• Välkommen på
  • visning
  • 16 Jun

Bandhagen Trollesundsvägen 50 3rok 81.5 Kvm


generös trea med uteplats


1.795.000 kr

Stor och trivsam 3:a med egen uteplats i härligt läge, med ett av områdets bästa lägen. Genomgående generösa rum med fint ljusinsläpp. Föreningen erbjuder en gemensamhetslokal med möjlighet till trevligt umgänge, olika aktiviteter och gästlägenhet. Mycket nära till service, t-bana och fina Bandängsparken i hemtrevliga Bandhagen.

Visas Söndag 16 Jun 13:15 - 13:45

  • WEB FMK TROLL50-15

Beskrivning

I välskött +55 förening ges nu möjlighet att förvärva en stor och trivsam 3:a med egen uteplats i härligt läge, med ett av områdets bästa lägen. Genomgående generösa rum med fint ljusinsläpp. För att få bli medlem krävs att du fyllt 55 år, föreningen erbjuder en gemensamhetslokal med möjlighet till trevligt umgänge, olika aktiviteter och gästlägenhet. 
Mycket nära till service, t-bana och fina Bandängsparken i hemtrevliga Bandhagen.

HALL
Ljus och rymlig möblerbar entré. Utrymme för ytterkläder på hatthylla och i garderob. I hallen finns ingång till en stor klädkammare. Väggar med ljusa ytskikt och golv med plastmatta

VARDAGSRUM
Rymligt, ljust och lättmöblerat vardagsrum med goda sällskapsytor samt härligt ljusinsläpp från fönster åt två håll. Väggar med ljusa ytskikt och golv med parkett. Utgång till härlig uteplats.

KÖK
Välplanerat kök med bra förvaring i lådor och skåp. Generösa arbetsytor med vitt kakel ovan. Trivsamt med fönster ovan arbetsbänk. Matplats med plats för 4-6 personer. Utrustat med separat kyl och frys, spis med ugn och köksfläkt. Väggar med ljusa ytskikt och golv med plastmatta. 

SOVRUM
Två stora sovrum med plats för dubbelsängar och möbler. Väggar med ljusa ytskikt och golv med plastmatta.

BADRUM
Rymligt badrum med vita helkaklade väggar med blå bård och våtrumsmatta på golv. Tvättställ med belyst spegelskåp ovanför, wc, dusch samt vattenburen handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

UTEPLATS
Mysig och möblerbar uteplats i soligt läge.

KLÄDKAMMARE
Stor och praktisk klädkammare med gott om plats för förvaring.

Lägenheten säljs med en friskrivning.

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum. Stockholms stad ser över möjligheten att förtäta området (se bifogade länkar).

Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, blomsterbutik, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, tatuerare, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. OKQ8 med biluthyrning och Shellmack ligger nära. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Bandhagens t-bana tar dig in till Skanstull på ca 11 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Det finns gott om cykelvägar i området. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger på promenadavstånd, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Trollesundsvägen 50
124 32 Bandhagen
Område:
Bandhagen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
81.5 Kvm
Pris:
1.795.000 kr
Avgift:
6.325 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV
Våning
bv
Byggnadsår:
1993
Lägenhetsnr:
99-2318-1-35-3
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.00526 %
Andelstal, avgift:
2.00526 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
94 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Timmermannen
Org.nr:
716421-0952
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen

Föreningens fastighet, Färgfotot 2 med adress Trollesundsvägen 50-52, är bebyggd med två sammanlänkade hus. Byggnaderna är uppförda 1993, föreningen bildades 1989. Fastigheten upplåts med tomträtt, omskrivningsår 2021. Den totala bostadsarean uppgår till 3 850 kvm och fördelas på 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

Två tvättstugor finns, den större tvättstugan i port 50 är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, en mattvätt, ett torkskåp och en mangel, dessutom finns ett torkrum.

Cykelförråd i port nr 50.

Föreningen har även en gästlägenhet och två mindre rum som kan hyras för kortare tid.

I föreningen finns flera olika studiecirklar samt en omfattande fritidsverksamhet.

Föreningen har även en stor fin föreningslokal med tillhörande komplett kök. Här kan man sitta och läsa, se på filmvisning, delta i möten eller som medlem hyra den för privat fest.

Bastu, snickarrum/syrum finns också.

Föreningen ingår tillsammans med grannföreningarna Muraren och Snickaren i Bandhagens samfällighetsförening som sköter sophämtning, kabel-tv och två stora garage med en kostnad på ca 625 kr/mån/plats. Den tekniska, administrativa och ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm. Fastighetsskötsel sköts av HSB Stockholms mark- och servicegrupp. Medlemskap i HSB är obligatoriskt.

Kabel-tv och internetuppkoppling levereras av Comhem.

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.