• Aktuellt bud
  • 2.195.000:-

Telefonplan Hökmossevägen 70, 4 tr 2rok 51 Kvm


Gavellägenhet högst upp i huset


2.195.000 kr

Högst upp i huset finner ni denna ljusa gavel 2:a som flödar av ljus med fönster i tre väderstreck. Stabil förening som under 2000-talet genomfört många stora och kostsamma renoveringar. Lägenheten har ett nyrenoverat kök (2017) i mycket smakfull stil, stort vardagsrum med fönster i två väderstreck som ger ett härligt ljus, ett väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng. Stambytt badrum med dusch. Här bor ni i ett mysigt kvarter ett par minuter från Telefonplans T-banestation och områdets mycket goda restaurang- och serviceutbud. Strax utanför bostaden finns även bussar som tar dig till exempelvis pendeltågsstationen i Älvsjö, tvärbanan i Gröndal och Liljeholmen med bussar, tunnelbana och tvärbana. Även nattbuss 192 trafikerar Hökmossen. Kort promenadavstånd till Västberga handelsplats med bl.a. Coop forum, Systembolaget och McDonald´s.

  • Web 8

Beskrivning

  • Högt läge utan insyn
  • Fönster i tre väderstreck
  • Härligt ljus
  • Nyrenoverat kök & hall
  • Stambytt fastighet
  • Säkerhetsdörr
  • Närhet till kommunikationer & service

 

Boende på Hökmossevägen har närhet till livsmedelsbutik, skolor, förskolor, kommunikationer, café, restauranger och grönområden/parker. Vid Riksdalertorget hittar du en välsorterad livsmedelsbutik, ICA Hägerstensåsen (öppet till 22 alla dagar). Om du vill storhandla så finns Coop Forum i Västberga att tillgå. Vid torget finns även restaurangerna Indian Lotus och Grekiska kolgrillen och flertalet andra restauranger finns i närområdena Telefonplan och Midsommarkransen. På Sedelvägen finns Café Gården om ni är sugen på en kaffe, juice och något tilltugg. Vid Telefonplan hittar ni en välsorterad livsmedelsbutik (Hemköp: öppet 7-23, alla dagar) och vill ni storhandla så finns Coop Forum Västberga på gångavstånd. Vidare finns restaurang Landet, populär både som lunchställe och klubb samt anrika Söderbergs Bageri (och Kafferosteri). I anslutning till tunnelbanan i Ericssons gamla vaktkur finns även relativt nyöppnade restaurang Koloni. I närområdet Midsommarkransen och Aspudden/Örnsberg finns även ett stort utbud av restauranger och caféer.

Träningsanläggningen SATS hittar du i Ericssons gamla fabrikslokaler och även populära Klättercentret finns i anslutning och är en del av den Nya LM-staden. Här finns även lunchrestaurangen Add Food, Café Tellus, Sushirestaurang, BVC, skrädderi, förskolor och skolor med mera. Sedan juni 2004 finns också välrenommerade Konstfack i Ericssons gamla telefonfabrik. Telefonplan är en av Hägerstens mest expansiva delar och har flera spännande projekt planerade: The Brick, Tellus Tower och Metronomen. Mycket goda busskommunikationer nära bostaden. Buss 147 trafikerar sträckan mellan Hökmossen och Liljeholmen (med T-bana), buss 141 sträckan mellan Telefonplan (T-bana) och Älvsjö (pendeltåg) och buss 161 sträckan mellan Gröndal och Bagarmossen. Gångavstånd till Telefonplans T-banestation. I anslutning till T-banan vid Telefonplan avgår även flertalet bussar som trafikerar sträckor till flertalet destinationer i söderort. Närhet till Friluftsteatern, Hägerstensbadet samt Västertorps idrotts- och simhall. Hägerstensbadet lämpar sig bäst för lek och umgänge. En grusad boulebana finns på området samt ett pingisbord. Runt bassängområdet finns stora gräsytor att placera din filt på och äta vad du tagit med dig. I närheten ligger även Stockholm bangolf om du vill gå en runda. Området är i övrigt rikt på grönområden och parker. Hägerstensåsens skola är centralt placerad på Hägerstensåsen, mellan centrum och Hägerstensåsens tunnelbana. Skolbyggnaden är kulturminnesmärkt. Hägerstensåsen/Hägerstenshamnens skolenhet består av två st. skolor, Hägerstensåsens skola, F-6, och Hägerstenshamnens skola, F-3, där Hägerstensåsen är huvudskolan. Se mer: http://hagerstensasensskola.stockholm.se/om-skolan

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL Välkomnande entré via säkerhetsdörr, praktiska och snygga klinkers på golvet (2017). Här finns det gott om plats för avhängning. 

