• Ring för
  • visning

Solsidan Solrosstigen 5 10rok 262 Kvm


Historiskt tillfälle


9.500.000 kr

På en sluttande, uppvuxen & lummig tomt, helt utan insyn, med promenadavstånd till vattnet, med buskar och bärträd, samt med två ingångar från olika gator, ligger detta äldre hus från 20-talet som är tillbyggt under 60-talet. Huset är taxerat som 262 kvm boyta och 42 kvm biyta och är i totalt behov av renovering. Fastigheten är K-märkt och Q-märkt. På fastigheten finns också äldre lusthus (i behov av renovering) samt vidbyggt garage (i behov av renovering). Varmt välkommen på visning.

  • WEB DSC 7272

Beskrivning

PLANLÖSNING ÖVRE PLAN

ALLRUM

Stort allrum som också fungerar som hall då man via skjutdörr kan använda detta som entré från trädgården. Från allrummet finns access till en uteplats. Spektakulärt rum med spatiös yta och flera takfönster.

ÖVRE ETAGE

Några trappsteg leder upp till en tillbyggd del.

SOVRUM 1

Stort hörnrum med fyra fönster, inbyggda garderober samt plats för säng och skrivbord.

SOVRUM 2

Med nisch för säng samt plats för skrivbord. Fönster.

KLÄDKAMMARE

Långsmal klädkammare med gott om förvaring.

BADRUM

Med dubbla handfat, wc, duschkabin, tvättmaskin (fungerar ej), klinker.

DUSCHRUM MED BASTU

Dusch, wc, handfat, och bastu från cirka 70-tal.

SOVRUM 3

Med plats för säng och skrivbord. Fönster.

SOVRUM 4

F.d. kök. Plats för säng och skrivbord. Fönster.

ALLRUM

Plats för tv och soffgrupp.

SOVRUM 5

Hörnrum med två fönster.

ENTRÉPLAN (”GAMLA DELEN”)

KÖK

Platsbyggt kök med matplats och skafferi i anslutning. Spis från AGA med 4 små ugnsdelar samt 6 spis plattor (alla fungerar ej). Äldre vedspis (kanal måste tätas innan eldning), kyl & frys.

MATRUM

Ljust rum med 4 fönster, furugolv samt öppen spis (kanal måste tätas)

TV-RUM

Trivsamt hörnrum med furugolv, 4 fönster, utgång till uteplats.

GÄST WC

Med wc och handfat.

MATSAL

Representativt rum med högt i tak, access till trädgården, furugolv samt gjutjärnskamin.

KÄLLARPLAN

Inrymmer hall med trappa upp till gamla delen samt gott om förvaringsutrymmen.

PARKERING

På ena uppfarten finns plats för två bilar.

GARAGE

Vidbyggt garage vid ena ingången.

TOMTEN

Kuperad och uppvuxen tomt med bärträd och buskar. Det finns ingångar från två gator till fastigheten.

Fakta

Adress:
Solrosstigen 5
133 36 Saltsjöbaden
Område:
Solsidan
Rum:
10
Boarea:
262 Kvm
Biarea:
42 Kvm
Tomtarea:
2397 Kvm
Pris:
9.500.000 kr
Byggnadsår:
1925, 1968
Byggnadsår kommentar:
Tillbyggt 1968
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä, puts
Tak:
Tegel, plåt
Plåtarbete:
Koppar
Stomme:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta, krypgrund
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Takvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA
Energistatus:
Beställd
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Övrigt

OMRÅDE

I Solsidan finns närhet till bra kommunikationer (Saltsjöbanan och Erstaviksbadets station eller Solsidan station) samt fin natur (Erstaviks naturreservat) och bad. I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 4 km bort, finns stort utbud av service butiker. Vårdcentral, apotek, bank, Systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger.  Samskolan samt två olika dagis finns i området. 

Saltsjöbaden erbjuder också många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, ute tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouter och mycket annat.

I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bla; Neglinge Skola, Igelboda Skola, Samskolan och Kunskapsskolan. Samskolan i Tattby ligger närmast och har elever från årskurs ett till nio. Igelboda Skola och Neglinge Skola har både låg- och mellanstadieverksamhet. Kunskapsskolan vid Observatorieberget har elever från årskurs sex till nio. Förskolor i området närmast fastigheten är; Vårgärdets Förskola och Tuvans Pysslingförskola.

Från fastigheten är det kort promenadavstånd till strand- och klippbad. Tågstation Solsidan med tåg och buss in till stan. Tåget går även via Saltsjöbadens centrum som har flertalet affärer och service. I närheten finns även flera förskolor, naturreservat, strandbad, slalombacke och restauranger.

 

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.