• Aktuellt bud
  • 2.795.000:-

Alphyddan Alphyddevägen 9, 12 tr 2.5rok 62.8 Kvm


Fantastisk utsikt


2.795.000 kr

Nästan högst upp i huset på 12 trappor med en utsikt utöver det vanliga. Perfekt planlösning samt möjlighet till ett extra sovrum. Förening med god ekonomi och extremt låg belåning där det dessutom finns både bastu och spaavdelning för medlemmarna. Goda kommunikationer och i princip bara ett stenkast bort från Sickla Köpkvarter som erbjuder all tänkbar service och shopping.

  • WEB FMK ALPH9-24

Beskrivning

Nästan högst upp i huset på 12 trappor med en utsikt utöver det vanliga. Här uppe kan man skåda både Stockholms inlopp och Järla sjö. Perfekt planlösning samt möjlighet till ett extra sovrum. Förening med god ekonomi och extremt låg belåning där det dessutom finns både bastu och spaavdelning för medlemmarna. Goda kommunikationer och i princip bara ett stenkast bort från Sickla Köpkvarter som erbjuder all tänkbar service och shopping.

HALL | Välkomnande hall med plats för avhängning. Gott om förvaring via hel garderobsvägg. Här slås man av lägenhetens ljusinsläpp och den trevliga planlösningen.

BADRUM | Ljust och fräscht badrum med vitkaklade väggar och ljust klinker på golvet. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ och handdukstork.

KÖK | Härligt kök med samma härliga utsikt. Matplats vid fönstret. Gott om förvaring i både över och underskåp samt gott om avställningsytor. Ljusgrå luckor och rostfri diskbänk med vitt kakel ovanför. Utrustningen består av spis med glashäll, diskmaskin och kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM | Ljust och härligt vardagsrum med både utgång till balkongen med fantastisk utsikt. Här finns även ett vackert burspråk. Rummet är insynsskyddat och har en utsikt utöver det vanliga. Det är möjligt att dela av det stora rummet till ett vardagsrum och ett lite mindre sovrum.

OMRÅDET | Området Alphyddan har trots sitt stadsnära läge natur och friluftsliv utanför dörren. Vill man bada på sommaren finns Järlasjön och på vintern finns skidåkning i både Hammarbybacken och Nackareservatet.  Vid Svindersvik hittar du en båtklubb, museum och vacker natur. En kort promenad bort har du Sickla Köpkvarter som erbjuder allt som kan önskas i form av butiker, restauranger, bekvämligheter, träningsanläggningar och bio. Här finns utmärkta kommunikationer med både flertalet busslinjer och Saltsjöbanan som trafikerar hållplatsen strax nedanför huset.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Alphyddevägen 9, 12 tr
131 35 Nacka
Område:
Alphyddan
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
62.8 Kvm
Pris:
2.795.000 kr
Avgift:
3.556 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV grundutbud
Våning
12
Byggnadsår:
1965
Lägenhetsnr:
74
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.709 %
Andelstal, avgift:
0.70568 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
169 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Alphyddan
Org.nr:
714000-0022
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Föreningen Alphyddan består av 152 lägenheter samt 1 lokal. Föreningen förvärvade husen när det stod klara 1960. Föreningen har en god eknomi med extremt låg skuldsättningsgrad, under 1000 kr/kvm som jämförelsetal, och man amorterar dessutom regelbundet.

Följande renoveringar har utförts de senaste åren:
Renovering av balkonger 1998
Stambyte 1998
Omläggning av tak 2007
Renovering av tvättstugor 2012

Föreningen planerar att genomföra en fasadrenovering med fönsterbyte med starta sommaren 2019.

Det finns två förråd som hör till lägenheten, ett källarförråd och ett matkällarförråd. Föreningen har en mycket trevlig relaxavdelning med jacuzzi som är till för föreningens medlemmar. Vidare finns cykelförråd och två tvättstugor samt en akuttvättstuga.

Basutbud från ComHem ingår i månadsavgiften. Fiberbaserat bredband från Bredbandsbolaget och ComHem finns installerat men kostnad tillkommer.

På Alphyddevägen råder parkering mot avgift alternativt boendeparkering (400kr/mån). Parkeringsmöjligheter finns också i flerbilsgarage som drivs av grannföreningen Alphyddan Ros (kö förekommer) och nere vid infarten till Alphyddevägen (drivs av Kaiser Cars, pris cirka 1250 kr/mån)

Budgivning

5 Jun
Budgivare 1
2.795.000 kr

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.