• Ring för
  • visning

Kvarnholmen Kvarngränd 3 3.5rok 93 Kvm


Högst upp med egen terrass


12.500.000 kr

Unik lägenhet med egen terrass på cirka 70 kvm med sol från morgon till solnedgång. Utsikten måste upplevas på plats. Här kan man njuta av härliga middagar med vad som måste vara Stockholms bästa utsikt. Rakt fram syns Södermalm och Gamla stan och till höger finns Kungliga Djurgården ständigt närvarande.

  • WEB FMK KVARNG3-8

Beskrivning

Unik lägenhet med egen terrass på cirka 70 kvm med sol från morgon till solnedgång. Utsikten måste upplevas på plats. Här kan man njuta av härliga middagar med vad som måste vara Stockholms bästa utsikt. Rakt fram syns Södermalm och Gamla stan och till höger finns Kungliga Djurgården ständigt närvarande.

Välplanerade 93 kvm med två sovrum, stora umgängesytor och ett modernt kök. God takhöjd om cirka 3,10 meter och vackra industrifönster. Generöst och påkostat badrum. Påkostade lösningar såsom solskyddsgardiner med motor och fjärrkontroll, fjärrstyrt takfönster med gardin och regnsensor. Det finns även dimmer i samtliga rum. 

Välkommen att kontakta mäklaren för en privat visning!

HUSET | Den tidigare magasinsbyggnaden har nyligen genomgått en förvandling och erbjuder idag ett modernt boende med hög finish, i kombination med en genuin industrikänsla. Detta är ett ypperligt boende för dig som värdesätter stadspuls sammanslaget med skärgårdslugn. Det tar endast tio minuter med buss till Slussen.   

HALL | Trevlig hall med slitstarkt klinkergolv i ljusgrå nyans. Det blir ett snyggt möte med den borstade enstavsparketten i ek från Kährs, vilket är genomgående för hela lägenheten. Utrymme för förvaring i fullhöjdsgarderob, i högglans vitt från HTH samt hatthylla. 

VARDAGSRUM | Öppet vardagsrum med fint ljusinsläpp från tre stora flerluftsfönsterpartier. Fönsterbänkar i portugisisk kalksten samt fantastisk sjöutsikt över Saltsjön. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för stor soffgrupp och matplats med utrymme för cirka 8–12 personer. Spiraltrappan leder dig upp till terrassen.

TERRASS | Privat och insynsskyddad terrass med magisk utsikt mot Södermalm, Gamla stan, Saltsjön och Djurgården. Här kan man njuta av solen hela dagen fram tills den går ner över Djurgården. Terrassen har flera sektioner som kan möbleras upp efter eget tycke och smak.

Terrassen har en egen ingång från plan tio. Det innebär att gäster kan ta hissen direkt upp till plan tio för att sedan bli insläppta via en låst dörr. Detta är perfekt vid större fester då man slipper lotsa in folk genom lägenheten. Högst upp vid trappen finns ett "mini-penthouse" av stora glaspartier, något som skapar en skön känsla när man kan se igenom till matplatsen. I detta utrymme finns plats för två fåtöljer vilket skapar en mycket trevlig läshörna med havsutsikt. Trätrall och extra lärkpanel är lagd på en stor del av terrassen så att matplatsen kommer upp en bit i höjd. Matplatsen ligger privat och vindskyddad. Här finns även ett praktiskt växthus/sommarkök med vattenutkast samt plats för stor matgrupp och grill. Via en specialritad spiraltrappa – med kvitsfri ek i stegen – kommer man ner till lägenheten igen. 

KÖK | Väl tilltaget och modernt kök från HTH med vita, högblanka skåpsfronter. Påkostad svart stenbänk i kompositmaterial samt Arman 887 blandare. Ljust kakel ovan arbetsytorna. Dubbla överskåp samt tre sockellådor. Fullt utrustat kök med kyl, frys med ismaskin och vinkyl från LIEBHERR, integrerad diskmaskin, planlimmad diskho, självrengörande varmluftsugn, mikro och induktionshäll. Här finns även två stycken belysningsbaldakiner med thinled och dimmer. Härligt fönster med havsutsikt.

