• Välkommen på
  • visning
  • 25 Jun

Södermalm Folkungagatan 76 A, 3 tr 1rok 33 Kvm


Högst upp med balkong


3.000.000 kr

Välkommen till denna välplanerade söderpärla med rofylld balkong med gårdsläge högst upp i fastigheten. Gårdsläget gör att lugnet är påtagligt och man kan njuta av kvällssolen. Ytskikten är precis nymålade och fräscha och kvadratmeterna väldisponerade där man med lätthet kan sitta 4 personer i köket. Ytterligare fördelar är att det finns separat dusch och toalett samt att i avgiften inkluderas hushållsel. Praktiskt sovloft ger vardagsrummet fria disponibla ytor. Välskött stambytt fastighet med ett otroligt centralt läge både på Södermalm och för att ta sig ner till city.

Visas Måndag 25 Jun 17:30 - 18:15 Tisdag 26 Jun 18:00 - 18:30

  • 2-Balkong

Beskrivning

Lägenheten har följande planlösning:

HALL: Välkomnande hall med bra utrymme för ytterkläder samt skor. Det man direkt lägger märket till är den genomgående höga takhöjden vilket ger en skön känsla av rymd. Väggarna är målade i vitt och det fina trägolvet är i original.

SEPARAT TOALETT: I en lägenhet av denna storlek är en separat WC en lyx. Här finns toalett samt handfat. Vitmålade väggar och praktiskt fint klinkergolv.

KÖK: Fräscht kök i ljusa färger som delvis renoverats 2018 såsom ytskikt. Maskinell utrustning såsom gasspis, kolfilterfläkt i svart utförande, kyl/frys. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett trägolv i original. Mycket gott med förvaringsutrymme samt ett stort kallskafferi med fönster och goda arbetsytor. Här finns utgången till den fina balkongen.

BALKONG: Här har man hjärtat i lägenheten, den trevliga balkongen med lugnt gårdsläge och placering högst upp i fastigheten. Detta ger sommartid balkongen en skön kvällssol att njuta av. Ytorna är väl tilltagna och lättmöblerade.

VARDAGSRUM: Trevligt vardagsrum med ett dominerande ljusinsläpp genom rummets dubbla generösa fönster. Den väl tilltagna takhöjden om över 3 meter bidrar till känslan av extra rymd. Säljaren har låtit uppföra ett stabilt sovloft vilket frigör yta i rummet. Under loft sitter dimmerstyrda infällda spotlights. I tak sitter fina detaljer såsom stuckatur och takrosett. Ytorna är lättmöblerade och tillåter både soffgrupp samt ytterligare möblering om så efterfrågas. Väggarna är målade i vitt och det ligger ett fint trägolv i original.

DUSCH: I anslutning till vardagsrummet ligger det praktiska duschrummet. Här finner man duschhörn, handfat med badrumsskåp. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger en lättskött klinker.

Sammanfattningsvis är detta en mycket komplett lägenhet att bara flytta in i. Ytorna känns väl tilltagna och luftiga på grund av den fina takhöjden om över 3 meter samt den klassiska planlösningen. Det existerande väl tilltagna loftet rymmer säng med bredd om 1,60 cm och frigör fin golvyta. Att man har den fina balkongen ger lägenheten det där lilla extra.

 

OMRÅDESBESKRIVNING
Här bor du med ett toppenläge mitt på Södermalm intill Söders härliga folkliv och puls. Runt knuten finns en uppsjö av Söders bästa caféer, restauranger och affärer som bidrar till den charmiga atmosfären som man bara finner just i detta område. Här finns allt du behöver och lite till! Några kvarter bort finner du fantastiska Nytorget med populära Urban Deli och en uppsjö av andra trevliga krogar. En kort promenad bort ligger pittoreska Mosebacke Torg, charmiga Götgatsbacken samt fartfyllda Medborgarplatsen. Goda kommunikationer med tunnelbanestation Medborgarplatsen och Slussen samt ett stort antal bussar som enkelt tar en runt hela Stockholm.

Fakta

Adress:
Folkungagatan 76 A, 3 tr
116 22 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
33 Kvm
Pris:
3.000.000 kr
Avgift:
1.970 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), El (hushållsel), Bredband (100/10)
Våning
3 av 3
Byggnadsår:
1906, köp 2005
Lägenhetsnr:
235
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Com hem. Fiber från Banhof
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
2.1330 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
188 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Båtsmannen Större 23
Org.nr:
769600-6829
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Försäkring:
200 kr/mån
Gas:
220 kr/mån
Summa:
420 kr/mån
Kommentar:
Hushållsel ingår i avgiften.

Föreningen

Brf Båtsmannen Större 23 (769600-6829) är en äkta förening med friköpt mark. Ingen tomträttsavgäld betalas. I föreningen finns 24 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt, två lokaler används som lager samt en lokal med restaurangverksamhet. Föreningen tillåter inte juridisk person. Delat ägande kan godkännas. Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 1 138 kr. Pantsättningsavgift debiteras köparen om 455 kr/per lån.

För de boende i föreningen finns i gårdshuset en renoverad välutrustad tvättstuga innehållande 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp samt mangel. Cykelförråd finns. Till lägenheten finns rätten att nyttja ett vindsförråd om ca 5 kvm. Kabel-tv från Com Hem (basutbud) och bredband 100/10 genom fiber från Banhof, ingår i avgiften.

Genomförda renoveringar: 2007 - byte av stammar i badrum. Köksstammar är bytta vid olika tillfällen, i denna lägenhet under 1990-talet. 2007 – byte av el-stigare. 2007 - byggnation av balkonger. 2008 - energideklaration utförd. 2010 - renovering av hiss samt renovering av trapphus i gathuset. 2010 - 2012 - upprustning och byte av maskiner i tvättstuga. 2014 - renovering av föreningens innergård, förstärkning av bjälklag samt byte av tätskikt. 2017 - byte av fönster.

Framtida renoveringar/tillbyggnader: Inga större, enbart normalt underhåll enligt underhållsplan.

Föreningen har ett väldigt starkt kassaflöde på grund av hyreslokalerna. Inga planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget. Föreningen långfristiga skuld enligt ÅR 2017: 17 000 000 kr.

Ansvarig mäklare

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.