• Ring för
  • visning

Kungsholmen Gjutargatan 6, 4 tr 2rok 46 Kvm


HÖGT LÄGE & ÖPPEN SPIS


3.800.000 kr / FAST PRIS

OBS - FAST PRIS, EJ BUDGIVNING. Snygg lägenhet bara några minuter från Västermalmsgallerian och tunnelbana. Högt läge med genomgående planlösning innebär massor med sol. Fiskbensparkett, helkaklad wc/dusch, renoverat kök med DM, fungerande öppen spis och 2,7 m i tak. Välskött äkta brf. Sänkta avgifter med 5% två år i rad (2017-2018). Fastigheten nästan totalrenoverad inkl stambyte 2013-2015. Fantastiskt bra läge på lugn sidogata endast minuter från precis allt du behöver. Jag vet att du kommer att trivas här!

  • 1

Beskrivning

PÅ VÄG IN
Välskött snyggt trapphus, renoverat 2014, fint att komma hem till. Inga trappsteg utanför porten. Dock i entréhallen med tre steg till postfack och vidare åtta steg upp till entréplan där hissen finns. Hisskorg med plats för tre personer. Lägenheten ligger högst upp i fasad, med endast vindslägenheter ovan. Egentligen på 4,5 trappa med de elva stegen i entrén.

GENERELLT
Vitmålade väggar och vacker hårdvaxoljad fiskbensmönstrad ekparkett i hela lägenheten. Takhöjd ca 2,68-2,70 m.

HALL
Trygg men framför allt tyst säkerhetsdörr med tidsenlig ljusgrå sida mot trapphus. Långsmal hall med plats för grunda garderober, en smal skänk, spegel mm. Direkt innanför dörr ca 1,5 m2 mörkt blankt 60x30-klinker på golv för ytterskor. Kroklist, skoställ och elementskydd i oljad ek. Ett par speglar infällda i vägg, lätta att ta ner om man vill. 8 spots i sänkt del av tak. Det första man ser rakt in från hallen är den öppna spisen i vardagsrummet. Fint.

VARDAGSRUM
Tidigare stort rum om ca 26 m2 är idag alldeles lysande disponerat mellan vardagsrum och sovrum. Skiljt åt av ett glasparti från vägg till tak, med totalt 30 kvadratiska glasrutor i svart träram och en pardörr som öppnar upp mellan rummen. Partiet släpper vidare fullt dagsljus från sovrummet och skänker skön karaktär åt hela lägenheten. Tänk New York-studio. Vitkalkad fungerande öppen spis med både hylla och gnistskydd på golv i granit.

SOVRUM
Nästan 10 m2 med gott om plats för dubbelsäng, förvaring och kanske skrivplats. Sängen på fotona är 180 cm bred. Stort fönsterparti (2 m) i perfekt sydväst med massor av himmel, vi befinner oss högst upp i fasad, med takfoten precis ovanför. Djup vitmålad fönsterbänk. Riktigt höga garderober (2,36 m) med blanka vita luckor, delade i 100 resp 50 garderob och 50 städ.

WC/DUSCH
Slät vit originaldörr in i modern fräsch helkaklad wc/dusch, totalrenoverad vid stambytet 2013. Ljusgrått 10x10-klinker på golv och matt vitt 20x20-kakel till tak på vägg. Elburen golvvärme. Effektiv vit kommod med tillhörande spegel. Två dimmers (styr 4 spots i tak resp ovan spegel), samt rakuttag. Duschhörna med välvda skärmar i klarglas som går att svänga in för mer golvyta. Vägghängt skåp med vit lucka. Vattenburen handdukstork.

KÖK
Börjar med snygg lösning i passagen mellan kök och vardagsrum. Kyl/frys bakom luckor lika skåpinredning, med stort överskåp upp till tak. 40 brett skafferi från golv till tak sväljer massor. Liten nisch med spots och glashyllor mellan oljad ek och gråvit sten skapar stämning när det är mörkt. Släta vita luckor med fasad kant. Gråvit 10x10-sten på vägg passar bra ihop med skivan i vit marmor nedfälld i bänk av massiv oljad ek. Samma ek även på skåpsidor och i baldakinskiva. Riktigt läckra diskhoar, den ena i gjutjärn, den andra gjuten i betong. Hög blandare. Nedfälld häll med inbyggd ugn under. Dold slank kolfilterfläkt i skåp. Spots i baldakinskiva. 45 bred diskmaskin bakom lucka lika skåp.

