• Aktuellt bud
 • 3.050.000:-

Östermalm/Gärdet Smedsbacksgatan 26, 3tr 2rok 36 Kvm


Högt läge med balkong i sydväst


2.975.000 kr

Med ett attraktivt läge på Gärdet, nära Tessinparken och Karlaplan ligger denna ytterst välplanerade 30-tals pärla. Lägenheten har massvis med bevarad charm såsom fiskbensparkett, generös takhöjd och mycket mer. Högt och fritt läge, näst högst upp i huset med en härlig balkong i sydväst som erbjuder många soltimmar på eftermiddag/kväll. Planlösning fördelat på vardagsrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv samt hörnfönster med utsikt över/ längst med Smedsbacksgatan, rofyllt sovrum, delvis nyrenoverat kök samt helkaklat badrum. Stabil förening med god ekonomi. Välskött fastighet med nyligen omputsad fasad och bytta stammar. Attraktivt läge ca 60 m till T-bana. Pizza, sushi, ICA, thai-restaurang och café med brunch och frukost finns runt knuten. Närheten till Djurgården och Citys puls gör detta boende till en oas!

 • 030A9102

Beskrivning

 • Solig balkong i sydväst
 • Näst högst upp i huset
 • Effektiv planlösning
 • Härligt ljusinsläpp 
 • Stambytt badrum
 • Säkerhetsdörr
 • Bevarade originaldetaljer 
 • Gemensam takterrass
 • Närhet till tunnelbana och buss
 • Bra utbud av restauranger och caféer 
 • Matbutik och service 
 • Nära parkliv och bad 

 

Väldisponerad tvåa med balkong i sydväst med eftermiddags-kvällssol. Högt och fritt läge, näst högst upp i huset, på tre trappor. Klassisk funkisfastighet med nyligen omputsad fasad och bytta stammar. Planlösning fördelat på vardagsrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv samt hörnfönster med utsikt över/ längst med Smedsbacksgatann, rofyllt sovrum, delvis nyrenoverat kök samt helkaklat badrum.

HALL | Välkomnande hall med säkerhetsdörr, slitstarkt klinkergolv i ljusgrå nyans samt ljust målade väggar. Förvaringsutrymme i två inbyggda garderober med överskåp.

VARDAGSRUM | Ljust och luftigt vardagsrum med stort hörnfönster, som vetter mot Smedsbacksgatan, med fint ljusinsläpp. God takhöjd, fiskbensmönstrat parkettgolv och ljust målade väggar. Gott om utrymme för soffhörna och matplatsdel för sällskap om cirka 4-6 personer samt utgång till balkong.

BALKONG | Trivsam balkong i härligt sydvästläge med eftermiddags-/ kvällssol samt fin utsikt över närområdet och Lill-Jansskogen.

SOVRUM | Sovrum i bra storlek med plats för säng och tillhörande sängbord. Ljust målade väggar samt parkettgolv.

KÖK | Nyligen renoverat kök med gott om utrymme för matlagning och förvaring. Delvis bevarad originalskåpsinredning i kombination med en nyare uppdaterad köksdel (renoverat 2014). Fullutrustat med ugn, spishäll, diskmaskin samt kyl/ frys. Samtliga vitvaror i rostfritt utförande. Skåpsstommar och luckor i vitt, ljust målade väggar, stänkskydd ovan arbetsytor i kontrasterande mörk nyans samt nylagt parkettgolv.

BADRUM | Helkaklat och stambytt badrum. Klinkergolv i ljustgrå nyans samt vitt kakel med avbrytande bård i ljustblått. Utrustat med badkar, wc samt handfat.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.

Området
Gärdet byggdes till större delen på 1930-talet och är därför arkitektoniskt likformig. Många arkitekter har använt Gärdet som förebild vid planering av nya stadsdelar. Det finns många grönområden mellan husen vilket ger en lätt lantlig känsla som många uppskattar. De stora öppna ytorna på Ladugårdsgärde tjänade som militärt övningsfält från år 1672. Under Karl XIV Johans tid röjdes och planerades en större del av Gärdet för att även kavalleriet och artilleriet skulle kunna spränga fram här. På Gärdet har du närhet till småbutiker, caféer samt Fältöverstens butiker.

Natur och fritid 
Närheten till natur - och grönområden är slående. På Gärdesfältet finns möjligheter till rekreation och motion. Sommartid finns möjlighet till fotbollsspel och volleyboll. I utkanten av Gärdesfältet finns dessutom Kampementsbadet som är ett populärt tillhälle för både den yngre- och äldre generationen. Utegym finns på Gärdets gröna fält, invid Kampementsbadet. 

Fakta

Adress:
Smedsbacksgatan 26, 3tr
115 39 Stockholm
Område:
Östermalm/Gärdet
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
36 Kvm
Pris:
2.975.000 kr
Avgift:
2.498 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
3 av 4
Byggnadsår:
1939
Lägenhetsnr:
5
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud:
Comhem. Öppet fiber finns indraget till varje lägenhet där varje medlem får teckna eget avtal.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3.4827 %
Andelstal, avgift:
3.46518 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
213 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Smedsbacken 19
Org.nr:
716409-9108
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
150 kr/mån
Försäkring:
135 kr/mån
Summa:
285 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen
Brf Smedsbacken 19 är en välskött förening med ordnad ekonomi. Föreningen bildades 1986 och förvärvade fastigheten 1987. Föreningen äger fastigheten, det är en så kallad äkta förening som består av 28 st lägenheter med bostadsrätt. Föreningen accepterar delat ägande men ej juridisk person som köpare. Föreningen har god ekonomi med lån/kvm bostadsyta om ca 3 000 kr, inga nya lån är upptagna sedan 2003. Inga beslutade avgiftsändringar (Kontrollerat 2018-03-10). 


Utförda renoveringar:
1960-talet byttes/förstärktes el-stigare 
1988 putsades fasaden om och trappuppgången målades om. Samma år lades taket om 
1995-1996 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum 
2003 målades fönster om och vissa träramar byttes även ut. Under året renoverades även balkonger 
2004 förstärktes snöräcken på taket 
2006 installerades nytt kodlås och hissen reparerades
2008 monterades ny entréport 
2011 installerades säkerhetsdörrar till lägenheterna 
2014 Omläggning av tak
2015 Ombyggnad av lokal till bostadsrätt
2016-2017 Öppet fiber till varje lägenhet
2016-2017 Nya maskiner i tvättstugan
2016-2017 Byte till treglasfönster

PARKERING | Föreningen disponerar inga garage- eller parkeringsplatser. Boendeparkering gäller i området.

KABEL-TV & BREDBAND | Kabel-tv och bredband från ComHem. Öppet fiber finns indraget till varje lägenhet där varje medlem får teckna eget avtal.

Budgivning

20 Mar
Budgivare 1
3.050.000 kr

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.