• Aktuellt bud
  • 5.275.000:-

Värmdö-Mörtnäs Tjusarstigen 21 6rok 130 Kvm


Fint hus i lugna kvarter


5.495.000 kr

I populära Mörtnäs ligger detta hemtrevliga och fina Älvsbyhus med bra planlösning. Här finns 4 sovrum, härligt kök, vardagsrum och allrum, två badrum samt separat tvättstuga. Det perfekta huset för en barnfamilj. Detta hus har ett mycket välvårdat yttre med ett fint besikningsprotokoll. Fiber indraget. Ytskikten invändigt har moderniseringsbehov. Huset ligger i ett mycket lugnt och barnvänligt område. Nära bad, förskolor, buss och skola. Välkomna på visning!

Visas Söndag 23 Sep 12:00 - 13:00

  • DSC 0071-

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fina familjevilla i natursköna Mörtnäs.
Området är ett mycket barnvänligt och uppvuxet område. På en mycket lugn gata ligger Tjusarstigen 21. Ett stenkast från huset finns en lekplats där barnen i området samlas, lite längre ner i området ligger en tennisbana.

Ett synnerligen välskött och bra planerat hus med utomordentliga sällskapsytor för hela familjen. Kök, badrum samt ytskikt är från byggåret. Fiber indraget.

Centralt i huset ligger hallen med huvudentrén som binder samman planlösningen. Till vänster ligger vardagsrummet och det ena sovrummet. Rakt fram från hallen ligger det rymliga köket, bra planerat med en arbetsdel och en matplatsdel med plats för middagsbjudningar. Här har du utgång till baksidan med trädäck och trädgård. Från köket når du även det andra sovrummet. Till höger i hallen finns tvättstugan med groventré och från hallen når man även ett badrum med badkar.

På övre plan finns ett stort allrum med , två bra sovrum och badrum. Det stora sovrummet har en egen klädkammare. Genom åren har huset omsorgsfullt tagits om hand.

Entréplan

Farstukvist med platsbyggda bänkar. Det är här man intar morgonkaffet i solen

HALL - Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för förvaring. På väggarna sitten en ljus tapet och på golvet ligger ett beige klinkergolv med golvvärme.

VARDAGSRUM - Det stora vardagsrummet har ett stort fönsterparti med vackert ljusinsläpp. Här finns plats för stor soffgrupp, Tv-bänk samt bokhylla eller annat möblemang.

KÖK MED MATPLATS - Hemtrevligt kök i vinkel med bra förvaring. Köket har träluckor med snidade handtag och vitt kakel med arbetsbelysning ovan bänkskiva i vit laminat samt diskbänk och ho i rostfritt stål. Köket är utrustat med diskmaskin, stor kyl & frys, spis med häll och ugn samt spisfläkt. Naturlig plats för matbord invid fönster som släpper in mycket ljus.Ljusa väggar och beige klinkergolv med golvvärme.

Från kökets altandörr når man den härliga och soliga baksidan med stort trädäck där det stora sällskapet får plats för sköna grillkvällar eler kräftskivor. Härlig plan gräsmatta med plats för lek och bus.

SOVRUM 1 - Mindre sovrum mot den lugna baksidan. Här får du plats med säng och annan möbel. Två stycket garderober med överskåp. Ljusa tapeter på väggen samt trälaminatgolv.

SOVRUM 2 - Stort rum med plats för stor säng och skribord samt annat möblemang. Gott om förvaring i dom tre garderoberna med överskåp. Fönster mot baksidan och trädäcket. Ljus tapet samt trälaminatgolv. 

Tvättstuga - Den funktionella tvättstugan ligger intill köket med ingång från hallen. Här finns en praktisk groventré ut till trädgården. I tvättstugan finns bra ytor för klädvård och förvaring, tvättmaskin och plats för torktumlare eller torkskåp  Värmepannan står här.

Badrum entréplan - Ljust och helkaklat badrum med fönster för naturligt ljus. Badrummet är utrustat med  badkar, Wc, handfat med spegel samt förvaringsskåp och golvvärme.

ÖVRE PLAN

ALLRUM - På övre plan finns det stora allrummet, perfekt som tv-rum, bibliotek och/eller spelrum. Härligt ljus i och med den stora fönsterkupan. Ljusa väggar och träfärgat laminatgolv.

SOVRUM 3 - Stort och ljust rum med fönster i två vädersträck. Här får du plats med större säng, garderober och en mindre soffa samt skrivbord. Rummet är målat i blått och på golvet ligger ett träfärgat laminatgolv.

