• Ring för
  • visning

Enskededalen Täppgränd 37 4rok 104 Kvm


Fantastisk terrass i S/V


5.195.000 kr

Välkomna till ett hem att älska! Fint renoverat gavelläge med radhuskänsla, uteplats och en fantastisk terrass med sol från lunch till solnedgång, på idylliska Grangården. Lägenheten är ursprungligen en 5:a som idag disponeras som en 4:a med både allrum och vardagsrum. För den som önskar ytterligare sovrum, återställs den lätt till 5:a. Enskededalens mest eftertraktade förening med friköpt tomt, låg belåning, låga avgifter, 22 st. HR kvar samt egen parkering och garage. Lugnt belägen intill Gamla Enskedes idylliska villaområde. En bra kombination av natur- och Citynära område med utmärkta kommunikationer både med buss samt T-bana Sandsborg. I området finns gott om förskolor, skolor ICA-butik, bibliotek, Sandsborgs Simhall, apotek, café/restaurang, Pressbyrån mm.

  • 7-Balkong

Beskrivning

Välkomna till detta ljusa, stilrena och smakfullt renoverade hem. Kvalitativa materialval, nytt kök, renoverat badrum, renoverad Gäst-WC, vitmålade väggar, nya massiva innerdörrar, generösa sällskapsytor, gott om förvaringsmöjligheter och en fantastisk terrass.

Gavelläget och entrén via uteplatsen gör radhuskänslan påtaglig. Uteplatsen omgärdas av ett staket och ger möjlighet till utemöblering. Här finns också ett eget förråd.

 

Hallen ger plats för avhängning, skohylla och mindre förvaringsmöbel. På golvet ligger ett smakfullt klinkergolv i gråmelerad ton och matchande vägg har kaklats i olika grå nyanser. Trappan som leder upp till våning ett är också målad i en grå nyans.

VÅNING 1

Ett vackert högblankt klinkergolv i svart löper vidare från trappan in i köket och allrummet eller matplatsen, beroende på hur man vill utnyttja ytan.

Gäst-Wc:n ger ett sobert intryck och är helkaklad i vitt med ett svart klinkergolv. Utrustad med Handdukstork (el), handfat samt WC.

Sovrum 1 är ett utmärkt barnrum och vetter som de andra sovrummen mot den lugna och mycket lummiga gården. På golvet ett praktiskt Clickgolv i vacker valnötston.

Sovrum 2 är ett rymligt sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och skrivbord. Här erbjuds gott om förvaring i en garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas som är inredd med ett ELFA hyllsystem. På golvet ett praktiskt Clickgolv i vacker valnötston.

Köks och matsalsdelen får ett fint ljusinsläpp genom dubbla fönsterpartier och ett burspråk. Här finns utrymme för ytterligare sovrum för den som önskar.

Det stilrena Epoq köket med barköksdel, från serien Fasett Classic White, går i vitt och är fullutrustat med fullhöjds kyl och frys, inbyggd Micro, varmluftsugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt fläkt i rostfritt. Gott om spotbelysta arbetsytor på den vackra och slitstarka bänken i kompositmaterial, modell Avonite Nordic, ovan vilka svart mosaikkakel har monterats. Mycket förvaring erbjuds i vita skåp med handtag i klassisk design. Bardelen blir en utmärkt matdel och en centralpunkt vid bjudningar. Matsalsdelen ger plats för större sällskap vid sittande middagar.

Badrummet är helkaklat och går i samma stil som Gäst-wc:n med vitkaklade väggar och svart klinkergolv. Den inbyggda och stavkaklade förvaringshyllan med hyllplan i glas ger badrummet en exklusiv känsla. Utrustat med badkar med duschmöjlighet, handfat, handdukstork (vattenburen), WC, väggspegel med spotbelysning, förvaringshyllor i glas samt tvättmaskin. Plats finns för tvättpelare.

Under trappan som tar dig upp till våning 2, ligger ytterligare ett mindre förråd.

VÅNING 2

En fantastisk plats där terrassen angränsar med fönster mot både vardagsrum och sovrum 3.

