• Välkommen på
  • visning
  • 16 Jun

City/Norrmalm Blekholmsterrassen 5 3rok 68 Kvm


Högt och soligt läge mot kanalen


4.995.000 kr

Högt belägen hörnlägenhet med härlig balkong i söder och med utsikt mot Klara sjö. Ett par minuter till Centralstationen.

Visas Söndag 16 Jun 14:30 - 15:15 Måndag 17 Jun 17:30 - 18:00

  • WEB FMK BLEK9-18

Beskrivning

Välkommen till en lägenhet med en utsikt och ett läge utöver det vanliga! Med sina välplanerade 68 kvm erbjuds två stora sovrum, öppen social planlösning mellan vardagsrum och kök samt fönster i två väderstreck. Lägenhetens höga läge i kombination med de stora fönsterpartierna skapar ett harmoniskt ljus utöver det vanliga. Till detta får man även en solig balkong som har en hänförande utsikt över Klara sjö samt grönområde med picknick möjligheter.

Med vacker naturmiljö utanför dörren är detta en svårslagen oas i City. Njut av Klara Sjö med passerande båtar, stora bryggor att sitta på i sommarsolen samt bekvämligheten med vara ett stenkast från Centralen. Denna lägenhet passar såväl för dig som önskar ett optimalt innerstadsboende som för dig som söker övernattningslägenhet med bästa pendlingsläge. Garage i föreningen. Även möjligheter till båtplats finns.

HALL: Välkomnande hall med mycket goda förvaringsmöjligheter. Här finns det även plats för mindre möblemang om så önskas. Säkerhetsdörr. På golvet ligger det trestavsparkett och väggarna är tapetserade.

KÖK: Fullt utrustat kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Köket bjuder på fantastiska förvaringsmöjligheter bakom luckor av ek och rejält tilltagna arbetsytor som bjuder in till många härliga middagsbjudningar framöver. Köket bjuder även på spis med glashäll, kyl/frys, fläkt, diskmaskin, rostfri bänkskiva. I köket finns det även plats för ett matbord för ca 4 personer. Fönster i två väderstreck.

VARDAGSRUM: Öppet och socialt vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong. Den rymliga balkongen ligger i direkt söderläge med bästa möjliga soltimmar. Utanför balkongen finner ni en grönskande oas som bjuder på en trevlig utsikt över Klara sjö. Vardagsrummet rymmer med enkelhet en soffgrupp och tillhörande TV-möbel.

SOVRUM 1: Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Fönstret vetter ut mot föreningens lugna grönskande innergård.

SOVRUM 2: Detta rum rymmer med enkelhet en större dubbelsäng med tillhörande förvaring om så önskas. Stort fönster som bjuder på ett härligt ljus.

BADRUM: Helkaklat badrum med badkar och möjlighet för tvättmaskin. Förvaring i form av vägghängt spegelskåp.

Lägenheten säljs med en friskrivningsklausul.

Attraktivt cityläge med närhet till allt med någon minuts gångavstånd till T-centralen. Fastigheten ligger med ett lungt läge intill Klara sjö, mellan Kungsbron och Klarabergsviadukten. Nedanför går den mysiga strandpromenaden utefter Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand, perfekt för morgonens joggingtur! Närmaste T-bana är T-centralen och Rådhuset. Buss 56 har hållplats på Blekholmsterrassen och 1:ans buss går i närheten.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Blekholmsterrassen 5
111 64 Stockholm
Område:
City/Norrmalm
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
68 Kvm
Pris:
4.995.000 kr
Avgift:
5.216 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
8
Byggnadsår:
1994
Lägenhetsnr:
483
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.67391 %
Andelstal, avgift:
0.64861 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
114 kWh/Kvm och år
Förening:
RB Brf Klarastrand
Org.nr:
716421-2081
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Föreningen innehar fastigheten Bleket 1 med tomträtt och avgälden löper till 2023-09-30. Föreningen äger och förvaltar fem punkthus med adress Blekholmsterrassen 3, 5, 7, 9 och 11 som uppfördes 1993 och 1994. Mellan husen finns gårdar med träd och planteringar samt utemöbler som är till för medlemmarna i föreningen. Gårdarna har utsikt mot kanalen Klara sjö. Mellan föreningens tomtmark och Klara sjö ligger Blekholmsparken som sköts av Stockholms stad.

Bostadsrättsföreningen Klarastrands ekonomi är mycket stark. Ett gynnsamt ränteläge gör att de kan nyttja dess starka kassaflöde till att göra stora amorteringar på lånen. Det skapar förutsättningar för att hålla årsavgifterna oförändrade. Under augusti 2018 amorterade dem drygt 6 miljoner. 

I månadsavgiften ingår kabel-tv via Com Hem med grundutbud och Medium 8 favoriter samt bredband och IP-telefoni via AllTele med upp till 1000 Mbit/s.

Föreningen godkänner delat ägande utan särskilda krav på hur ägandet är fördelat. Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare vilket framgår stadgarna.

Till varje lägenhet finns förråd på våningsplan 1, 2 eller 3. Därutöver har föreningen 42 extra förråd av varierande storlek som hyrs ut till boende för 400 kr per kvm och år. På Blekholmsterrassen 7, plan 1 finns en lokal och gästlägenhet på 61 kvm som hyrs ut till boende för 500 kr per dygn. I lokalen finns ett enklare kök (diskmaskin, spishäll och micro),
badrum, bord, stolar och bäddsoffa samt ett sovrum med två enkelsängar, totalt 4 bäddar. Lokalen är utrustad med TV och WiFi.

En tvättstuga finns i varje hus. Tvättider alla dagar kl. 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7. Ett hushållssoprum och ett rum för återvinning av glas och papper finns i varje hus. Grovsoprum finns på Blekholmsterrassen 3. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

Föreningen har 38 parkeringsplatser för bilar och 1 parkeringsplats för motorcykel i Klarastrandsgaraget med adress Blekholmsgatan. Hyran är 1600 kr per bilplats och månad.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar:

- 2019: Planerat underhåll: Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna
utrymmen. Målning av fasadytor under pelargången mot Blekholmsparken.
- 2018: Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter och allmänna utrymmen med avlopp.
- 2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.
- 2016: Byte av porttelefoner och målning av tak och väggar i entrékorridorer mot gatan. Obligatorisk ventilationskontroll av samtliga lägenheter och allmänna utrymmen.
- 2015: Modernisering och byte av samtliga fem hissar i föreningens hus. Ombyggnation och ommålning av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5
- 2014: Ombyggnation och ommålning m.m. av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.
- 2013: Byte av styr och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.
- 2012: Ommålning av samtliga fasader på föreningens fem byggnader. Byte till LEDbelysning i föreningens allmänna utrymmen (utom förrådsutrymmen).
- 2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.
- 2010: Byte av takfläktar till för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukningen.

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.