• Ring för
  • visning

Mörtnäs Grisslingevägen 2 6rok 183 Kvm


Funktionellt med härlig tomt


6.995.000 kr

Stor och välplanerade souterrängvilla med ett centralt läge i Mörtnäs, nära till kommunikation och centrum. 6 rum och kök, varav 4 sovrum och 2 badrum. Stor altan och trädäck cirka 80 kvm med det fantastiska inglasade uterummet på ytterligare 20 kvm. Vacker tomt som bjuder på både plan trädgårdstomt med fruktträd och grönskande buskar men också bergshällar med skärgårdskänsla och ett litet skogsparti. Stort garage med elektrisk port i anslutning till huset. Huset ligger i ett mycket lugnt och barnvänligt område, nära bad, förskolor, buss och skola samt mycket goda kommunikationer till stan. Bergvärme och fiber indraget.

  • Grisslingevagen 2 3167 10800403 NY RAK

Beskrivning

Välkommen till detta vackra, gräddfärgade trähus med vita knutar. Ett mycket fint och välskött hus på både insida och utsida. Härlig tomt som bjuder på både plan trädgårdstomt med fruktträd och grönskande buskar men även bergshällar med skärgårdskänsla och ett fint litet skogsparti. Energismart hus med bergvärme och bekvämligheter som indraget fiber, relax med bastu, centraldamsugare mm.

ENTRÉPLAN
HALL
Välkomnande möblerbar hall med plats för avhängning av kläder i stor garderob med skjutdörrar. Ljus tapet och klinkergolv.

SÄLLSKAPSRUM-ARBETSRUM
Härligt och ljust rum med ett vackert fönsterparti som ger rummet ett fint ljus. Rummet kan möbleras med soffgrupp, TV samt skrivbord och bokhylla. Ljus tapet och laminatgolv.

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Ljus tapet och laminatgolv.

SPA - BASTU- DUSCH-WC
Relax med plats att sitta och byta om.
Klassisk bastu i två nivåer med beige klinkergolv.
Separat dusch med vitt kakel och klinkergolv samt en separat wc med handfat, förvaring samt spegelskåp.

SOVRUM 2
Rogivande sovrum som passar perfekt som ungdomsrum eller gästrum. Fint mönstrad tapet och laminatgolv.

TVÄTT/TEKNIK
Stor tvättstuga med klinkergolv. Här finns tvättho, tvättmaskin, torktumlare samt praktisk arbetsbänk och gott om plats för förvaring. Här är även bergvärmepumpen placerad.

FÖRRÅD-SNICKARRUM
Det finns två stora förvaringsutrymmen på detta plan.
Ett rejält förråd och ett stort hobby/snickarrum med ingång från både huset och garaget.

INFART OCH GARAGE
Infarten till fastigheten är belagd med marksten och rymmer 2-3 bilar. Den leder upp till det stora garaget med elektronisk port och plats för 1-2 bilar samt förvaring av trädgårdsredskap, cyklar, verktyg, mm. Mycket praktiskt då garaget har direkt access till huset.

ÖVRE PLAN:
Trätrappan tar dig upp till övervåningen som leder dig direkt till dom härliga sällskapsytorna.

SÄLLSKAPSRUM MED VARDAGSRUM OCH MATSAL
Sällskapligt stort rum som flödar av ljus från stora fönsterpartier på båda sidorna.
Vardagsrumsdelen rymmer både stor soffgrupp, Tv-bänk, bord samt bokyllor. Här finns även en utgång till trädäcket på baksidan.
Matsalsdelen har en lika fin fönstersättning som sällskapsrummet på undervåningen, vilket även här ger ett mycket fint ljusinsläpp och vy över den vackra trädgården. Här finns det plats för ett stort matsalsbord. Ljus tapet på väggarna samt ekparkettgolv.

KÖK
Ljust, rymligt U-format kök i ek med gott om förvaring samt fina detaljer som t ex vitrinskåp, öppna hyllor och inbyggda flaskställ. Ljust kakel ovan arbetsbänk i laminat. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll, inbyggd ugn, fläkt, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Målade väggar samt mönstrat vinylgolv i köksdelen. Matplatsen ligger invid stort fönsterparti med härlig utsikt över grönska och trädgård. Här finns det plats för den stora familjen. Från köket når du den stora trädäckade altanen samt uterum.

SOVRUM 3
Ett mindre sovrum med plats för säng och annan möbel. Används i dag som arbetsrum med bäddsoffa. Ljus tapet och ekparkettgolv

SOVRUM 4/MASTER BEDROOM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Gott om förvaring i stor inbyggd garderobsvägg. Ljus tapet på väggarna samt ekparkettgolv. Från sovrummet har du en egen ingång till badrummet.

