• Ring för
  • visning

Vasastan Vulcanusgatan 1 2.5rok 66 Kvm


HÖRNLÄGENHET MED FRI UTSIKT


5.200.000 kr / ACCEPTERAT PRIS

ACCEPTERAT PRIS. Karaktärsfull och stilsäker 2,5:a med ett eftertraktat läge i Atlasområdet. I denna hörnlägenhet bor du med ett högt och fritt läge med fönster i två väderstreck. Njut av en härlig utsikt mot Kungsholms Strand med Karlbergskanalen i förgrunden. Det höga och fria läget innebär också att detta är ett boende med ytterst begränsad insyn. Lägenheten erbjuder en hög boendestandard med snygga design- och materialval som samspelar med vackra 20-talsdetaljer från byggåret 1928. I vardagsrummet finner du en fransk balkong. I denna lägenhet bor du med ett fantastiskt läge i Atlasområdet i Vasastan. Området som i folkmun kallas Lilla Paris. S:t Eriksplan är ett stenkast bort med ett härligt utbud av caféer och restauranger. Addera till detta en mängd trevliga ställen på populära Rörstrandsgatan. Goda kommunikationer precis runt hörnet inkluderar tunnelbana, bussar, flygbussar och en kort promenad till pendeltåg.

  • A7A6058-HDR

Beskrivning

Karaktärsfull och stilsäker 2,5:a med ett eftertraktat läge i Atlasområdet. I denna hörnlägenhet bor du med ett högt och fritt läge med fönster i två väderstreck. Njut av en härlig utsikt mot Kungsholms Strand med Karlbergskanalen i förgrunden. Från vardagsrummet kan du dessutom blicka ner hela vägen till City. Det höga och fria läget innebär också att detta är ett boende med ytterst begränsad insyn. Lägenheten är mycket välplanerad och erbjuder generösa sällskapsytor och ett rymligt sovrum. Praktiskt halvrum i anslutning till hallen som fungerar utmärkt som arbetsrum. Lägenheten erbjuder en hög boendestandard med snygga design- och materialval som samspelar med vackra 20-talsdetaljer från byggåret 1928. En väl tilltagen takhöjd adderar till känslan och i hela lägenheten finner du fina parkett- eller trägolv. I vardagsrummet finner du en fransk balkong. I denna lägenhet bor du med ett fantastiskt läge i Atlasområdet i Vasastan. Området som i folkmun kallas Lilla Paris. S:t Eriksplan är ett stenkast bort med ett härligt utbud av caféer och restauranger, däribland prisbelönta Portal. Addera till detta en mängd trevliga ställen på populära Rörstrandsgatan. Flera välsorterade matbutiker samt Västermalmsgallerian finns på bekvämt gångavstånd. Goda kommunikationer precis runt hörnet inkluderar tunnelbana, bussar, flygbussar och en kort promenad till pendeltåget.

HALL | Ingång sker till välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter.

VARDAGSRUM | Generöst hörnrum med både ljus och rymd. Gott om plats finns för både soffa och matsalsbord. Njut av ett högt och fritt läge med fönster i två väderstreck. Öppna den franska balkongens dörrar och blicka ut mot Kungsholms Strand och Karlbergskanalen.

KÖK | Stilrent kök med vita luckor med svarta beslag. Goda arbetsytor inramas av vitt kakel. God förvaring tillförsäkras av skåp som tar tillvara på takhöjden. Full maskinell som inkluderar gasspis med ugn, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt fläkt. Plats finns för matbord. Fint ljus från stort fönster. Märk det fina serveringsskåpet i original.

SOVRUM | Rymligt sovrum med fint ljus från stort fönster. Platsbyggda garderober tillförsäkrar en god förvaring.

HALVRUM | I anslutning till hallen finner du halvrum som är utmärkt som arbetsrum. Härifrån når du rymlig klädkammare.

BADRUM | Snyggt badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badkar. Tvättmaskin finns och ingår självklart i köpet. Ovan maskinen finner du praktisk bänk. Snygg kommod med handfat. WC.

Fakta

Adress:
Vulcanusgatan 1
113 21 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
66 Kvm
Pris:
5.200.000 kr
Avgift:
3.339 kr inkl. värme, VA och bredband
Våning
4 av 5
Byggnadsår:
1928
Lägenhetsnr:
36
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.63 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
146 kWh/Kvm och år
Förening:
Loket 34
Org.nr:
769607-2755
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
167 kr/mån
Gas:
300 kr/mån
Summa:
867 kr/mån

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 2001. I föreningen finns 42 lägenheter, varav 41 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Tre lokaler upplåts med hyresrätt.

Renoveringar i urval:
2002 - renoverades fasaden mot gården, 2003 -värmesystemet byttes till fjärrvärme, 2004 utfördes stambyten i kök och badrum, 2004 - elstigarna byttes, 2006 - Renoverades husets tak, 2006 - Fönstrena renoverades, 2008 - Trapphuset målas om, 2012 - Tvättstugan kaklas och ny utrustning installeras, 2014 - Fiber installeras till samtliga lägenheter, 2014 - Spolning av avloppsstammar, 2014 - Fönster mot innergård renoverades, 2018 - nya isolerglasfönster, 2018 - nya hissar.

Gemensamma utrymmen är tvättstuga och torkrum i källaren. (2 TM, 1 TT, 1 TS och en mangel). Därtill finns det ett cykelförråd samt ett hobbyrum (där man kan måla, snickra etc.). Föreningen har också en innergård med utemöbler och grill.

Kabel-tv från ComHem.

Bredband via fiber finns tillgängligt. Leverantör är Stokab/All Tele. 100/100 Mbit ingår i avgiften.

För mer information vänligen se föreningens hemsida: http://www.loket34.com

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Säkerhetsdörr.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.