• Aktuellt bud
  • 2.750.000:-

Johanneshov Wahlbergsgatan 12, 2tr 2rok 41 Kvm


Högst upp med balkong


2.250.000 kr

Välkommen till en ljus och renoverad lägenhet med balkong och genomgående, öppen planlösning och helt nytt badrum. Från vardagsrummet, med stort ljusinflöde, har man access till balkong med fri utsikt och i köket finns bl.a. ny diskmaskin. Smakfullt renoverat badrum förberett för tvättmaskin. Föreningen tillåter fri andrahandsuthyrning och juridisk person. Stambytt. Ej hiss.

  • 1Q1A1620

Beskrivning

PLANLÖSNING

HALL

Välkomnande entréhall med avhängning och garderob.

BADRUM MED DUSCH

Nyrenoverat badrum med kakel, klinker, dusch, glasvägg, handfat, spegel, skåp, spotlights, golvvärme samt fönster. Förberett för tvättmaskin.

KÖK

Mysigt litet kök med diskmaskin, ugn, kyl, frys, spishäll, fläkt, skåp och fönster.

SOVRUM

Välplanerat sovrum med plats för 180 säng. Hörnrum med fönster och plats för garderob.

VARDAGSRUM

Stort och luftigt rum med härligt ljusinsläpp från flera fönster samt utgång till balkong. Här finns plats för både matbord, soffgrupp och tv-möbel. Access till balkong.

BALKONG

Från vardagsrummet når man möblerbar balkong i sydvästläge.

Fakta

Adress:
Wahlbergsgatan 12, 2tr
121 38 Johanneshov
Område:
Johanneshov
Rum:
2
Boarea:
41 Kvm
Pris:
2.250.000 kr
Avgift:
2.191 kr inkl. Värme, vatten, trappstädning
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas
Tv- internetutbud:
Öppen fiber
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Beställd
Förening:
Brf Bladbaggen 3
Org.nr:
769634-1143
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Bladbaggen 3 förvärvade fastigheten 2018 och består av 24 stycken lägenheter varav 18 är befintliga och ytterligare 6 stycken byggs i källaren.

Parkeringsplatser finns på gården. 2 platser hyrs idag ut till Sunfleet-Carpool (företag där man med hjälp av app kan hyra bilarna per timme). Finns platser åt medlemmar att hyra på gården (800 kr / mån). Finns även elstope draget till p-plats.

Ny tvättstuga i källaren byggs med nya maskiner.

Stammar bytta 99/00.

Säkerhetsdörrar i hela fastigheten.

Ny fjärvärmeanläggning 2019.

Föreningen tillåter fri andrahandsuthyrning och juridisk person samt planerar att sänka avgiften med cirka 5 % under 2019 kring sommaren.

Öppen fiber från Telia är beställd och dras in under våren.

För mer info vänligen se ekonomisk plan.

Övrigt

OMRÅDE

Tunnelbanan stannar i centrum av Hammarbyhöjden och det tar cirka fem minuter till söder. Globenområdet ligger på promenadavstånd där flera av Stockholms största evenemang kan upplevas. Nackareservatet ligger strax inpå och här finns alla möjligheter till natur och motion. Arkitekturen är en blandning av låghus från 40-talet och byggnation från -90 och 2000-tal. Hammarbybacken tornar upp sig som ett landmärke i mitten av området.

KOMMUNIKATION

Till Hammarbyhöjden tar man sig enklast med tunnelbanans gröna linje 17. I Skärmarbrink hittar man anslutande linje 18 och i Gullmarsplan hittar man linje 19, tvärbanan samt bussar till söderort, Tyresö och innerstaden. Södermalm når man på 5 min med tunnelbanan och centralen 12 min. Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

NATUR

Nytorps Gärde är ett större grönområde som sammanlänkar Hammarbyhöjden och Björkhagen. Det stora Nackareservatet har också sin början här vid Hammarbyhöjden och Björkhagen. Här finns promenadstigar, löparslingor, strövområden och badmöjligheter. För den som är golfintresserad finns möjlighet till en runda på Björkhagens golfklubb, en bana med nio hål. I Hammarbyhöjden har man gångavstånd till Hammarbybacken som bjuder på utförsåkning vintertid och även populärt används bland motionärer för intervallträning. Nytorpsbadet med utomhuspool och servering kan man nyttja under sommaren och Hammarbyhöjdens IP är öppen året om.

NÖJEN

Stockholm har en ny evenemangsarena, Tele2 arena intill Globen. Arenan är en så kallad multiarena med flyttbart tak och kan ta emot upp till 40 000 besökare. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Hammarbyhöjden ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Det är inte långt till Stockholms kultur- och nöjesliv. På Södermalm finns barer, klubbar, biografer, teatrar, restauranger och caféer.

AFFÄRER OCH RESTAURANGER

Hammarbyhöjdens Centrum hittar man kring Finn Malmgrens plan. Här, i anslutning till tunnelbanan finns all nödvändig närservice man kan behöva. Matbutik, frisör, bankomat, apotek, gym, tobaksaffär, blomsterbutik, pizzeria, restaurang, kemtvätt och 7-Eleven-butik. För den som vill shoppa kläder och annat, finns möjlighet till detta både i närliggande Globen Shopping, Sickla Köpkvarter och Ringens Köpcentrum.

SKOLOR OCH BARNOMSORG

I området finns fyra grundskolor och ett flertal förskolor.

Budgivning

10 Dec
Budgivare 4
2.750.000 kr
10 Dec
Budgivare 6
2.710.000 kr
9 Dec
Budgivare 2
2.620.000 kr
9 Dec
Budgivare 1
2.600.000 kr
9 Dec
Budgivare 2
2.525.000 kr
9 Dec
Budgivare 1
2.500.000 kr
9 Dec
Budgivare 5
2.460.000 kr
9 Dec
Budgivare 4
2.450.000 kr
9 Dec
Budgivare 2
2.425.000 kr
9 Dec
Budgivare 1
2.400.000 kr
9 Dec
Budgivare 3
2.350.000 kr
9 Dec
Budgivare 2
2.275.000 kr
9 Dec
Budgivare 1
2.250.000 kr

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.