• Ring för
  • visning

Hägerneholm Hägerneholmsvägen 6A, 1tr 2rok 43 Kvm


Genomtänkt och påkostad


2.175.000 kr

Välkommen till denna lägenhet med walk-in closet, balkong, öppen planlösning mellan kök & vardagsrum samt magiskt sovrum. Lägenheten är helt nybyggd i det attraktiva området Hägerneholm och det finns möjlighet att köpa de nya och smakfulla möblerna samt tv:n. Stor utvecklingspotential för området då Roslagsbanan kommer att stanna i Arninge framöver. Juridisk person är tillåten. Välkommen att bli först att flytta in i denna bostad med attraktiv månadsavgift och utmärkt planlösning. Närhet till nya Hägerneholmsparken och Ullnasjön runt knuten samt närhet till kommunikationer (snart finns även en ny station för Roslagsbanan nära). Takterrasser, varmgarage och förråd i huset.

  • 11

Beskrivning

PLANLÖSNING

Välkomnande entréhall med avhängningsmöjlighet. Tarkettgolv och vitmålade väggar.

WALK-IN CLOSET

I anslutning ligger lyxig walk-in closet med platsbyggda hyllor.

BADRUM

Helkaklat badrummet med klinkergolv med golvvärme. Dusch, wc, handfat, spegelskåp och handdukstork. Här finns också tvättmaskin och torktumlare samt hyllor.

KÖK

Kök med full maskinell utrustning och energieffektiva vitvaror. Tarkett och vita väggar. Rymlig känsla med öppen planlösning med vardagsrum. Kök från Marbodal Arkitekt, vit bänkskiva med nedsänkt diskho i rostfritt utförande. Spisshäll, varmluftsugn, integrerad mikro i rostfritt utförande, kyl & frys samt diskmaskin.

VARDAGSRUM

Med plats för soffgrupp och tv-möbel. Bra ljusinsläpp från fönster samt utgång till balkong. Tarkettgolv.

BALKONG

Från vardagsrummet når man balkong.

SOVRUM

Med tarkettgolv och vita väggar. Smart plats för sängen mellan inbyggda garderober. 

Fakta

Adress:
Hägerneholmsvägen 6A, 1tr
187 60 Täby
Område:
Hägerneholm
Rum:
2
Boarea:
43 Kvm
Pris:
2.175.000 kr
Avgift:
2.716 kr
Byggnadsår:
2018
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Andelstal, ägande:
0.9058 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Beställd
Förening:
Brf Orion
Org.nr:
769630-2459
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Orion i Hägerneholm bildades år 2015 och består av 138 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Föreningen har utrymme för cyklar, rullatorer och barnvagnar. Det finns även två föreningsförråd och två miljörum.

Alla bostadsrättshavare erbjuds hyra av parkeringsplats. Föreningen har tillgång till såväl p-platser utomhus som i garage under huset. Det finns 47 garageplatser och p-platser.

Det finns även en smidig och miljövänlig bilpoolslösning i samarbete med Sunfleet.

Bostadsrättsföreningen tillhandahåller bredband/ trådlöst internet, bredbandstelefoni och digital TV i grundutbud. Samtalskostnader betalas av bostadsrättshavaren.

Övrigt

Just nu byggs en ny station för Roslagsbanan på andra sidan Arninge, för närvarande finns följande busslinjer inom gångavstånd: Ca 300 meter till busshållplats Gamla Vaxholmsvägen, därifrån går buss: • 629 Danderyds sjukhus – Ullna strand • 686 Norrtälje busstation – Kista centrum • 608 Stockholm (Valhallavägen) – Vallentuna (Norrgården) Ca 350 meter till busshållplats Norrtorpsvägen, därifrån går buss: • 629 Danderyds sjukhus – Ullna strand • 615 Täby centrum – Kulla vägskäl • 524 Upplands Väsby station – Arninge Täby kommun planerar för cirka 2500 bostäder med närhet till fina naturområden och möjlighet till ett rikt friluftsliv. Ett helt nytt resecentrum byggs och blir ett trafiknav för pendling till och från angränsande kommuner. Arninge centrum kommer expandera med mer handel, bostäder och arbetsplatser. Ullnabacken och dess omgivning kommer bli ett rekreationsområde med aktiviteter året runt. Den rika naturen i Rönninge by och Skavlöten, -med golfbanor, vandrings- och ridvägar - gör Hägerneholm mycket attraktivt att bo och arbeta i.

Hägerneholms gård, tidigare Väster Arninge, har länge varit boplats och det finns gott om fornlämningar. Området har en lång tradition av hästanknuten verksamhet; Väster Arninge var under 1700-talet rusthåll med skyldighet att hålla kavalleriet med ryttare och hästar. En period kring 1900-talets mitt hade Hägerneholms stuteri stor betydelse för ridsporten både lokalt och i Sverige.

Kommunikation

Täby är staden på landet med närhet till både natur och stad. Man planerar för ett nytt resecenter på bekvämt gångavstånd med en ny station för Roslagsbanan och bussterminal. Idag gör Roslagsbanan pendling till Stockholm både snabb och enkel med ca 20 minuters restid. Därutöver god busskommunikation (till bl a Mörby Centrum och Täby Centrum), bra cykelbanor och närhet till såväl Norrortsleden som E18.

Natur och fritid

Nära till naturen med fina grönområden, badplatser, småbåtshamnar och golfbanor samt skridskoåkning vintertid. Möjligheter till bad och fågelskådning vid närbelägna Ullnasjön, där kan man dessutom spela golf. Runt Rönningesjön finns fina motionsspår, promenadområden och badplatser. Här finns även Rönninge by, som är en gård med diverse aktiviteter och midsommarfirande. Här kan barnen besöka en svensk gård och klappa djuren. Fler badplatser och bryggor finns vid Hägernäs Strand som dessutom har ishall och fotbollsplan.

Affärer och Restauranger

Vid intilliggande Arninge Centrum finns stormarknad, butiker, brädgård och caféer. Dessutom är det cykelavstånd till shoppingcentret Täby Centrum som nyligen fått ett rejält ansiktslyft med spännande arkitektur och en rejäl utbyggnad som ska erbjuda en inspirerande mötesplats, både med shopping, mat och upplevelser.

Skolor och Barnomsorg

Kommunen planerar för en ny förskola och skola i området, idag ligger de närmaste grund- och förskolorna i Löttingelund och Gribbylund på ca 1,5 kilometers avstånd.

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.