Matplats med härligt fönster i nordost som ger fin morgonsol. Lika djup och vitmålad fönsterbänk som i sovrummet. På den här sidan, högt ovan gröna innergårdar har du både grönska från trädet utanför och himmel över takåsar.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Alltihop i källaren, med trappa ner från entréplan:
Lägenhetsförråd Troaxnät 1,72 x 1,17 x höjd 2,35 m, ljust fräscht.
Tvättstuga med moderna maskiner.
Cykelrum nedanför den breda låga dörren från trottoar.
Liten mysig innergård med grönska och utemöbler.
Dessutom en gräsyta brevid huset mot gatan.
Föreningen har inga parkeringsplatser, boendeparkering på gatan.

Fakta

Adress:
Gjutargatan 6, 4 tr
112 48 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
46 Kvm
Pris:
3.800.000 kr
Avgift:
2.317 kr inkl. värme, vatten
Lägenhetsnr:
1406
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3.00155 %
Andelstal, avgift:
2.46605 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
156 kWh/Kvm och år
Förening:
Skutan 35
Org.nr:
769608-0907
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
500 kr/mån

Övrigt

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Skutan 35, org.nr 769608-0907, registrerades 2002 och köpte fastigheten med samma namn 2012. Föreningens hörnhus stod färdigt 1935 och består av ett trapphus med bostäder i 6 våningsplan inkl inredd vind, samt källare under. Totalt 37 lägenheter och 1728 m2, fördelade med 24 st 1 rok, 6 st 2 rok, 6 st 3 rok, samt 1 st 4 rok. Samtliga bostadsrätter. Dessutom en hyresrättslokal om 50 m2.

Fjärrvärme. Självdrag (krav kolfilterfläkt). Lågrisk radon 2004. 10 st fungerande öppna spisar.

RENOVERINGAR
Huset mår alldeles utmärkt. Sedan köpet 2012 har föreningen nästan renoverat allt som går att renovera. 2017: fiberbredband. 2016: OVK. 2015: hiss, port med inpasseringssystem, entrébelysning. 2014: fasad med renovering fönster, trapphus med golvpolering, målning, postboxar och säkerhetsdörrar. 2013: stambyte VA, byte elstigare, nya termostater, inredning vind, källarförråd, tvättstuga, allmänna dörrar. 2012: hyresrättslokal. 2009: rökgångar till öppna spisar.

EKONOMI
Föreningen klassas som äkta och har bra ekonomi. Långa lån med 12,9 milj kr (171231) betyder 7465 kr/m2 bostad. En mycket bra siffra jämfört föreningens ålder och husets renoveringsgrad. Nya föreningar börjar ofta runt 12.000 kr/m2 och siffror uppåt 15.000 kr/m2 är inte ovanligt för nyproduktion idag. Avgifterna har sänkts med 5% två år i rad fr o m januari 2017 resp 2018.

Ekonomisk förvaltning genom stora trygga Fastighetsägarna. Lägenheten är pantsatt för säljarens lån, dessa löses bort vid frånträdet.

Juridiska personer godkänns ej som medlemmar. Max två personer beviljas medlemskap för samma bostadsrätt. Minsta ägarandel vid delat boende 10%.

Föreningen tar ut engångsavgifter med 1.138 kr i överlåtelseavgift resp 455 kr i pantsättningsavgift av köparen. Detta för den lagstadgade hanteringen av register över medlemmarna resp att hålla reda på vilka panter banker har i medlemmarnas bostadsrätter.

KABEL-TV / BREDBAND
ComHem finns i huset, varje lägenhet tecknar separat avtal, ingår ej i avgiften. Fiber finns indraget i samtliga lägenheter.

OMRÅDET
Mycket attraktivt och omtyckt läge ett par minuter från en av de hetaste knutpunkterna i stan, Fridhemsplan, med full service i Västermalmsgallerian och tunnebana och bussar till överallt. Området pulserar av butiker, restauranger och caféer. Inom bara 5-10 minuter når du även andra populära områden som Rörstrandsgatan i Birkastan, stora gröna Rålambshovsparken, promenadstråk på Norr Mälarstrand utmed Riddarfjärden eller Kungsholms Strandstig med vatten och småbåtsbryggor. Jag vet att du kommer att trivas här!

Ansvarig mäklare

Nils Westerberg

Nils Westerberg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-819 07 54

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.