BADRUM Fräscht stambytt badrum med klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns dusch, handfat, badrumsskåp med spegelglas, wc, handdukstork och ett praktiskt vädringsfönster.

KÖK | Mycket smakfullt kök, renoverat 2017 erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheterKöket tilltalar verkligen den som är matlagningsintresserad med sina stora och generösa arbetsytor, fönster i två väderstreck skänker rikligt med ljus. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll med ugn, köksfläkt samt diskmaskin. Matplats för 4-6 personer.

VARDAGSRUM | Tack vare fönster i två väderstreck badar vardagsrummet i ljus. Det är ett rymligt och lättmöblerat rum med gott om plats för soffgrupp, TV-bänk, bokhylla med mera.

SOVRUM | Rofyllt och väl tilltaget sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Bra förvaringsmöjlighet tack vare inbyggd garderob.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett mycket rymligt vindsförråd om ca 10m².

Fakta

Adress:
Hökmossevägen 70, 4 tr
126 42 Hägersten
Område:
Telefonplan
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
51 Kvm
Pris:
2.195.000 kr
Avgift:
3.494 kr inkl. Värme, Vatten och Kabel-TV (basutbud)
Våning
4 av 4
Byggnadsår:
1943
Lägenhetsnr:
1301
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband levereras genom ComHem alternativt Fiberanslutning genom Tele2/Bredbandsbolaget. Beställs och debiteras separat.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
0.95110 %
Andelstal, avgift:
0.95110 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
174 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Korpen
Org.nr:
769603-4565
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Brf Korpen äger sedan 2001 fastigheten Koppartråden 7. I samband med förvärvet totalrenoverades föreningens sex bostadshus. Föreningen omfattar 110 st lägenheter, av dessa upplåts 107 st med bostadsrätt och 3 st med hyresrätt. De kvarvarande hyresrätterna är att betrakta som ett dolt kapital vilket innebär ett ekonomiskt tillskott för föreningen vid en framtida upplåtelse till bostadsrätt. Föreningen har även 3 st bostadsrättslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna i Stockholm. Föreningen accepterar delat ägande, minsta ägarandel är 10%, max 4 delägare.

Utförda renoveringar:
2001 - Byttes samtliga VA-stammar samt el-stigar. Under samma tid renoverades fönster, trapphus, tak och radiatorer
2001 - Ventilationen renoverades med bibehållet självdrag
2001 - Byte av el stigar i fastigheten och lägenheten (3-fas indraget)
2001 - Fönster renoverades
2002 - Taket byttes
2005 - Tvättstugan renoverades
2013 - OVK genomförd och godkänd
2014 - Föreningen har ökat trycket i vattenledningarna för bättre tryck högre upp i husen.
2014 - Energideklaration utförd

Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för 200:-/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I övrigt finns gott om parkeringsmöjligheter på omkringliggande gator.

Gemensamma utrymmen
Nuvarande ägare nyttjar ett vindförråd om ca 10. I källarplanet finns även cykelförråd. I övrigt har föreningen 6 barnvagnsrum, ett mangelrum, en lekstuga samt tre uteplatser, varav en med en murad grill. Föreningens tvättstuga är belägen på Mellanbergsvägen 19-23 och är försedd med 6 tvättmaskiner, 3 torktumlare, 2 torkrum och 2 manglar. Föreningen är miljömedvetna och tar ut en avgift om 5 kr per tvätt. Hushållssopor slängs i separat kärl placerade utanför porten.

Budgivning

19 Feb
Budgivare 1
2.195.000 kr

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.