• Ring för
  • visning

Kvarnholmen Kvarnholmsvägen 80, 5tr 2rok 48 Kvm


Inflyttningsklart


3.575.000 kr

Bara att flytta in i denna moderna lägenhet med stor inglasad balkong i söderläge och med fri utsikt över Nacka och Södermalm. Välkommen till en optimalt planerad och modern lägenhet med öppna ytor och stora fönster. Gott om förvaring i inbyggda garderober och ett stort badrum med egen tvättmaskin. Modernt inredd med ekparkett och ljusa väggar. Populära Kvarnholmen har ett perfekt läge mitt emellan city och skärgård. Här bor man centralt i ett vackert område med alla bekvämligheter runt hörnet. Alldeles utanför dörren ligger gymmet och det är bara en kort promenad till centrum med stor mataffär, bageri, frisör mm. Med buss tar du dig in till Slussen på ca 10 min eller varför inte starta dagen med pendelbåten till Nybrokajen som tar ca 20 min. Den som har bil tar hissen ner till garaget som ligger under huset. Ett bekvämt boende med havet tätt intill och för den som önskar ingår möbler.

  • 4-Balkong

Beskrivning

Välkommen till en modern lägenhet av högsta klass. Med ljusa väggar och ekparkett och stort fönsterparti är detta en lägenhet som flödar i ljus och med en fantastisk inglasad balkong på hela 18 kvm i soligt söderläge och fri utsikt med sjöglimt. 

Hall med goda avhängningsmöjligheter bakom skjutbara garderobsdörrar.

DIrekt till vänster ligger badrummet som är vitt helkaklat, stilrent och rymligt med en duschhörna, WC, tvättställ med kommod samt en tvättmaskin med inbyggd torktumlare som ger en praktisk arbetsbänk och förvaringsskåp. 

Köket är välplanerat med gott om förvaring och arbetsytor med vita skåpluckor, vitt kakel ovan bänkskivan och vitvaror från Siemens.

Luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket och fönsterpartier som sträcker sig längs hela väggen tillsammans med balkongdörren i glas som ger ett generöst ljusinsläpp.Från vardagsrummet nås den soliga, stora balkongen som är fullt möblerbar för båda matplats och myshörna. 

Sovrum med platsbyggda sängskåp och hel garderobsvägg ger gott om förvaring. 

Inglasad balkong om ca 18 kvm  i söderläge blir en perfekt oas och extrarum under hela året. Tack vare sitt söderläge lyser solen både sommar och vinter. Insynsskyddat och vacker utsikt över Nacka och hela vägen in till gamla stan.  

För den som önskar ingår lägehetens möbler förutom några personliga tillhörigheter. 

TIll lägenheten hör förråd.

Brf Spisbrödsfabriken äger och förvaltar fastigheten som består av 94 st bostadsrättslägenheter i totalt 4 st flerfamiljshus på Kvarnholmsvägen 

5 st lokaler finns för uthyrning på gatuplan. Föreningen äger marken.  Juridisk person godkänns ej.

Gemensamma utrymmen är Cykel-barnvagn- och rullstolsförråd finns i föreningen. 
Extra lägenhetsförråd finns tillgängligt för uthyrning.
Det finns 62 st garageplatser i gemensamhetsanläggning. Samtliga lägenheter har ett förråd i källaren.

Föreningen har tecknat ett avtal med Telia gällande Triple Play-tjänst. Telia levererar digital-TV, bredband och telefoni till samtliga bostäder.

Utrymme för källsortering av sopor finns tillgängligt.

För mer information se bilagd Årsredovisning och besök gärna föreningens hemsida www.brfspisbrodsfabriken.se

Fakta

Adress:
Kvarnholmsvägen 80, 5tr
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen
Rum:
2 rum med kök
Boarea:
48 Kvm
Pris:
3.575.000 kr
Avgift:
2.868 kr inkl. Värme och kallvatten, samt obligatoriskt tillägg kr 220 för Kabel-TV, Bredband samt IP-telefoni
Våning
5
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
1603
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Tv- internetutbud:
Telia
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.9161 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
64 kWh/Kvm och år
Energiklass:
C
Förening:
Spisbrödsfabriken
Org.nr:
7696284590
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Vatten/Avlopp:
200 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
600 kr/mån
Kommentar:
Observera att driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal. Individuell avläsning på varmvatten.

Övrigt

Kvarnholmen en halvö strax utanför Stockholms innerstad med ett rikt kulturliv, bra service och goda kommunikationer med både buss och SL-båt till centrala Stockholm och till Djurgården. Med närcentrum, skolor och strandpromenader beläget på en naturskön skärgårdsmiljö men ändå så nära Stockholms city. Kvarnholmens centrum som är i Spisbrödsfabriken finns COOP, Puls och träning samt restauranger och caféer. I området ligger även en mycket populär lekpark för dom små i en fantastisk miljö och här finns den magiska trädgården där det finns plats för odling, magiska trädhus, hängmattor och bygglek. Om ni följer strandpromenaden kommer ni till Kvarnholmens grönområde med boulebanor och lekplatser, och via Svindersviksbron kommer man snabbt till Nacka Forum som är ett av Stockholms största köpcentrum med ett flertal affärer, restauranger och service.  
Hiss ner till kajen där SL-båt trafikerar sträckan Lidingö - Nybrokajen via Djurgården och alldeles utanför dörren går buss 402 till Slussen och Nacka Forum. 

Mer information och bilder finner ni på www.kvarnholmen.com

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.