• Ring för
  • visning

Enskede Odelbergsvägen 21 4rok 98 Kvm


Gavelläge i villaidyllen


5.495.000 kr

Ljust, modernt och rymligt boende med två balkonger, i välskött Brf och fastighet med hiss, en väldigt ovanlig egenskap i området. Lugnt belägen hörnlägenhet, mitt i det lummiga villaområde, med bara ca 150 m till T-banan. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, samtliga fönster och bägge balkongerna med S/V läge mot den lummiga allén och med vy över villaområdena. Dessutom ett stort renoverat och badrum med både fönster, tvättpelare, badkar och dusch. Med skolor, förskolor, kommunikationer, ridskolor, service-, shopping- och nöjesutbudet i Globen, motion samt rekreation i stort sett utanför dörren, är det här en utmärkt lägenhet för familjen. Lugnt, stilla och väldigt hemtrevligt, men ändå nära stan.

  • 10-Vardagsrum

Beskrivning

Välkomna till en ljus gavellägenhet mitt i Villaidyllen. En utmärkt familjelägenhet i mycket bra skick med stora öppna ytor som inbjuder till stora middagar och bjudningar, med möjlighet att sätta upp till 30 st. personer till bords utan svårighet. De två balkongerna, det stora renoverade badrummet, bra förvaring, solläget, hiss, obefintlig insyn, området och närheten till allt, blir grädden på moset. Genomgående parkettgolv och vita väggar i alla rum.


Hall med mindre tambur för avhängning av ytterkläder samt plats för ordentlig skohylla. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr och moderna el-central med automatsäkringar.

Vardagsrummet som ligger i delvis öppen plan mot matplatsen och köket, är rymligt och ljust tack vare de många fönstren och utgången till lägenhetens ena balkong. Här finns plats för både den stora soffan och fåtöljer. Naturlig plats för TV-möbel finns.

Stilrent kök med gott om förvaring i vita skåp från Kvik. Köket är utrustat med fullhöjds kyl, frys induktionshäll, ugn, fläkt och integrerad diskmaskin, bra arbetsytor på spotbelyst svart stenbänk samt stor ho i rostfritt med modern tapp. Vitkaklade väggytor med gott om eluttag samt ett stort utdragbart skafferi bredvid kyl och frys.

Matplatsen blir en naturlig avdelare mot vardagsrummet och ger tack vare planlösningen möjlighet till stora middagar och bjudningar.

Badrummet med stort fönsterparti och dubbla fönster är helkaklat i vitt med smakfull svartmelerat klinkergolv utrustat med golvvärme. Ett badrum att verkligen njuta av, med både extrastort badkar, duschhörna med välvda fällbara duschdörrar, dubbla handfat med kommod, stor belyst spegel, vattenburen handdukstorkare samt tvättpelare, element och WC.

I hallen mot de tre sovrummen erbjuds gott om garderobsförvaring på bägge sidor.

Sovrum 1 är av bra storlek med plats för dubbelsäng och förvaring erbjuds i platsbyggda garderober.

Sovrum 2 är en dröm med sitt hörnläge, gavelfönster och utgång till lägenhetens hörnbalkong. Här kan du ligga i sängen och blick ut mot det idylliska villaområdet och alléns lummiga trädkronor för att sedan avnjuta morgonstunden med en kaffe eller te på balkongen. Gott om plats för dubbelsäng och förvaring i garderober.

Sovrum 3 är något mindre, men även det i bra storlek och ett utmärkt barn/arbetsrum.

Till lägenheten följer nyttjande av ett ordentligt inburat källarförråd om ca 3 kvm. Föreningsens medlemmar har tillgång till tvättstuga, cykel- barnvagns- och soprum i eget hus på gården samt en fantastisk trädgård med utemöblering och grillplats.

 

Välkomna till Odelbergsvägen 21!

Här bor du med utmärkta kommunikationer i närområdet. 150 m till T-banan med grön linje 19 med två stationer till Gullmarsplan som är ett nav för både T-banans alla gröna linjer och en mängd busslinjer. Vill du hellre promenera dit, är det ingen lång promenad. Tvärbanans station Linde når du också på ca 5 min.

Området är just nu ett av Stockholms mest expansiva områden med t.ex. nya Tele 2 Arena, Nöjeskomplexet 12 och Gamla slakthusområdet som nu kommer att förvandlas till ett helt nytt område för nöjen, affärer, boende och kontor.

Fastigheten ligger med närhet till det mesta som man kan önska för ett bekvämt boende. På promenadavstånd ligger Globen Shopping med ett brett urval av ca 60 butiker, systembolag, apotek och en större ICA-butik med välsorterat sortiment.

