• Ring för
  • visning

Södermalm Björngårdsgatan 14C 3rok 87 Kvm


GENOMTÄNKT & VÄLPLANERAD


7.690.000 kr

Välkommen till denna fantastiska 3 rok om 87 kvm i toppskick belägen i det gamla Nurnbergbryggeriet på Södermalm. Fastigheten totalrenoverades 2015/16 och byggnadens karaktär som gammal industrifastighet med vackra detaljer och en tydlig och mycket smakfull samtida gestaltning från 2015/16. Med exklusiva materialval och genomtänkta detaljer. En lugn oas som måste upplevas på ett av Södermalms absolut bästa lägen med närhet till Mariatorget och Götgatspuckeln. I föreningen finns även det exklusiva gymet Athlete Factory.

  • Bjorngardsgatan14-17

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska 3 rok om 87 kvm i toppskick belägen i det gamla Nurnbergbryggeriet på en lugn och enkelriktad gata Södermalm. Fastigheten totalrenoverades 2015/16 och byggnadens karaktär som gammal industrifastighet med vackra detaljer men har fått en tydlig och mycket smakfull samtida gestaltning från 2015/16. Med exklusiva materialval och genomtänkta detaljer. En lugn oas som måste upplevas på ett av Södermalms absolut bästa lägen med närhet till Mariatorget och Götgatspuckeln. I föreningen finns även det exklusiva gymet Athlete Factory. Utmärkta kommunikationer med T-Bana vid Slussen, Medborgarplatsen och Maria Torget. Runt hörnet finns även Södra station.

HALL | Ingång sker till välkomnande hall med goda ytor för avhängning.

BADRUM | Högklassigt badrum som renoverades 2016. Kaklade väggar i vitt samt svart klinkergolv med golvvärme. Ordentlig duschplats med hel duschvägg i glas. Snyggt handfat med kommod. Vägghängd WC från Duravit och handdukstork.Tvättpelare med tvättmaskin och torkrumlare. Infällda spotlights i tak och vägglampa ovan badrumskåp med industriell karaktär.

KÖK | Platsbyggt och stilrent kök från 2016. Påkostat kök med vackra gråa luckor som tar tillvara på takhöjden. .Goda arbetsytor i rostfritt utförande som inramar köket på ett stilfullt sätt. Köksblandere från Tapwell. Full maskinell utrustning som inkluderar induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, integrerad diskmaskin från SMEG. Integrerad bänkfläkt (kolfilter) som fälls upp ur köksö, rostfritt, typen Falmee DownDraft. Här finns gott om plats för många middagsgäster. Stora originalfönster skapar karatär till lägenheten.

VARDAGSRUM | Generöst vardagsrum i öppen planlösning mot kök med vackra välvda fönster.

MASTER BEDROOM | Behagligt och rymligt sovrum med god förvaring genom platsbyggda garderober med kromade handtag som ingår i köpet.

SOVRUM 2  | Perfekt sovrum/arbetsrum med ljusa väggar och vitoljade breda furuplankgolv.

Genomgående vitoljade breda furuplankgolv och ljus färgsättning bryter smakfullt i samtida stil med gråmålade snickerier.

Hela lägenheten har varsamt renoverats 2016  Detta är ett boende att bara flytta rakt in i.

 

Fakta

Adress:
Björngårdsgatan 14C
118 52 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
3
Boarea:
87 Kvm
Pris:
7.690.000 kr
Avgift:
2.980 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband 100 MB
Våning
1 av 2
Byggnadsår:
1885 oå 2014-2015
Lägenhetsnr:
C1101
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
4.2321 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
185 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Bryggerihusen 14
Org.nr:
769627-7453
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
248 kr/mån
Summa:
648 kr/mån

Föreningen

Brf Bryggerihusen 14 bildades 2014 och är belägen på Björngårdsgatan 14 B, Södermalm i Stockholm. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2016 och består av ett flerbostadshus om 3 våningar med 18 lägenheter och         1 lokal. markarean är 1547 kvm, Fastighetens byggnad är ursprungligen uppförd på 1600-talet - Nürnbergbryggeriet - och totalrenoverad/ombyggt till Brf 2015/2016. Föreningens lokal hyrs ut till populära gymet Athlete Factory,http://spr-athletefactory.com/. Bredband och TV via Ownit.

I föreningen finns en helt underbart vacker arkitektritad gård med orangeri, stensättningar, blommande körsbärsträd. Den kan man även boka för middagar.

Tillhörande lägenheten finns ett rynlig källarförråd. För föreningens medlemmar finns cykelrum och ett välorganiserat soprum.

 

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.