• Aktuellt bud
 • 2.450.000:-

Järla sjö Turbinvägen 5D, FASTPRIS! 1rok 33 Kvm


Högst upp med balkong i söder


2.500.000 kr

FASTPRIS - FÖRST TILL KVARN - KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING. Välkommen till denna ljusa och moderna 1:a i sjönära och lugnt område med riklig natur och ett stenkast ner till badbryggorna i Järla Sjö. I lägenheten råder modernitet i både design och funktion. Den genomgående parketten och de ljusa färgerna skapar en harmonisk lägenhet som är lätt att trivas i. Stor balkong i bästa söderläge blir en förlängning av vardagsrummet och ger bostaden extra rymd och ljus. Modernt kök med full maskinell utrustning, öppen planlösning mellan vardagsrummet med sovalkov och kök, fräscht badrum med kombinerat vättmaskin/torktumlare och golvvärme. Eget sepdarat förråd medföljer vilket är unikt för området. Bra parkeringsmöjligheter i föreningen. Föreningens medlemmar får nyttja gym, bastu och spaavdelning med bubbelbad som finns i Turbinhallens södra del. Det här är en bostad för den kräsne, för den som ställer krav på sitt boende. Välkommen på visning!

 • turbinvägen 5d - webb - -2

Beskrivning

 • Inomhus spa med bad, relax & gym           
 • Förskolor/skola i området
 • Bilpool i området
 • Garage 
 • Kanotklubb i området
 • Bad i Järla sjö
 • Järlasjö - skridskor och skidor
 • Fiskerätt i Järlasjö
 • Tvärbana, Saltsjöbanan & buss till Slussen
 • Cykelavstånd till Stockholm
 • Sickla köpkvarter & Nacka Forum

 

HALL | Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter via skjutdörrsgarderob.

VARDAGSRUM MED SOVALKOV | Stort rum med gott om ljusinsläpp från stora fönsterpartier och plats för soffgrupp, säng, tv-möbel, matbord och diverse möblemang. Härifrån nås den stora balkongen i solsäkert söderläge. 

BALKONG | Stor balkong i  söderläge med plats för planteringar, bord och stolar.

KÖK | Modernt kök från Häcker med ljusgråa köksluckor, bänkskiva i rostfritt stål/laminat, köksutrustning i rostfritt samt marmorinspirerad granitkeramik som stänkskydd över arbetsytorna. Köket är utrustat med spis, köksfläkt, ugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys. 

BADRUM | Stort badrum med vita helkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch med glasvägg, toalett, spegelskåp, handfat med kommod, vägghängt förvaringsskåp samt en arbetsbänk över kombimaskinen.

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Lägenheten ligger i ett mycket lugnt och lummigt område invid Järla Sjö. Längs strandkanten finns fina promenadstråk med ett flertal bryggor för ett uppfriskande dopp i det blå endast 150 meter från lägenheten. Invid bryggorna finns båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön. Möjlighet till kajakplats i garage finns att tillgå genom Järla sjös kajakförening. Bor man vid Järla Sjö har man tillgång till Stockholms bästa shopping - här bor man mitt i mellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, Systembolag, apotek och caféer. Med kommunikationer till och från Järla Sjö via Slussen går flera bussar och Saltsjöbanan, restiden tar ca 8 minuter och bussarna går mer än var 5:e minut. I området finns flera förskolor och skolor i olika åldrar som exempelvis populära Castelloskolan med barn från F-9.

Fakta

Adress:
Turbinvägen 5D, FASTPRIS!
131 60 Nacka
Område:
Järla sjö
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
33 Kvm
Pris:
2.500.000 kr
Avgift:
1.925 kr inkl. Värme, VA, Kabel-TV (ett obligatoriskt tillägg på 180 kr för bredband tillkommer)
Våning
2/2
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
10-1203
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
FTX
Tv- internetutbud:
Kabel-TV & bredband via Com Hem, hastigheten är 500-1000 Mbit/s
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, avgift:
0.26 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Utförd
Förening:
Brf Turbinhallen
Org.nr:
769629-0464
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
100 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
200 kr/mån

Föreningen

Fastigheten består av fyra delar/byggnader med namnet Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshusen. Antal våningsplan är 2-4 stycken och antal trapphus är 14 stycken. Turbinhallen och Ritningskontoret byggs i de befintliga delarna av Gustaf de Lavals fabrikslokaler. Maskinhallen byggs delvis på befintlig fasad. Gårdshusen är nyproduktion i form av åtta stycken radhus inne på gården. Byggnaderna inrymmer totalt 205 bostadsrättslägenheter i varierande storlek från 1-5 rum och kök samt två hyreslokaler, en skola och ett garage i två våningsplan över mark. 14 trapphus med 14 hissar.

Turbinhallen är medlem i Järla sjö samfällighetsförening som bl.a. tillhandahåller parkering, sophantering, förråd och sköter marken i området. Samfälligheten har även fiskerätt i järlasjön samt ett aktivt föreningsliv med båt och kanotklubb. För mer information om samfälligheten, gå in på www.jarlasjo.se

Föreningens ekonomi:
Ekonomisk förvaltare är Ekerö Redovisningsbyrå AB
08-560 397 00
info@erb.se

Bilplats
Föreningen har ca 120 garageplatser i två plan som går att hyra. Liten plats i garaget kostar 950 kr/mån, 42 st. Normal plats i garaget kostar 1400 kr/mån, 74 st. Det finns 2 st Mc platser igaraget, kostnad 350 kr/mån. Utöver ovan platskategorier finns det även 4 st större utomhus platser /handikapplatser som kostar 950 kr/månad, hyr man en av dessa platser utan handikapptillstånd blir man uppsagd om person med handikapptillstånd önskar plats, och man hamnar då istället först i kön.

Budgivning

Högst bud just nu:
2.450.000 kr

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.