Området är lugnt och barnvänligt och det finns flera kommunala förskolor, två grundskolor och ett hantverksgymnasium. Det är heller inte långt till varken motion och rekreation. Både Enskede rackethall, det anrika stallet Enskede ridhus med den fantastiska Enskedeparken som ligger i anslutning till ridhuset ligger på kort promenads avstånd. Det gör även Enskede värdshus och det senaste och mycket populära tillskottet Enskedeparkens Bageri.

Mittemot Ridhuset man slå sig till ro i Lindeparken som också bjuder på promenadmöjligheter, lekpark samt en fotbollsplan.

Fakta

Adress:
Odelbergsvägen 21
120 47 Enskede Gård
Område:
Enskede
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
98 Kvm
Pris:
5.495.000 kr
Avgift:
5.970 kr inkl. Va/vä
Våning
1
Byggnadsår:
1932
Byggnadsår kommentar:
Fastigheten helrenoverad år 2008
Lägenhetsnr:
3
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
ComHem eller IP-Only Fiberanslutning.
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
16.38800 %
Andelstal, avgift:
16.39 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
95 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Odelbergsvägen 21
Org.nr:
769613-6634
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
540 kr/mån
Försäkring:
277 kr/mån
Summa:
817 kr/mån
Kommentar:
El-kostnad är inräknad nätavgiften. Faktisk förbrukning 360 kr/mån.

Föreningen

Brf Odelbergsvägen 21 är en äkta förening som år 2008 förvärvade fastigheten Stallet 7, med adress Odelbergsvägen 21, Enskede Gård. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 3 våningar med 8 lägenheter och 1 lokal. Boarea ca 598 kvm, lokalarea ca 163 kvm och föreningen innehar tomtmark om ca 1088 kvm med tomträtt. Fastighetens byggnad är ursprungligen uppförd 1932 och har genomgått en omfattande renovering 2008.

2008 gjordes en omfattande renovering av hela fastigheten. Vinden och källarplan inreddes nya lägenheter. Samtliga lägenheter fick då parkettgolv, ommålning/tapetsering, ny köksinredning och vitvaror, omkaklade badrum med nya toalettstolar/tvättställ/badkar/dusch/golvvärme/handdukstork, nya lägenhetsdörrar, fönsterrenoveringar, balkongrenoveringar, omdragning av el och nya elcentraler, nya vattenburna radiatorer.

Fastigheten fick nya ventilationskanler till samtliga våtrum och kök, ny mekaniska frånluftsfläktar monterades på yttertaket, fasadrenovering, läktning av yttertak och läggning av taktegel, samt fönsterkupor till lgh nr 8. Rivning och omgjutning av källargolvet, med nya avloppsstammar i golvet, installation av bergvärmesystem med eltillskott och nya ackumulatortankar.

Installation av hiss, nytt hus byggdes på gården cykel- barnvagns- och soprum på gården.
Ny elcentral om omdragning av elstammar, nya avlopps- och värmestammar till restaurangen, nytt låssystem.


2014 Dränerades gårdssidan.
2008-2015 Mindre åtgärder såsom takreparationer, takkompletteringar, justeringar av ventilationskanaler, service av bergvärmesystem, byte av huvudkran för kallvatten.

Fastigheten är ansluten till Stokabs fibernät och lägenheterna är anslutna till detta via IP-Only. Medlemmarna kan därmed välja mellan ett stort utbudav operatörer för internet och digital TV. Det finns även kabel-TV via ComHem, där basutbudet ingår i avgiften och möjlighet till Bredband via ComHem finns, vilket medlemmen betalar själv.

 Boendeparkering på gatan för mantalsskriven, 500 kr/mån.

Övrigt

Enskede Gård som nu är uppvuxet och lummigt tillhör ett av de populäraste områdena i stan. 1904 köpte Stockholm stad Enskede Gård med 607 hektar mark av släkten Odelberg som också fått ge namn till lägenhetens adress. Det är Stockholms äldsta trädgårdsstad som började bebyggas 1907. Enskede var ett pionjärområde för den första kommunalt planerade egnahemsrörelsen på stadens nyförvärvade lantegendomar. De usla bostadsförhållandena för de många trångbodda i innerstan och industrins ökade krav på mark var startskottet för detta.

Mycket har hänt sen dess…

Enskede är nuförtiden ett av Stockholms mest eftertraktade och idylliska områden. Du är omgiven av vackra sekelskifteshus och grönska med både cykel- och promenadavstånd in till Södermalm. Ett klassiskt bostadsområde med flera parker, trevliga strövområden, små butiker och bagerier.

 

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Biträdande

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.