• Välkommen på
  • visning
  • 21 Apr

Östermalm/Gärdet Öregrundsgatan 17 3rok 78.5 Kvm


Gavelläge med fantastisk utsikt


5.995.000 kr

Fantastiskt ljus och härlig 3:a med stor balkong i absolut bästa solläge. Här bor man högt upp i fastigheten och med en utsikt utöver det vanliga. Alla kvadrat sitter på rätt ställe och föreningen är lågt belånad. Ledig garageplats finns för närvarande.

Visas Söndag 21 Apr 12:00 - 12:45 Måndag 22 Apr 17:30 - 18:00

  • WEB FMK OREGR17-20

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fantastiskt ljusa och härliga 3:a med stor balkong i absolut bästa solläge. Här bor man högt upp i fastigheten och med en utsikt utöver det vanliga. Alla kvadrat sitter på rätt ställe med två rymliga sovrum, stort härligt kök med vardagsrummet närvarande. Stabil förening med låg belåningsgrad, ca 2 500 kr/kvm. Ledig garageplats finns för närvarande.

HALL
Ljus entré med parkettgolv och ljust målade väggar. Här finns även en rymlig klädkammare samt möjlighet till avhängning.

VARDAGSRUM
Ljust och härligt rum med Stockholms skyline ständigt närvarande. Parkettgolv och ljust målade väggar. Stora fönsterpartier åt flera väderstreck. Öppen planlösning mot kök. Rummet ger plats för ett matsalsbord och soffgrupp.

KÖK
Parkettgolv och ljust målade väggar. Vitt kakel på vägg ovan arbetsbänk, vita köksskåp, dubbelho, ugn och mikro i arbetshöjd, diskmaskin, hel kyl/frys och keramikhäll. Öppen planlösning mot vardagsrummet. Från köket nås den stora balkongen med gott om soltimmar.

SOVRUM
Parkettgolv och ljust målade väggar. Utrymme för dubbelsäng. Garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 2
Perfekt barnrum eller kontor. Plats för säng samt annat önskat möblemang.

BADRUM
Klinker med värme på golv och kakel på väggarna. Badkar, handfat, handdukstork, WC, förvaringsskåp på vägg samt bänk över tvättmaskin och torktumlare.

På Öregrundsgatan bor man naturnära och familjevänligt med Gärdesfälten precis bredvid. En kort promenad bort ligger även Djurgården. Bostaden ligger nära tunnelbana och bussar. Området bjuder också på närhet till Frihamnen och Värtahamnen. Flertalet restauranger samt affärer ligger i direkt närhet till bostaden.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Öregrundsgatan 17
115 59 Stockholm
Område:
Östermalm/Gärdet
Rum:
3 rum och kök.
Boarea:
78.5 Kvm
Pris:
5.995.000 kr
Avgift:
3.216 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våning
7
Byggnadsår:
2010
Lägenhetsnr:
99-2432-1-81-1
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.07861 %
Andelstal, avgift:
1.07756 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
113 kWh/Kvm och år
Förening:
HSB Brf Hamnen Stockholm
Org.nr:
769612-5785
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
167 kr/mån
Summa:
367 kr/mån

Föreningen

HSB Brf Hamnen i Stockholm äger fastigheten Lissabon 6 och bebyggdes 2010 med 2 st punkthus med adress Öregrundsgatan 15 och 17. Föreningen upplåter 104 bostäder alla med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Bostadsarea 7086 kvm. Lokalarea 62,5 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.

Föreningens ekonomi fortsätter att vara mycket god och styrelsen har därför beslutat att inte höja avgifterna under 2019. Föreningen har under 2018 genomfört extra låneamorteringar på 1,5 MSEK.

Köpare skall i samband med medlemskapsansökan bli medlem i HSB Stockholm.

Till lägenheten hör ett förråd beläget i källarplan.

Garage med 91 P-platser i direkt anslutning via trapphuset. 2.500 – 3.125:-/månad för bilparkering beroende på platstyp. 1.000:-/månad för MC-parkering. Elladdplats finns att tillgå. Kontakten är av typ T2 samt med effekt 11kW. Garageöppnare för att öppna porten inifrån bilen om du inte vill gå ur bilen för att öppna porten kostar 500:- i depositionsavgift. Pengarna återfås vid återlämnande.

Cykelförråd, barnvagnsrum, rullstolsrum, tvättstuga, och sop/miljörum. Gemensamhetslokal med bastu/relaxrum, styrelse-/samlingsrum med pentry och övernattningsrum med vidbyggd wc/dusch som kan hyras för 300 kr/dygn. Gemensamhetslokalerna liksom tvättstugan kan bokas med elektroniskt bokningssystem.

Bredbandsbolaget levererar bredband (100 Mbit/s, som under våren kommer att öka till 250 Mbit/s) och Com Hem analogt TV grundutbud (18 kanaler) som ingår i avgiften. Självklart går det att utöka med digitalt TV-utbud med den leverantör man själv väljer.

Lägenheten säljs med en friskrivningsklausul.

Enhetsmätare för individuell debitering av el finns i varje lägenhet.

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.