• Ring för
  • visning

Ingarö 8rok 390 Kvm


Högklassig arkitektur på sjötomt


25.000.000 kr

Bli först att flytta in i detta kommande nyproduktionsprojekt, i samarbete med BEYONDLIVING.SE, på ett självklart och enkelt sätt hänger inre och yttre ytor samman i detta välplanerade, kompletta drömhus, där husets ena sida är öppen mot vattnet men sluter sig mot entrésidan i väst. På nedervåningen erbjuds öppna och väl tilltagna sociala ytor, som har direktkontakt med uteplatser via skjutdörrspartier av glas. Övre våningen innehåller sovrum med tillhörande bad och wc. Gäst hus med rum, pentry, gym och förråd samt garage. Med fördel uppförs byggnaden med fasader i grå puts för att smälta in i omgivningens grånande klippor. Planerad inflytt oktober 2019. För mer information och visningar, vänligen kontakta ansvarig mäklare.

  • 1

Beskrivning

PLANLÖSNING

ENTRÉHALL

Välkomnande entréhall med väldigt gott om av hängning samt en klädkammare i anslutning. Här finns också en gästtoalett samt teknikrum.

BADRUM MED DUSCH

Med kakel, klinker, golvvärme, spotlights, handfat, spegel, skåp, wc, dusch samt duschväggar av glas.

KÖK

Stort kök med både köksö och matplats. Inbyggda och integrerade vitvaror samt hela skjutdörrar av glas mot vattnet.

VARDAGSRUM

Några trappsteg ner ligger en härlig vardagsrumsdel med plats för soffgrupp, tv-möbel, öppen spis och loungedel.

ÖVRE PLAN

HALL

Trappa leder upp till övre plan med mindre hall samt smart placerad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt skåp.

ALLRUM

Stort allrum / tv-rum med klädkammare och duschrum i anslutning.

SOVRUM 1

Hörnrum med inbyggt badrum samt plats för säng och skrivbord. Skjutdörrar av glas mot vattnet.

SOVRUM 2

Med inbyggt badrum samt plats för säng och skrivbord. Skjutdörrar av glas mot vattnet.

SOVRUM 3

Med inbyggt badrum samt plats för säng och skrivbord. Skjutdörrar av glas mot vattnet.

LOUNGERUM

Som ett förrum till master bedroom med öppen spis.

MASTER BEDROOM / SOVRUM 4

Föräldrasovrum med master suit del med eget badrum och stor walk-in closet.

TAKTERRASS

Med vidsträckt utsikt.

GÄSTHUS

Med pentry, sovrum, badrum, gym.

GARAGE

Med plats för tre bilar.

Fakta

134 66 Ingarö
Område:
Ingarö
Rum:
8
Boarea:
390 Kvm
Tomtarea:
4480 Kvm
Pris:
25.000.000 kr
Byggnadsår:
2018
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Puts
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Betong
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Eget reningsverk.
Pantbrev:
6st om totalt 8.925.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.626.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.496.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

4.130.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Värmdö INGARÖ-EVLINGE GA:1
Servitut:
Avtalsservitut villa
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Övrigt

OMRÅDE

Säbyviken, ett mycket populärt område på Ingarö, med bilväg hela vägen fram till fastigheten. Från lugna, skyddade Säbyviken, når man via Eknässundet ut till Nämndöfjärden och hela vackra skärgården. Med bil tar det cirka 35 minuter från innerstan och på vägen passerar man Brunn, med affär, mack och idrottsplats, sedan är man snabbt framme vid sjötomten. 

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.