BADRUM
Härligt och stort badrum med fönster och med ingång från både master bedroom och köket. Ljust helkaklat badrum med klinkergolv. Här finns duschhörna med glasväggar, wc, handfat med kommod och dubbla skåp för förvaring.

FÖRRÅD

Under uterummet finns stort kallförråd.

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Grisslingevägen 2
139 36 Värmdö
Område:
Mörtnäs
Rum:
6 rum och kök
Boarea:
183 Kvm
Biarea:
13 Kvm
Tomtarea:
2020 Kvm
Pris:
6.995.000 kr
Byggnadsår:
1996
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
2st om totalt 420.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.964.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

3.285.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

2.679.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
28 kWh/Kvm och år
Energiklass:
B
Servitut:
Avtalsservitut badplats
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Värmdö MÖRTNÄS GA:2
Servitut:
Avtalsservitut kraftledning (numera borttagen)
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
17000 kr/år
Vatten/Avlopp:
8000 kr/år
Samfällighet:
3000 kr/år
Försäkring:
6000 kr/år
Övrigt:
4000 kr/år
Summa:
38000 kr/år

Övrigt

TOMT
Härlig tomt som erbjuder allt.
En stor och plan trädgårdstomt med välskött gräsmatta och vackra äppelträd, Magnolia, Rhododendron och Hortensia är bara lite av det som växer här. Önskar man anlägga pool och köksträdgård så finns gott om utrymme för det med. Tomten erbjuder också bergsknallar med skärgårdsfeeling samt ett litet skogsparti. Det finns gott om plats för fotbollsspel, lek och studsmattehoppning eller varför inte bygga en trädkoja i skogen.

På baksidan med bra solläge finns ett stort trädäck som sträcker sig längst hela husets långsida. På husets kortsida ligger en stor altan med utgång från köket. Här finns plats för både utomhusmöbler, solstolar samt ett utomhuskök. Under sommaren intar man både fukost, lunch och middag här. I vinkeln där altanen och trädäckets möts ligger det fantastiska uterummet. Här kan man mysa med en god bok tidig vår eller ha en kräftskiva för 20-sittande gäster.

UPPVÄRMING
Ekonomismart hus med Bergvärme/kyla.
Klimatanläggning där ventilationssystemet (FTX-system-frånluft-tilluft-värmeväxling) tillför värme eller kyla. Golvvärme på bottenvåningen och elradiatorer och varmluft på övervåningen. 

Larm installerat, uppkopplat mot central.

TAXERINGSVÄRDE 2018

Tax-värden enligt 2018: Totalt 5 964 000 kr; Byggnad: 3 285 000 kr, mark: 2 679 000 kr.

ALLMÄNT
Mörtnäs är ett attraktivt och barnvänligt villaområde beläget mitt på Värmdö. Här bor du i natur och skärgårdsmiljö men med närhet till Stockholms. I området finns bad- och båtplats, lekpark samt tennisbana. På kort avstånd finns köpcentrum, förskola, restauranger m.m. Populära Grisslinge havsbad med härlig sandstrand och välrenommerad restaurang med restaurang samt Systrarna Delselius charmiga bageri och konditori, ligger bara några minuters promenad från Mörtnäs. Här har boende i Mörtnäs exklusiv tillgång till en privat del av stranden.
För den hästintresserade finns ett antal stall i närheten liksom det finns banor för den golfintresserade - Närmaste golfklubb är den anrika och välbesökta klubben Wermdö Golf & Country Club.

För dig med båt är möjligheterna oändliga. Innom kort avstånd finns Mörtnäsviken, Västerviken och Grisslingefjärden.

NÄRSERVICE
I närområdet finns flera förskolor så som Snickarbarnens och Solbackens förskola. Den närmaste skolan är Ösbyskolan med årskurs F-9. Andra skolor i närheten är Viks skola (F-6) och Hemestaskolan (F-9).

Här finns även flera centrum med stort, varierat och kompletterande utbud. Närmast finns Värmdö Köpcentrum med affärer som ICA Maxi, Willys, Apotek och Systembolag samt SATS. Några kilometer närmare Slussen finns Värmdö marknad med Coop, Jysk, Europa Möbler, Biltema, Plantagen och mycket mer. I Gustavsbergs Centrum och i Hamnen finns ytterligare service och utbud, bla äventyrsbad med gym, vårdcentral och banker.

KOMMUNIKATION
Mycket goda kommunikationer. Med direktbuss från Gisslinge tar du dig snabbt och enkelt till Slussen på ca 20 minuter. Vid bushållplatsen passerar nästan alla Värmdöbussar så under rusningstrafik går bussarna var 5 minut. Det går även en direktbuss till Cityterminalen under rusningstrafiken, buss 480 C.

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Biträdande

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.