• Aktuellt bud
  • 4.770.000:-

Vasastan Luntmakargatan 81 2rok 50 Kvm


Fint sekelskifte mitt i city


4.250.000 kr

Charmigt sekelskifte i välskött och obelånad förening med låga avgifter. Här möts du av vackra detaljer så som höga golvsocklar, stuckaturer samt takrosett. Smakfullt renoverad med perfekt planlösning. Varmgarage med 31 platser i huset och T-banan och Handelshögskolan runt knuten.

  • Luntmakargatan81-10

Beskrivning

Trivsamt boende belägen i en vacker sekelskiftesfastighet med centralt och attraktivt läge invid korsningen Rehnsgatan. Handelshögskolan ligger runt knuten liksom tunnelbanan. Fint och stilrent renoverat kök och badrum. Detta boende har vackra sekelskiftesdetaljer så som pardörrar, höga golvsocklar, vitvaxade oljade trägolv och högt i tak. Lägenheten är praktfull och har verkligen mycket karaktär, här trivs man.

Välkomnande hall med god plats för avhängning, hallen känns rymlig då den ligger i anslutning till arbetsköket. Entrén öppnar upp till ett vardagsrum med härlig rymd och atmosfär. Här möts du av två stora fönster samt fint vitvaxat och oljat trägolv. Rummet är lägenhetens hjärta, här får många middagsgäster plats.

Rofyllt sovrum som nås genom vackra spegelpardörrar. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord. Längs med ena väggen finns en rymlig garderobsvägg med välorganiserad inredning och skjutdörrar.

Välplanerat arbetskök med god förvaring, vita köksluckor och arbetsbänk i svart sten. Maskinellt finns induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt micro. 

Badrummet är helkaklat i vitt med mörkgrått klinkergolv. Här finns ett skålformat handfat på stenplatta, spegelskåp, wc, handdukstork och duschavdelning avskiljd med glasvägg. Takspotlights med dimmer och golvvärme.  

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. 

Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.


 

Fakta

Adress:
Luntmakargatan 81
113 51 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
2
Boarea:
50 Kvm
Pris:
4.250.000 kr
Avgift:
1.189 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband (1Gbit) samt kabel-TV(basutbud+8 favoriter)
Våning
2
Byggnadsår:
1902-1905
Lägenhetsnr:
885
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.84231 %
Andelstal, avgift:
0.83399 %
Pantsatt:
Nej
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf Palmträdet 10
Org.nr:
716421-7759
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Brf Plamträdet 10 köpte fastigheten 1993 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är upplåten med tomträtt (omförhandlas 2025). Fastigheten bebyggdes 1902-1905 och består av 3 flerbostadshus. Föreningen upplåter 70 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen har även ett varmgarage med 31 platser (1600 kr per månad, f.n. kö). Fastigheten har tomträtt. Energideklaration saknas då den ej är utförd i fastigheten.

Föreningen har mycket god ekonomi och har betalt av sina lån i samband med att de under åren omvandlat flera hyreslägenheter till bostadsrätter och kunnat amortera ner lånen och är därmed skuldfria. Dessutom har föreningen ca. 10 miljoner kr i kassan. Fastigheten som omfattar flera adresser har renoverats löpande och är i gott skick.1983 skedde en omfattande renovering av fastigheten, då även stammar samt elstigare byttes. För mer detaljerad information om utförda renoveringar se senaste årsredovisningen samt föreningens hemsida: www.palmtradet10.se.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 1983 och 2050.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. 
Föreningen har i dagsläget inga lån. Årsavgifterna sänktes 2018-07-01. Överlåtelseavgift samt ev pantsättningsavgift betalas av köparen.

Föreningen är ansluten till ComHem. TV-utbud från ComHem (basutbud + 8 favoriter) samt bredband (1Gbit) och fast telefoni via Ownit ingår i månadsavgiften.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 6 kvm (enligt säljaren). Tillgång till cykelparkering finns på gården och det finns även grovsoprum med sortering, cykelrum och barnvagnsförråd. Tvättstuga i markplan med fem tvättmaskiner, två torktumlare, fyra torkskåp samt en mangel och centrifug. Föreningen har även en mysig innergård med träd, lekplats med sandlåda och utemöbler. Här finns även grill att låna.

Budgivning

18 Feb
Budgivare 2
4.770.000 kr
18 Feb
Budgivare 3
4.750.000 kr
15 Feb
Budgivare 2
4.700.000 kr
14 Feb
Budgivare 2
4.650.000 kr
14 Feb
Budgivare 1
4.500.000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.