• Aktuellt bud
  • 3.610.000:-

Gärdet Furusundsgatan 16, 6tr 1.5rok 37 Kvm


Funkispärla med milsvid utsikt


3.295.000 kr

Med ett attraktivt läge på Gärdet, nära Tessinparken och Karlaplan ligger denna ytterst välplanerade 30-talspärla. Bostaden är mycket ljus tack vare det höga läget i huset i kombination med de stora fönsterpartierna som skapar en härlig känsla. Lägenheten är totalrenoverad 2017 till absolut toppskick med material av hög kvalitet. Bostaden har massvis med bevarad charm såsom fiskbensparkett, generös takhöjd och en balkong med makalös utsikt. Mycket bra förvaringsmöjligheter i form av 2 garderober med skjutdörrar samt källarförråd. Välskött förening med god ekonomi och underbar tidsenlig entré. Det finns även två takterrasser om resp 20 m2 med utsikt över hela Stockholms stad i perfekt sydvästläge. Attraktivt läge med ca 60 m till T-bana. Pizza, sushi, ICA, thai-restaurang och café med brunch och frukost finns runt knuten. Närheten till Djurgården och Citys puls gör detta boende till en oas! Detta hem passar de kräsna köparna som ställer höga krav på sitt boende. Välkomna på visning!

  • 7644659 4-325-16 photo web

Beskrivning

Med ett attraktivt läge på Gärdet, nära Tessinparken och Karlaplan ligger denna ytterst välplanerade 30-talspärla. Lägenheten är totalrenoverad 2017 till absolut toppskick med material av hög kvalitet. Bostaden har massvis med bevarad charm såsom fiskbensparkett, generös takhöjd och en balkong med makalös utsikt över Stockholm. Välskött förening med god ekonomi och underbar tidsenlig entré. Det finns även två takterrasser om resp 20 m2 med utsikt över hela Stockholms stad i perfekt sydvästläge. Attraktivt läge med ca 60 m till T-bana. Pizza, sushi, ICA, thai-restaurang och café med brunch och frukost finns runt knuten. Närheten till Djurgården och Citys puls gör detta boende till en oas! Detta hem passar de kräsna köparna som ställer höga krav på sitt boende. Varmt välkommen på visning!

 

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉ | Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas.

BADRUM | Fräscht helkaklat badrum med dusch, golvvärme, handfat med kommod, handdukstork, spotlights och wc. Förberett för tvättmaskin.

RUM | I rummet får man plats med både soffbord och soffa.Även här finns bra förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob med skjutdörrar. Det mörklaserade fiskbensparkett ger en effektfull kontrast till de vitmålade väggarna och i övrigt ljusa inredningen. 

ALKOV | I anslutning till vardagsrummet finns en praktisk sovrumsdel/sovalkov som rymmer en 140 cm säng.

KÖK | Modernt och topprenoverat kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnads mikro, inbyggnads ugn, köksfläkt och integrerad diskmaskin. Trevlig matplats för 2-4 personer intill fönster. Härifrån nås balkongen. 

BALKONG | Solig balkong med högt och fritt läge och storslagen utsikt över Stockholm.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Fakta

Adress:
Furusundsgatan 16, 6tr
115 37 Stockholm
Område:
Gärdet
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
37 Kvm
Pris:
3.295.000 kr
Avgift:
1.393 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Våning
6 av 8
Byggnadsår:
1938
Lägenhetsnr:
00430
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Kabel-TV & internet levereras av Comhem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.012000 %
Andelstal, avgift:
1.22167 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
160 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF KARTESCHEN 8
Org.nr:
716419-2986
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen
År 1985 köptes fastigheten av Bostadsrättsföreningen Karteschen 8. Brf Karteschen 8 är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har även en lägenhet och en lokal som upplåtes som hyresrätt. Föreningen äger marken och har en väldigt god ekonomi. Man har två takterrasser på en av Gärdeshöjdens högsta punkter i syd samt västläge. Här finns en vidsträckt utsikt över hela Stockholm. Den ena terrassen är bokningsbar, den andra för spontan användning. Elgrill tillåten. Föreningen har även 6 parkeringsplatser och 5 garageplatser.
Föreningen följer en underhållsplan från 2013 till 2020. Se årsredovsningen.

 

Utförda renoveringar:

2016 – Sotning av öppna spiser.
2015 – Radonmätning. Inventering fönstermålning. Lagning av nedfartsväg.
2014 – Besiktning och reparation av gasledningar. Obligatorisk ventilationskontroll. Tätning/målning av yttertak.
2013 – Översyn yttertak. Fastighetsnät anslutet till STOKABs fibernät. Byte av tvättmaskin stora tvättstugan.
2012 – Rensning avloppsstammar. Byte av tvättmaskin lilla tvättstugan. Byte tvättmaskin, tumlare, torkskåp stora tvättstugan.
2011/2012 – Anslutningsnod till STOKABs fibernät.
2011 – Byte av torkskåp och torktumlare. Prognosstyrning i ny styrcentral.
2009 – Byte av tvättmaskin. Byte av styrcentral för värme.
2007 – OVK och gasbesiktning. El belysning vid entré.
2006 – Handikappanpassning entré.
2005/2006 – Trapphusrenovering.
2005 – Tätade rökgaskanakler. Radonmätning.
2004 – Ommålning av tak. Renovering av balkonger. Omfärgning av fasader. Renovering av takaltaner.
2004/2005 – Byte av fönster. Nya balkonger.
2002 – Extra tvättstuga. Rökgasfläktar. Sopsuganläggning.
1999 – Elstambyte. Rörstambyte. Renovering hissmaskineri.
1994 – Omläggning tak.

Gemensamma utrymmen:
Det finns två gemensamma tvättstugor, varav en är bokningsbar och utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt en ”drop-in” som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och mangel. Cykelrum, barnvagnsrum.

Bilplats:
Föreningen har 5 garageplatser med separat kö, som i dagsläget kostar 2000 kr/mån (lång kö enligt styrelsen).

Budgivning

17 Okt
Budgivare 5
3.610.000 kr
17 Okt
Budgivare 7
3.580.000 kr
17 Okt
Budgivare 5
3.560.000 kr
17 Okt
Budgivare 6
3.520.000 kr
17 Okt
Budgivare 5
3.510.000 kr
17 Okt
Budgivare 6
3.470.000 kr
17 Okt
Budgivare 5
3.450.000 kr
17 Okt
Budgivare 3
3.420.000 kr
16 Okt
Budgivare 1
3.400.000 kr
16 Okt
Budgivare 4
3.370.000 kr
16 Okt
Budgivare 3
3.345.000 kr
15 Okt
Budgivare 1
3.295.000 kr

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.