SOVRUM 4 - Rogivande Master bedroom med plats för dubbelsäng, sängbord. Mycket bra klädförvaring i garderobsvägg samt klädkammare med dragdörr. (Här har man tagit kattvinden och slagit ihop med garderoben) Finns även plats för lite annat möblemang så som spjälsäng eller skrivbord. Stort dubbelfönster mot lummig grönska. Ljusrosa väggar samt laminatgolv.

BADRUM PÅ ÖVRE PLAN - Ett stort och bra badrum med badkar, Wc och handfat. Stort skåp med plats för handukar och badrumsgrejer. Takkupan med fönster ger extra utrymme och ett naturligt ljusinsläpp. Målade väggar och våtrumsmatta på golvet.

 

Fakta

Adress:
Tjusarstigen 21
139 36 Värmdö
Område:
Värmdö-Mörtnäs
Rum:
6 rum och kök
Boarea:
130 Kvm
Tomtarea:
801 Kvm
Pris:
5.495.000 kr
Byggnadsår:
1996
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund/krypgrund
Grundmur:
Betongbalkar på plint
Fönster:
Fönster med isolerglaskassetter
Ventilation:
Mekanisk
Uppvärmning:
Direkt el
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
4st om totalt 1.200.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

3.459.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.520.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.939.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
116 kWh/Kvm och år
Energiklass:
F
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Värmdö MÖRTNÄS GA:2
Servitut:
Avtalsservitut väg
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
25200 kr/år
Vatten/Avlopp:
6000 kr/år
Renhållning:
1800 kr/år
Försäkring:
5400 kr/år
Övrigt:
3000 kr/år
Summa:
41400 kr/år

Övrigt

TOMT
Tomten är en plan trädgårdstomt med litet skogsparti. Här finns gott om plats för köksträdgård, fruktträd och bärbuskar. Runt huset finns gräsytor och uppvuxen häck mot grannen. Det finns gott om plats för fotbollsspel, lek och studsmattehoppning eller varför inte bygga en trädkoja i skogen.

På baksidan med bästa solläge finns ett stor trädäck med utgång från köket. Här finns plats för utekök, grill, stort matbord och relax

INFART OCH GARAGE
Infarten till fastigheten är grusad och rymmer 3-4 bilar. Det finns även ett stort bra garage med plats för en bil samt förvaring av trädgårdsredskap, cyklar, verktyg, mm.

FRIGGEBOD
Fint litet hus på ca 10kvm. Används i dag som förråd men går att isolera och använda som gäststuga.

ALLMÄNT
Mörtnäs är ett attraktivt och barnvänligt villaområde beläget mitt på Värmdö. Här bor du i natur och skärgårdsmiljö men med närhet till Stockholms. I området finns bad- och båtplats, lekpark samt tennisbana. På kort avstånd finns köpcentrum, förskola, restauranger m.m. Populära Grisslinge havsbad med härlig sandstrand och välrenommerad restaurang med restaurang samt Systrarna Delselius charmiga bageri och konditori, ligger bara några minuters promenad från Mörtnäs. Här har boende i Mörtnäs exklusiv tillgång till en privat del av stranden.
För den hästintresserade finns ett antal stall i närheten liksom det finns banor för den golfintresserade - Närmaste golfklubb är den anrika och välbesökta klubben Wermdö Golf & Country Club.

För dig med båt är möjligheterna oändliga. Innom kort avstånd finns Mörtnäsviken, Västerviken och Grisslingefjärden.

NÄRSERVICE
I närområdet finns flera förskolor så som Snickarbarnens och Solbackens förskola. Den närmaste skolan är Ösbyskolan med årskurs F-9. Andra skolor i närheten är Viks skola (F-6) och Hemestaskolan (F-9).

Här finns även flera centrum med stort, varierat och kompletterande utbud. Närmast finns Värmdö Köpcentrum med affärer som ICA Maxi, Willys, Apotek och Systembolag samt SATS. Några kilometer närmare Slussen finns Värmdö marknad med Coop, Jysk, Europa Möbler, Biltema, Plantagen och mycket mer. I Gustavsbergs Centrum och i Hamnen finns ytterligare service och utbud, bla äventyrsbad med gym, vårdcentral och banker.

KOMMUNIKATION
Goda kommunikationer. Med direktbuss från Gisslinge tar du dig snabbt och enkelt till Slussen på ca 22 minuter. Det går även en direktbuss till Cityterminalen under rusningstrafiken. Buss 480 C

 

Budgivning

18 Sep
Budgivare 1
5.275.000 kr

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.