• Ring för
  • visning

Vasastan/Sibirien Frejgatan 18, 5/5 FASTPRIS! 2rok 43 Kvm


Högst upp med balkong i sydost


4.300.000 kr

FAST PRIS - FÖRST TILL KVARN! Välkomna till denna härliga funkistvåa belägen högst upp i huset med en härlig balkong i sydost. Området är i intermezzon mellan Östermalm och Vasastan vilket ger er tillgång till ett stort utbud av service. Här bor man intill Sibiriens puls och den grönskande Hagaparken som erbjuder rekreation, motionsslingor samt flertalet båtklubbar. I kvarteret finns många populära restauranger och fik. Går du några steg till så hittar du Café Nero. Inom promenadavstånd ligger Handelshögskolan, KTH samt Stockholms Stadsbibliotek. Kommunikationerna är mycket goda med T-banans gröna & röda linjer, även flertalet innerstadsbussar trafikerar Odengatan samt pendeln och Citybanan på Odenplan. Välkomna att flytta in och trivas från dag 1!

  • 030A3595

Beskrivning

Välkomna till denna härliga funkistvåa belägen högst upp i huset med en härlig balkong i sydost. Området är i intermezzon mellan Östermalm och Vasastan vilket ger er tillgång till ett stort utbud av service. Här bor man intill Sibiriens puls och den grönskande Hagaparken som erbjuder rekreation, motionsslingor samt flertalet båtklubbar. I kvarteret finns många populära restauranger och fik. Går du några steg till så hittar du Café Nero. Inom promenadavstånd ligger Handelshögskolan, KTH samt Stockholms Stadsbibliotek. Kommunikationerna är mycket goda med T-banans gröna & röda linjer, även flertalet innerstadsbussar trafikerar Odengatan samt pendeln och Citybanan på Odenplan. Välkomna att flytta in och trivas från dag 1!

 

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL | Genom en säkerhetsdörr når vi den rymliga hallen, här finns det gott om plats för avhängning. 

BADRUM | Fräscht badrum med vitkaklade väggar och mosaik på golv. Här finns dusch med svängdörrar, tvättmaskin, handduksvärmare, WC, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

KÖK | Praktiskt kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen är i rostfritt och består av spishäll, inbyggnadsugn, kyl&frys samt diskmaskin. 

VARDAGSRUM | Rummet bjuder på härligt ljusflöde tack vare stora fönster och balkongen i kombination med det höga läget. Vardagsrummet är väl tilltaget och här finns gott om plats för soffgrupp, fåtölj, tv-möbel och en matplats. Bra förvaringsmöjligheter finns i form av klädkammaren. Härifrån når du balkongen.

BALKONG | Härlig balkong i sydot med plats för bord och stolar.

SOVRUM | Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng.

Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett källarförråd och även ett vindsförråd.

Fakta

Adress:
Frejgatan 18, 5/5 FASTPRIS!
113 49 Stockholm
Område:
Vasastan/Sibirien
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
43 Kvm
Pris:
4.300.000 kr
Avgift:
1.997 kr inkl. Värme, VA, Kabel-TV (Ett obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån tillkommer för bredband)
Våning
5/5
Byggnadsår:
1940
Lägenhetsnr:
00132
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Föreningen är ansluten till Kabel-TV och bredband via Com Hem alternativt Alltele.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.0150000 %
Andelstal, avgift:
1.73106 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
211 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Vilan 1820
Org.nr:
769616-3927
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
150 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
250 kr/mån

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Vilan 1820, äger fastigheten i hörnet Frejgatan/Tulegatan med adress Frejgatan 18-20 i S:t Johannes församling i Stockholm. Huset byggdes 1940 och förvärvades av föreningen 2009. Föreningen omfattar 45 lägenheter med bostadsrätt, 6 lägenheter med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Hyreslägenheterna innebär ev. framtida intäkter vid ombildning till bostadsrätter och försäljning i föreningens regi, de är sk "dolda tillgångar". Föreningen kommer då att kunna amortera på låneskulden.

RENOVERINGAR
2018 Utbyte av hiss port 20.
2017 Insättning av bullerglas.
2016 Traphusrenoveringar inkl säkerhetsdörrar
2016 Renovering av tak
2012 Fasadputs och ommålning av balkonger
2011 Fönsterrenovering
2001 Renovering av tvättstuga
1994, 1995 Stambyte, badrum och kök
1994 Byte av elstigar.
1994 Byte av uppvärmningssystem

Gemensamma utrymmen
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källarplan och är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I föreningen finns även en trevlig innergård utrustad med sittmöjligheter, en gemensam takterrass som medlemmar får nyttja samt cykelförråd.

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.