• Ring för
  • visning

Bodal Bodalsvägen 45 2rok 60 Kvm


Högst upp med balkong


2.990.000 kr

Högst upp i huset med ett attraktivt hörnläge finner vi denna välplanerade lägenhet. Stor fin balkong i bästa solläge. Fint renoverad med sobra färgval. Stora fina fönster som tillsammans med det höga läget ger hela lägenheten ett fint ljusinsläpp. Rymligt badrum med badkar, fina parkettgolv. Skyddat och fint läge i Bodal, i en lågt skuldsatt förening. Snabbt och enkelt att ta sig in till stan.

  • DSC 0041

Beskrivning

Bostaden präglas av dagsljuset från dess fönster i två väderstreck tillsammans med balkongens höga och ogenerade läge. Mycket tilltalande planlösning. Snyggt renoverat kök stor matplats. Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket där man med fördel avgränsar en egen matsalsdel eller ett helt eget rum för den som vill ha en 3:a. Fina ek-parkettgolv, ljusa väggar och materialval. De ljusa materialvalen gör att känslan av ljus och rymd ytterligare förstärks. Ett mycket smakfullt boende med fint skyddat läge högst upp i huset. Välplanerat kök med all tänkbar maskinell utrustning och gott om förvaring samt avlastningsytor. Väl tilltaget sovrum, fräscht badrum med badkar.

- Välkommen!

 

Hall
Hall med mörkt klinkergolv, avhängningsdel, inbyggd garderob samt klädkammare.

Inre hall
Möblerbar inre hall som utgör ett nav mellan lägenhetens alla funktioner. Utmärkt utrymme för mindre arbetsplats. Trägolv och ljusa ytskikt.

Vardagsrum
Stort och ljust rum med utgång till balkongen och fönster i två väderstreck, vara det ena utgörs av ett vackert burspråk med en djup fönsterbräda i natursten klassisk för byggnadsstilen. Fin fiskbensparkett av ek. Vardagsrummet delas med fördel av för att på så sätt skapa en mindre 3:a.

Balkong
Stor syd/väst-vänd balkong högst som man når från fardagsrummets ena kortsida. Balkongen har bästa tänkbara läge där solen under sommartid når in redan på förmiddagen och försvinner när den går ner. Balkongen rymmer en stor soffa samt matplats.

Kök
Påkostat och renoverat kök med stora fin arbetsytor och skåpsförvaring. Rostfria vitvaror såsom kyl/frys, microugn, fläkt och ugn från Siemens. Rymlig matplats och fin utsikt från fönstret. Mörkt klinkergolv och ljusa väggar.

Badrum
Helkaklat badrum med klinkergolv, wc, tvättställ och badkar. .

Sovrum
Generöst sovrum med plats för 180 cm säng och förvaring. Ljusa väggar och fin ekparkett.


Hela lägenheten ger ett fräscht intryck och målades om förra året. Säkerhetsdörren installerades 2017. Nytt kök 2015, med nytt klinkergolv (golvvärme).

Fakta

Adress:
Bodalsvägen 45
181 36 Lidingö
Område:
Bodal
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
60 Kvm
Pris:
2.990.000 kr
Avgift:
2.300 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (ComHem: Kanal 1-12, Ylä, Fox)
Våning
5
Byggnadsår:
1954
Lägenhetsnr:
22
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3.15 %
Andelstal, avgift:
3.279 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
185 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Jungmannen 3
Org.nr:
769618-4030
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Summa:
275 kr/mån

Föreningen

BRF Jungmannen 3, Lidingö är en äkta bostadsrättsförening med 24st lägenheter (varav 1st hyreslägenhet: 3:a, 77kvm, plan 2) och 1 lokal. Föreningen bildades år 2008.
Den totala lägenhetsytan uppgår till 1907kvm och lokalytan till 52kvm.
Tomtmarken är upplåten med äganderätt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källarplan.
Cykelförråd finns i fastigheten samt i en byggnad på fastighetens tomt.

PARKERING
- Garage: 5st, 600 kr-800 kr/mån, kö.
- P-plats: 11 st, 325 kr-375 kr/mån, kö.

RENOVERING & UNDERHÅLL
- Nytt torkskåp (2012), ny tvättmaskin (2013), ny torktumlare (2016)
- Nya fönster (3-glas) samt balkongdörrar (2011)
- Omläggning av tak (2014)
- Dränering samt anläggning av asfaltsytor (2015/2016)
- Utbyte fastighetsel i allmänna utrymmen (2017/2018)

- Installation av 11 st brandklassade dörrar (trapphus + hissutrymme) 2018

Föreningen kommer i närtid upphandla ett stambyte av fastigheten.
När det gäller stambytet så har man endast godkänt ett projektledar-anbud. Önskad bygg- och renoveringsstart från föreningens sida är april 2019.
Denna renovering och modernisering medför ett ypperligt tillfälle att förändra och medverka till utformningen av sitt eget badrum, samtidigt som föreningen kommer att ansvara för en stor del av kostnaden.

Det finns inga beslut om att ändra avgiften till föreningens medlemmar även om man räknar med en höjning för att täcka kostnader vid finansiering av det kommande stambytet.

Övrigt

Läget är optimalt! Utanför porten går bussen med bästa tänkbara förbindelser. Två hållplatser mellan porten och Ropsten där tunnelbanan går var tionde minut. Här bor man väldigt nära city med dessa enkla och snabba kommunikationer, samtidigt som man har naturen inpå knuten, med lugna härliga och grönskande strövområden. Livsmedelsbutik i kvarteret och fri parkering på de angränsande gatorna. Ett fantastiskt härligt, lugnt och bekvämt läge. En bostad att trivas i

Ansvarig mäklare

Olle Holmaeus

Olle Holmaeus

Fasighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-867 70 10

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.