SOVRUM | Master bedroom med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Förvaringsutrymme i en inbyggd garderob med skjutdörrar från golv till tak. Det andra sovrummet är perfekt som barnrum, kontor eller gästrum.

BADRUM | Lyxigt och rymligt badrum i anslutning till hallen med klinkergolv i ljusgrå nyans. Kaklade vita väggar samt infälld LED-downlight med dimmerfunktion. Överskåp och parfymskåp med belysning. Fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Bosch, handdukstork, golvvärme, WC samt handfat med vit kommod med dragbackar från HTH.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Kvarngränd 3
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen
Rum:
3.5 rum och kök
Boarea:
93 Kvm
Pris:
12.500.000 kr
Avgift:
4.325 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
9
Byggnadsår:
2014
Lägenhetsnr:
1601
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.7 %
Andelstal, avgift:
1.70104 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
113 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Saltsjön Magasin IV
Org.nr:
769626-3032
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen

Brf Saltsjöns Magasin IV är en välskött förening med ordnad ekonomi. Föreningen tillträdde 2014 och består av 66 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det är äkta förening med friköpt tomt. I samband med överlåtelse av föreningen rätt att ta ut en överlåtelseavgift samt en pantsättningsavgift. Delat ägande accepteras. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen har en planerad årlig avgiftshöjning på 2%.

PARKERING | Föreningen disponerar över 52 garageplatser och 5 MC-plaster. En garageplats uthyres för 1 000 kr/månad för enkelplatser, 1 700 kr/månad för dubbelplatser och MC-plats för 250 kr/månad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN | Det finns gemensamma cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har en gemensam takterrass med grill och flertalet matgrupper. Här kan du blicka ut mot Djurgården på andra sidan vattnet i horisonten ser du Stockholm Citys skyline. Det finns även ett skyddsrum för 120 personer. Soprum finns. Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd. Övernattningslägenhet (200 kr/natt att hyra).

KABEL- TV & BREDBAND | Com Hem är leverantör av bredband, telefoni och TV. Com Hem baspaket för TV och 250/50 Mbit internet ingår i avgiften.

Övrigt

OMRÅDET | På Kvarnholmen växer ett helt nytt bostadsområde fram. Moderna bostäder trivs tillsammans med klassisk arkitektur på den lilla halvön. Området ägdes tidigare av Kooperativa Förbundet, KF, som uppförde flera byggnader runt 1930-talet. Bland annat de olika Magasinen, Havregrynskvarnen och olika silos. Här upptäcker du byggnader i funkisstil, spännande industrihistoria och en unik miljö precis vid inloppet till Stockholm. Från city känns den karaktäristiska nattsiluetten av Kvarnholmen igen, med sina magasin och silobyggnader.

Området blir mer och mer klart för varje dag som går. Redan nu finns Sveriges bästa glass hos Snö (ligger nere på kajen). I april öppnade Coop en livsmedelsaffär på omkring 1 000 kvm, som har ett brett sortiment med fokus på färskvaror. Det har alldeles nyligen öppnat en vårdcentral, apotek, frisör, kemtvätt samt pizzeria.

Längre upp på gatan finns en sushi samt en ny japansk restaurang som heter Don Poketto. I samma hus vi omåttligt populära Don Felice. Här hittas trevligt barhäng och en meny inspirerad från Italien.

Det finns även ett gym – Puls och träning – med generösa öppettider.

Kvarnholmens förskola heter Alexanderskolan och grundskolan heter Ebba Brahe.

I parken Lilla Kvarnholmen kan barnen leka mitt i Kvarnholmens historia i en unik och kreativ miljö. Här finns också boulebana, grillplats, soldäck och gott om sittplatser. I lekparken finns miniatyrer av den gamla industrimiljön och mycket att upptäcka och leka med.

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.