tvättstuga

Inga planerade avgiftsändringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren i varje hus och varje lägenhet har ett källarförråd. Cykelrum och barnvagnsrum i entréplan. Föreningen har en trädgårdsgrupp som sköter det gemensamma grönområdet med lekplats och grillplats.  

PARKERING BRF Sicklaöarna har totalt ca 100 parkeringsplatser De kostar för medlem 285 kr/månad. Riksbyggen är förvaltare av parkeringsplatserna. Separat kö. I området finns boendeparkering på gatan för ca 400 kr/månad  samt ett garage i grannföreningen där det finns möjlighet att hyra garageplats i mån av plats.

Fakta

Adress:
Ekuddsvägen 2, 8 tr
131 38 Nacka
Område:
Ekudden
Rum:
1 rum och pentry
Boarea:
20 Kvm
Pris:
1.675.000 kr
Avgift:
1.990 kr inkl. värme, vatten och bredband samt kabelTV (grundutbud)
Våning
8
Byggnadsår:
1950
Lägenhetsnr:
231532002-2802
Fönster:
2-glas
Tv- internetutbud:
Stockholms stadsnät
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.33293 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
119 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Sicklaöarna
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
125 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
225 kr/mån
Kommentar:
Observera att driftkostnaden varierar med förbrukning och avtal.

Övrigt

EKUDDEN är ett centralt och trevligt område alldeles på kanten till Järlasjön, Mycket bra kommunikationer med buss, Saltsjöbanan och tvärbanan och om några år kommer tunnelbanan (2025). Cykelavstånd till Nacka Forum och Sickla köpkvarter som har allt ett modernt köpcentrum kan erbjuda samt SF Bio. För den idrotts och naturintresserade finns en mängd möjligheter till olika aktiviteter som tex. bad och paddling i Järlasjön som på vintern även erbjuder fina skridskoisar. Många strandpromenader för fina löparturer och Nacka naturreservat med stora skogar för orientering och Mountainbike. Hammarby skidbacke är givetvis ett attraktivt rekreationsområde både på vintern med alpin skidåkning och på sommaren för de som vill cykla och springa uppför eller njuta av utsikten över Stockholm i kvällssol. 

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.