• Välkommen på
  • visning
  • 16 Sep

Vasastan/Sibirien Frejgatan 16, 4 tr 2rok 43 Kvm


Högt upp med balkong i söder


3.695.000 kr

Välkomna till denna välplanerade funkistvåa belägen högt upp i huset med en härlig balkong i sydost. 1930-talscharmen har bevarats med originaldetaljer såsom fiskbensparkett, breda fönsterbänkar och generös takhöjd. Det höga läget, den rejäla takhöjden och balkongen ger lägenheten ett härligt ljus. Området är i intermezzon mellan Östermalm och Vasastan vilket ger er tillgång till ett stort utbud av service. Här bor man intill Sibiriens puls och den grönskande Hagaparken som erbjuder rekreation, motionsslingor samt flertalet båtklubbar. I kvarteret finns många populära restauranger och fik. Går du några steg till så hittar du Café Nero. Inom promenadavstånd ligger Handelshögskolan, KTH samt Stockholms Stadsbibliotek. Kommunikationerna är mycket goda med T-banans gröna & röda linjer, även flertalet innerstadsbussar trafikerar Odengatan samt pendeln och Citybanan på Odenplan. Välskött förening med mycket bra ekonomi. Välkomna att flytta in!

Visas Måndag 16 Sep 17:30 - 18:00

  • 030A3410

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade funkistvåa belägen högt upp i huset med en härlig balkong i sydost. 1930-talscharmen har bevarats med originaldetaljer såsom fiskbensparkett, breda fönsterbänkar och generös takhöjd. Det höga läget, den rejäla takhöjden och balkongen ger lägenheten ett härligt ljus. Området är i intermezzon mellan Östermalm och Vasastan vilket ger er tillgång till ett stort utbud av service. Här bor man intill Sibiriens puls och den grönskande Hagaparken som erbjuder rekreation, motionsslingor samt flertalet båtklubbar. I kvarteret finns många populära restauranger och fik. Går du några steg till så hittar du Café Nero. Inom promenadavstånd ligger Handelshögskolan, KTH samt Stockholms Stadsbibliotek. Kommunikationerna är mycket goda med T-banans gröna & röda linjer, även flertalet innerstadsbussar trafikerar Odengatan samt pendeln och Citybanan på Odenplan. Välskött förening med mycket bra ekonomi. Välkomna att flytta in!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL | Hall med det gott om plats för avhängning. 

INRE HALL | Inre hall med goda förvaringsmöjligheter och vacker fisbensparkett. Kan även möbleras som arbets- eller sälskapsyta.

BADRUM | Fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns dusch, handfat, handduksvärmare och WC.

KÖK | Praktiskt kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av gasspis, kyl&frys samt köksfläkt. 

VARDAGSRUM | Vardagsrummet har en vacker fiskbensparkett och bjuder på härligt ljusflöde tack vare stora fönster i kombination med det höga läget. Härifrån når du balkongen. Rummet är väl tilltaget och här finns gott om plats för soffgrupp, fåtölj, tv-möbel och matplats. Bra förvaringsmöjligheter finns i form av en rymlig klädkammare.

BALKONG | Härlig balkong i sydost med plats för bord och stolar.

SOVRUM | Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng.

Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett källarförråd och även ett vindsförråd.

Fakta

Adress:
Frejgatan 16, 4 tr
113 49 Stockholm
Område:
Vasastan/Sibirien
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
43 Kvm
Pris:
3.695.000 kr
Avgift:
2.009 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband och Kabel-TV
Våning
4/5
Byggnadsår:
1936
Lägenhetsnr:
0104
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas
Tv- internetutbud:
Kabel-TV & bredband levereras av Comhem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.233 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
107 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Vilan 10
Org.nr:
769606-6096
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Gas:
222 kr/mån
Summa:
522 kr/mån

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Vilan 10 förvärvade fastigheten 2008. Hörnfastigheten uppfördes 1936 med adresserna Roslagsgatan 27 och Frejgatan 16. Föreningen består av 43 bostadsrättslägenheter, 4 lägenheter med hyresrätt (dold framtida tillgång) samt 6 hyreslokaler. Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1997/1998 då bl.a. stammarna, taket och fasaden renoverades. Under 2019 har även trapphusen genomgått en omfattande renovering. Mer information om föreningen samt de renoveringar som har gjorts finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.vilan10.se. Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Gemensama utrymmen
Det finns ett vindsförråd samt ett källarförråd som tillhör lägenheten. Föreningen har en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp och mangel. Dessutom finns en innergård med cykelställ under tak.

Bredband och kabel-tv:
Fastigheten är ansluten till Comhem för både kabel-tv och bredband som ingår i avgiften. 

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.