• Välkommen på
  • visning
  • 27 Maj

Kungsholmen Drottningholmsvägen 3 3rok 86 Kvm


GRANNE MED PARK OCH PULS


6.195.000 kr

Med ett attraktivt läge på Kungsholmen så finner du denna härliga 3:a som är en drömlägenhet för både paret och familjen. Här bor du ett stenkast från Fridhemsplan och samtidigt med Kronobergsparken precis runt hörnet. Lägenheten är genomgående och erbjuder en rymlig sällskapsdel med halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bo i en vacker fastighet anno 1905 som erbjuder flera vackra tidstypiska detaljer. Dessa klassiska detaljer samspelar med moderna design- och materialval däribland stilsäkert kök med full maskinell utrustning. Njut av lyxen av att ha både badrum samt gäst-WC. Därtill bra förvaringsmöjligheter. Mycket populära kvarter från vilka du har nära till allt trevligt som Kungsholmen har att erbjuda. Både bussar och tunnelbana ligger ett stenkast från porten vid Fridhemsplan.

Visas Söndag 27 Maj 12:00 - 12:45 Måndag 28 Maj 18:45 - 19:15

  • DSC 6950

Beskrivning

Med ett attraktivt läge på Kungsholmen så finner du denna härliga 3:a som är en drömlägenhet för både paret och familjen. Här bor du ett stenkast från Fridhemsplan och samtidigt med Kronobergsparken precis runt hörnet. Lägenheten är genomgående och erbjuder en rymlig sällskapsdel med halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bo i en vacker fastighet anno 1905 som erbjuder flera vackra tidstypiska detaljer såsom fantastiska flerluftsfönster med bågformade överstycken, en generös takhöjd, stuckaturer, höga golvsocklar samt fina spegeldörrar m.m.. Dessa klassiska detaljer samspelar med moderna design- och materialval däribland stilsäkert kök med full maskinell utrustning. I hela lägenheten finner du parkett- eller trägolv. Njut av lyxen av att ha både badrum samt gäst-WC. Därtill bra förvaringsmöjligheter. Här bor du på skyddad del av Drottningholmsvägen precis granne med Kronobergsparken. Mycket populära kvarter från vilka du har nära till allt trevligt som Kungsholmen har att erbjuda. Både bussar och tunnelbana ligger ett stenkast från porten vid Fridhemsplan. Här finner du också flera välsorterade matvarubutiker och Västermalmsgallerians shopping. Föreningen erbjuder sina medlemmar en fin innergård med planteringar och flera utegrupper. Gården kan du överblicka från lägenhetens sällskapsdel.

HALL | Ingång sker till utmärkt hall med goda avhängningsmöjligheter. Märk den fina tapeten från Svenskt Tenn.

VARDAGSRUM | Härligt vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket. Gott om plats finns för både soffgrupp och stort matsalsbord. Tre stora fönster mot föreningens skyddade gård ger rummet en alldeles särskild karaktär.

KÖK | Stilsäkert kök med vita luckor med mässingshandtag. Goda arbetsytor genom snygg corianbänk med underlimmad ho med mässingskran. Hela köket inramas av häftig kaklad vägg i vitt. Köket erbjuder full maskinell utrustning som inkluderar varmluftsugn, häll, inbyggd micro, kyl/frys, diskmaskin samt fläkt. I köket finner du dessutom tvättmaskin som ingår i köpet. God förvaring tillförsäkras av ett stort antal skåp. Märk också det häftiga klinkergolvet i marrakech mönster. 

MASTER-BEDROOM | Master-bedroom erbjuder gott om plats för både dubbelsäng och arbetshörna/ytterligare förvaring. Stor inbyggd klädkammare. Två stora fönster.

SOVRUM | Utmärkt sovrum med stort fönster. Målat parkettgolv i rutmönster. Smart sovloft finns i detta rum och ingår självklart om så önskas. Plats finns för ytterligare garderober.

BADRUM | Fräscht badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Inkaklat badkar. Handdukstork. Handfat och WC.

WC | WC med handfat. Kaklade väggar och klinkergolv.

Fakta

Adress:
Drottningholmsvägen 3
112 42 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
86 Kvm
Pris:
6.195.000 kr
Avgift:
2.080 kr inkl. värme och VA
Våning
1 av 5
Byggnadsår:
1905-06
Lägenhetsnr:
27+28
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.78215 %
Andelstal, avgift:
1.78215 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
135 kWh/Kvm och år
Förening:
Lavetten 11
Org.nr:
702001-2725
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
210 kr/mån
Gas:
50 kr/mån
Summa:
510 kr/mån

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 1920. I föreningen finns 41 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Sju lokaler upplåts med hyresrätt.

Urval av utförda renoveringar:

1990-1992; VA-stammar och elstigar

1998-1999: nybyggnation av fem vindsvåningar, renovering av hissa

2004-2006: ombyggnad och totalrenovering av innergård som omfattar nytt tätskikt, värmeisolering av gårdsbjälklaget och anläggning av växter och nytt skärmtak med belysning och infravärme.

2007: Renovering av tvättstugan

2008: Fasadrenovering mot gården

2011-2012: Totalrenovering av plåttaket mot gården

För planerande renoveringar vänligen se föreningens underhållsplan. Kommande renoveringar (2018-2019) inkluderar: Fönsterrenovering inkl. eventuell installation av lamellglas/energiglas för att optimera energiförbrukningen i fastigheten, ventilationsförbättring via installation av fönster-ventiler samt kompletterande takfläktar, nya glas och dörrar till hyreslokalerna, samt vissa mindre estetiska renoveringar (mer underhåll).

En eventuell avgiftshöjning på ca 5-10% kan bli aktuell de närmaste 18-månaderna. Inget beslut finns dock taget kring detta i nuläget.

Gemensamma utrymmen är tvättstuga, cykelrum/barnvagnsrum, föreningslokal med kök (som kan hyras för barnkalas m.m.), bastu samt grovsoprum. Föreningen har också en mycket fin innergård med utemöbler och grill.

Kabel-tv från ComHem. Ingår ej i avgiften. För kostnader se www.comhem.se.

Bredband vid fiber från Stockholm Stadsnät. Ingår ej i avgiften.

Se föreningens hemsida för mer information: http://www.lavetten11.se

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Den aktuella lägenheten är skapad genom en sammanslagning av två lägenheter. Denna sammanslagning gjordes för länge sedan men i föreningens register är lägenheten fortfarande registrerad som två separata lägenheter, nämligen lägenhet 27 och 28. De angivna uppgifterna i objektsbeskrivingen (area, andelstal, avgift m.m.) är totalsumman för de två lägenheterna tillsammans. Föreningen och förvaltaren har ej kunna tillhandahålla uppgifter för de individella lägenheterna utan i lägenhetsregistret finns endast de sammanslagna uppgifterna.

 

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.