Gröndal Lustigkullavägen 1, 2tr 4rok 88 Kvm


Funkis i mysiga Gröndal


4.995.000 kr

Varmt välkomna till denna underbara bostad i småstadslika idyllen Gröndal. Bostaden präglas av ett genomgående gott ljusinsläpp och en härlig atmosfär tack vare en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt stora ogenerade fönsterpartier. Den södervända balkongen är en härlig förlängning av lägenheten, och här njuter man av solen, lugnet och den friska luften. Lägenheten är centralt belägen i Gröndal med goda kommunikationer direkt utanför porten samt livsmedelsaffärer, konditori, tobaksaffär, vintagemöbelbutik, bibliotek, vårdcentral m.m. Den livfulla Sannadalsparken med lekplats, plaskdamm och skateboardområde ligger ett stenkast bort. Närhet till Mälaren och sjön Trekanten med strandpromenader, skogspartier, badstränder och badklippor, Vinterviken, Skulpturens hus och Färgfabriken. Inom promenadavstånd finns även Liljeholmstorget med 90 butiker och om du vill du ha mer stadspuls cyklar du till Hornstull på 5 minuter. Denna bostad måste upplevas på plats - välkommen på visning!

  • 030A1479

Beskrivning

Varmt välkomna till denna underbara bostad i småstadslika idyllen Gröndal. Bostaden präglas av ett genomgående gott ljusinsläpp och en härlig atmosfär tack vare en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt stora ogenerade fönsterpartier. Den generösa ytan mellan kök och vardagsrum gör det möjligt för hela familjen och alla nära och kära att vistas här. Den södervända balkongen är en härlig förlängning av lägenheten, och här njuter man av solen, lugnet och den friska luften. Bostaden har tre bra sovrum, modernt badrum med kakel och klinker, utmärkta förvaringsmöjligheter i form av flertal garderober och walk in closeten. Lägenheten är centralt belägen i Gröndal med goda kommunikationer direkt utanför porten samt livsmedelsaffärer, konditori, tobaksaffär, vintagemöbelbutik, bibliotek, vårdcentral m.m. Den livfulla Sannadalsparken med lekplats, plaskdamm och skateboardområde ligger ett stenkast bort. Närhet till Mälaren och sjön Trekanten med strandpromenader, skogspartier, badstränder och badklippor, Vinterviken, Skulpturens hus och Färgfabriken. Inom promenadavstånd finns även Liljeholmstorget med 90 butiker och om du vill du ha mer stadspuls cyklar du till Hornstull på 5 minuter. Denna bostad måste upplevas på plats - välkommen på visning!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL | Ingång sker till välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter.

MASTER BEDROOM | Harmoniskt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och arbetshörna. Gott om klädförvaring via garderober. 

VARDAGSRUM | Vardagsrummet har ett enastående ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här finns plats för soffa, soffbord, tv-möbel och övrig möblering. Öppen planlösning mot köket vilket gör det lätt att socialisera med sina gäster medan middagen förbereds.

KÖK | Modernt kök med köksö med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Den generösa ytan mellan kök och vardagsrum gör det möjligt för hela familjen och alla nära och kära att vistas här. Matplats för det stora sällskapet placerad vid de generösa fönsterpartierna. Full maskinell utrustning i rostfri design i form av kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll samt fläkt. Från köket når man den härliga balkongen. 

BALKONG | Underbar balkong som vetter i direkt söderläge med en utsikt över föreningens innergård.

Sovrum 2 | Rymligt sovrum som idag används som barnrum. Det är ett ljust rum med vitmålade väggar och sjöglimt under höst/vinter.

Sovrum 3 | Trivsamt rum som kan med fördel användas som ett barnrum eller arbetsrum/gästrum. Gott om plats för klädförvaring bakom vita skjutdörrsgarderober. Sjöglimt under höst/vinter.

BADRUM | Modernt badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch med svängdörrar, WC, handdukstork, handfat och spegel. 

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta

Adress:
Lustigkullavägen 1, 2tr
117 66 Stockholm
Område:
Gröndal
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
88 Kvm
Pris:
4.995.000 kr
Avgift:
4.920 kr inkl. Värme & Vatten
Våning
2
Byggnadsår:
1934
Lägenhetsnr:
379
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Comhem samt ett parallellt system Fiber där Open Universe förmedlar de olika operatörerna.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3.8955 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
178 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Villa Lustigkulla
Org.nr:
769606-6658
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
350 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
500 kr/mån

Föreningen

Föreningen äger fastigheten Charlottendahl 5 & 12 i Stockholms stad. Husen ritades av arkitekterna Peder Clason och uppfördes 1933-34. Utifrån Stadsmuseets kulturhistoriska klassificering har huset klassats som "grön", dvs. bebyggelse som är särskilt värdefull kulturhistorisk eller konstnärlig synpunkt. Föreningen upplåter 33 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenhet och 3 lokaler med hyresrätt på adresserna Gröndalsvägen 17 och 19 samt Lustigkullavägen 1 och 3. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Vardia. .

Ekonomi
De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 11 215 000Mkr, vilket ger cirka 4 551 kr per kvm boyta. Snittbelåningen i Gröndal är ca 6000kr/kvm. Föreningen har i dag dolda tillgångar i form av 3st hyresrätter. När dessa hyresrätter avyttras kommer föreningens ekonomi att stärkas avsevärt. Inga planerade avgiftsförändringar under 2019.

Renoveringar
Ombyggnadsår 1989. Detta år renoverades tak, fasad, stammar, elstigar, Portuppgångar samt hiss och även gården rustades upp. Sedan dess har följande renoveringar skett. Nytt fjärrvärmesysten, 2013 - Stambyte i källare på Gröndalsvägen 1-3, 2014 - Stamspolning, 2014 - Fönsterrenovering, 2016 - Renovering av affärslokal, 2016 - Målning av tak, 2016 - Utvändig målning av fönster och balkongdörrar, 2016.

Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga ligger i källaren med 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp och 1 torktumlare. Gemensamma utrymmen På gården finns gemensam uteplats med grill. Cykelrum och barnvagnsrum finns. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.