• Aktuellt bud
  • 3.625.000:-

Trångsund Duettvägen 151 4rok 116 Kvm


Funktionellt & låg drift


3.250.000 kr

Välplanerat radhus i tre plan med 3 sovrum, ett "halvrum / förråd" två badrum, vardagsrum med access till uteplats, stort kök, balkong, klädkammare samt förvaring. Låg driftskostnad via gemensam samfällighet. Här bor du med grönskande inslag / naturnära, med trevliga innergårdar och lekplatser. Intill finns sjö och skog men också kommunikationer, förskola, skola och affärer som nås med bara några få minuters promenad. Varmt välkommen på visning.

  • WEB DSC 3594

Beskrivning

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

Välkomnande entréhall med god av hängning, vita väggar samt klinkergolv.

SOVRUM 1

Bra sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Parkettgolv, vita väggar, tapet samt stort fönster.

FÖRRÅD

Stort förrådsutrymme/klädkammare. Kan användas som ”halvrum / extra barnrum”.

PLANLÖSNING MELLANPLAN

Vit trätrappa leder upp till mellanplan.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med vita väggar, två fönster samt en dörr med fönster med access till uteplats och liten trädgårdsdel. Plats för soffgrupp samt TV-möbel.

UTEPLATS

Med trädäck samt litet gräsparti.

DUSCHRUM

Renoverat med kakel, klinker, dusch, wc, handfat och spegel.

KÖK

Rymligt nyrenoverat och platsbyggt kök med full maskinell utrustning. Gott om plats för förvaring och god arbetsyta. Rostfria vitvaror, härligt ljusinsläpp från stora fönster samt utgång till balkong. Diskmaskin och induktionshäll.

ÖVRE PLAN

Vit trätrappa leder upp till övre plan.

SOVRUM

Med vitmålade väggar, burspråk, plats för säng och skrivbord.

SOVRUM 3

Med plats för säng och skrivbord. Vitmålade väggar samt tapet. I anslutning finns ett kallförråd / ej isolerad klädkammare.

BADRUM

Äldre badrum med delvis utbytt porslin. Kakel, plastmatta, badkar med dusch, handfat, spegelskåp, wc samt takfönster.

RÅVIND

Via en lucka i taket och nedfällbar stege nås råvind med plats för förvaring. I området har ett hus inrett detta till ytterligare ett rum.

TOMT & UTEPLATSER

På entrésidan finns liten tomtdel med plats för odling, uteplats samt vidbyggt förråd. På mellanplan finns trädäck och liten gräsplätt. Balkong från köket.

Fakta

Adress:
Duettvägen 151
142 40 Skogås
Område:
Trångsund
Rum:
4
Boarea:
116 Kvm
Biarea:
6 Kvm
Tomtarea:
126 Kvm
Pris:
3.250.000 kr
Byggnadsår:
1980
Byggnadstyp:
Radhus
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Betong
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Krypgrund
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
2st om totalt 2.200.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

2.807.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.771.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.036.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Beställd
Servitut:
Servitut:
Servitut:
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Samfällighet:
37980 kr/år
Övrigt:
6600 kr/år
Summa:
44580 kr/år
Kommentar:
I samfällighetsavgiften ingår värme, vatten och renhållning. Under övrigt ingår garage.

Övrigt

SAMFÄLLIGHET

I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning, VA, skötsel i området, sophämtning samt tillgång till en tvättstuga. Går att hyra bastu och samlingslokal. Föreningens tvättstuga ligger på bottenvåningen av samlingslokalen på Duettvägen 77.

KABEL-TV & BREDBAND

Via Bredbandsbolaget.

PARKERINGSPLATSER

Samfälligheten har 120 parkeringsplatser som kostar 225 kr/mån (utan el), 325 kr/mån (med el) samt även 45 garageplatser som kostar 550 kr/mån. Se mer information på: www.duettsamf.se

Budgivning

11 Dec
Budgivare 5
3.625.000 kr
21 Nov
Budgivare 4
3.575.000 kr
20 Nov
Budgivare 3
3.550.000 kr
20 Nov
Budgivare 2
3.525.000 kr
19 Nov
Budgivare 3
3.500.000 kr
19 Nov
Budgivare 2
3.450.000 kr
19 Nov
Budgivare 1
3.425.000 kr
19 Nov
Budgivare 2
3.375.000 kr
19 Nov
Budgivare 3
3.325.000 kr
19 Nov
Budgivare 2
3.300.000 kr
19 Nov
Budgivare 1
3.250.000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.