• Välkommen på
  • visning
  • 21 Jul

Nacka strand Augustendalsvägen 25, vån 5 4rok 113 Kvm


GENERÖST MED SJÖUTSIKT


6.100.000 kr

Generös lägenhet med möjlighet till 4 sovrum. Stor balkong och härlig sjöutsikt över Stockholms inlopp och hamnen i Nacka strand. Stort Master Bedroom med walk-in-closet och privat stilrent badrum. Vardagsrum med härliga sällskapsytor för både vardag som fest. Välinrett och påkostat kök med plats för stor köks-ö för den som önskar. Snyggt extra rum, med intilliggande badrum, med helglasad industrivägg ger ett andra sovrum eller ett stilfullt bibliotek, matsal el dyl. Stor klädkammare som även kan användas som kontor eller gärstrum. Garageplats som nås med hiss och närhet till goda kommunikationer både med buss och båt till centrala Stockholm, Djurgården och ut i skärgården. Snabbt tillträde är möjligt och juridisk person kan beviljas medlemskap.

Visas Söndag 21 Jul

  • 1-Utsikt (002)

Beskrivning

Välkommen in till en generös lägenhet med spännande planlösning. Här är högt i tak med stora fönster vilket gör att man nästan överallt i lägenheten upplever den härliga atmosfären av hav och båtliv. Stort privat Master Bedroom med egen walk.in-closet och stilrent badrum. Stort rum bakom vägg helt i glas och stor klädkammare även kan användas som kontor eller bibliotek. Valet är ditt och bara fantasin sätter gränser. 

HALL - Hall med grått klinkergolv och inredningsbar nisch för praktisk förvaring av ytterkläder och skor.

KLÄDKAMMARE - Mycket stor klädkammare som även kan inredas till arbetsrum eller gästrum.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med härliga ytor i öppen planlösning med köket - ett härligt rum för såväl vardag som fest och där det magiska läget rakt mot hamn och inlopp ständigt gör sig påmint - Utgång till stor balkong om ca 11 kvm. 

KÖK - Stilrent och påkostat kök, välplanerat med gott om skåp och goda arbetsytor. Vita, släta köksskåp från Ballingslöv. Stilrena vitvaror av högsta kvalitet från Siemens. Kyl/frys, integrerad diskmaskin, skåpintegrerad micro resp. ugn och induktionshäll.

RUM - Intill köket finns ett snyggt rum bakom helglasad industrivägg - passar utmärkt som sovrum eller stiligt arbetsrum/bibliotek el dyl. Ingång till badrum 1.

BADRUM 1 - Stort och stilrent badrum med stora, vita kakelplattor och grått klinkergolv med komfortvärme och utöver stor duschhörna med takdusch, handfat med kommod, infälld spegel med belysning samt wc är badrummet även utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

MASTER BEDROOM - stort sovrum med plats såväl fåtöljer/soffhörna som stor dubbelsäng. Två fönster med utsikt mot himmel och hav och egen WALK-IN-CLOSET som leder in till sovrummets privata badrum.

BADRUM 2-Elegant badrum stora, vita kakelplattor och grått klinkergolv med komfortvärme. Stor duschhörna med takdusch, handfat med extra bred kommod, infälld spegel med belysning samt wc

BALKONG - Stor balkong om ca 11 kvm med fritt frontläge mot hamn och inloppet! Gott om plats för såväl matbord som solstolar! 

Lägenheten disponerar ett källarförråd. I entréplan finns cykel- och barnvagnsförråd.

Lägenhetens bostadsyta om 113 kvm fördelas på 43.2 kvm boarea och 69.3 kvm biarea pga. gällande mätregler. 

För materialbeskrivning i hela lägenheten se bifogad "Rums och byggbeskrivning" och läs även gärna mer på www.theview.se och www.nackastrand.se

BRF THE VIEW

Bostadsrättsföreningen The View bildades i oktober 2015 och har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter, lokaler och mark i föreningens fastighet Nacka Sicklaön 13:79. Fastigheten är under ombyggnad från kontorsfastighet till flerbostadshus och första etappen färdigställdes i september 2018. Fastigheten beräknas vara helt färdigställd våren 2020.

Föreningen har totalt 268 lägenheter - samtliga bostadsrätter - samt två hyreslokaler och ca 228 garageplatser. 
Föreningen kan, efter styrelsens beslut, acceptera juridisk person.
Föreningen tillämpar individuell avläsning för varmvatten och har ett gemensamt avtal för TV och bredband (obligatorisk kostnad 240 kr/mån). 
Varje lägenhet har tillgång till ett förråd och i entréplan finns cykel-, barnvagns- och rullstolsförråd.  

För mer information se www.theview.se

GARAGE

Föreningen äger och förvaltar ett garage i huset som nås med hiss från våningsplanen. Totalt finns ca 228 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna för ca 1 200 kr/mån per parkeringsplats (ca 1 500 kr/mån + elförbrukning för elbilplats).

Fakta

Adress:
Augustendalsvägen 25, vån 5
131 52 Nacka strand
Område:
Nacka strand
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
113 Kvm
Pris:
6.100.000 kr
Avgift:
5.864 kr inkl. värme, kallvatten, kabelTV och bredband
Byggnadsår:
1995, 2017-19
Byggnadsår kommentar:
Konvertering till bostadsfastighet
Lägenhetsnr:
5-0905
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Tv- internetutbud:
Ownit
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.469 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Behövs ej
Förening:
BRF The View
Org.nr:
769630-9702
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
283 kr/mån
Vatten/Avlopp:
167 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
600 kr/mån
Kommentar:
Schablonberäknad

Övrigt

NACKA STRAND är en stadsdel i förändring från kontors stad till bo stad. Med sitt unika läge på kajen längs Stockholms inlopp med närhet till Nacka Forum kommer detta område inom kort att var ett av Stockholms attraktivaste bostadsområden. För den sm uppskattar Stockholms skärgård är detta ett eldorado. Här stannar flera skärgårdsbåtar för turer till Waxholm och Möja eller varför inte ta en eftermiddagstur till närbelägna Fjäderholmarna eller SL-båten till Djurgården och Nybrokajen. Vill man hellre stanna på land finns den nyöppnade strandpromenaden hela vägen till Svindersvik och Sickla köpkvarter, perfekt för trevliga söndagspromenader. Via den nya Svindersviksbron kommer man enkelt till Kvarnholmen och Saltsjöqvarn som är trevliga utflyktsmål till fots eller på cykel. På promenadavstånd finns även berömda Nyckelviken som är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen med 4H-gård och många trevliga skogsstigar, klassisk herrgård med gofika och här anordnas varje år traditionell julmarknad och midsommarfirande. Nacka Forum är ett av Stockholms största köpcentrum som erbjuder allt som ett modernt köpcentrum kan erbjuda. Vid Nacka gymnasium finns idrottshallar som erbjuder både simning, ishockey, fotboll, dans m.m. området finns flera förskolor och skolor, restauranger, gym, närbutik mm. Måste man åka härifrån finns mycket bra kommunikationer med både båt och buss till Stockholms innerstad och Handenterminalen och med bil kommer man snabbt till motorvägen och Södra länken och om några år ( 2025) finns här en tunnelbanestation.  Läs gärna mer på www.nackastrand.se

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Biträdande


Mobiltelefon:

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.