Sovrum 3 är ett rymligt sovrum som nyligen fått en crèmefärgad heltäckningsmatta i allergifri och slitstark Viscose. Gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Att kunna sova med öppna fönster och när man vaknar blicka ut mot den egna terrassen, är få förunnat.

Vardagsrummet har gott om sällskapsyta och plats för större soffmöbel Här återfinns också en större klädkammare. På golvet ligger parkett i klassiskt utförande.

Den makalösa terrassen med gavelläge i S/V är en underbar plats. Den erbjuder både öppen plats med vy mot föreningens gröna och lummiga gård samt plats under tak vid regniga dagar. Här kan ni avnjuta middagar, drinkbjudningar och umgänge med sol från lunch till kvällssolen går ner.

 

Varmt välkomna till ett boende utöver det vanliga!

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR I BOSTADEN

2009 Badrumsrenovering
2011 Klinkergolv i köket
2011 Gäst-WC renovering
2012 Installering av Elfa garderob med skjutdörrar i spegel i sovrum 2
2014 Målning av hallen och alla trappuppgångar
2016 Väggmålning av sovrum 2
2016 Köksrenovering
2017 Målning av terrassen inklusive golv
2017/2018 Nya massiva dörrar i alla rum (dock ej till garderob)
2018 Målning och heltäckningsmatta (viscose 100%) i sovrum 3

 

ÖVRIGT

Medlemmarna har tillgång till cykelförråd som finns vid port 7 och port 15.
Separat byggnad med nyrenoverad tvättstuga med nya tvättmaskiner. Samlingslokal finns tillgänglig för medlemmarna att boka  (200 kr) samt en nyrenoverad övernattningslägenhet (400 kr/natt). Föreningen har en miljö- och gårdsgrupp som engagerar sig i att göra det trivsamt och snyggt på gårdarna.

BREDBAND INGÅR I AVGIFTEN

Fiberbredband 1000/1000 Mbit genom Ownit ingår i avgiften.

TV

Via företaget Ownit kan hushållen separat teckna TV och telefoni. Fastigheten är också ansluten till kabelnätet via ComHem, med vilka man kan teckna avtal för TV, telefoni och internet. Det finns även Telia-uttag i lägenheterna.

GARAGE OCH PARKERING MED LÅG MÅNADSAVGIFT

Inom föreningen finns 45 garageplatser samt 2 MC platser, 2 av garageplatserna har el-station för EL/Hybrid bilar. Det finns också 42 platser på däck ovanpå garaget varav 10 platser har uttag för motorvärmare samt 2 platser under skärmtak med eluttag vid sidan av garaget. Styrelsen fördelar platser efter kötid i föreningens interna kö. Nuvarande avgifter för boende på gården: Garageplats 380 kr, P-plats parkeringsdäck 280 kr, P-plasts med elluttag 360 kr.

 

 

Fakta

Adress:
Täppgränd 37
121 33 Enskededalen
Område:
Enskededalen
Rum:
4
Boarea:
104 Kvm
Pris:
5.195.000 kr
Avgift:
3.876 kr inkl. Va/Vä, Fiber 1000/1000 Mbit
Våning
1-3
Byggnadsår:
1980
Lägenhetsnr:
1179
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Ventilation:
FTX
Tv- internetutbud:
OWNIT 1000/1000 Mbit Fiber
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
1.26239 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
146 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Dalen 10
Org.nr:
769605-8085
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
220 kr/mån
Försäkring:
366 kr/mån
Summa:
586 kr/mån
Kommentar:
El ca 3830 KWh/år. Nätavgift tillkommer. BR-hemförsäkring med allrisk

Föreningen

Brf Dalen 10 är en äkta samt lågt belånad förening med lägst avgifter och starkast ekonomi av föreningarna i området Dalen. En engagerad styrelse och tillika medlemmar ger en ovanligt fin samhörighet och god grannsamverkan där alla månar om sin gård, stämningen och föreningen.

Föreningen som innehar en friköpt tomt (ej tomträttsavgäld) om ca 11 166 kvm tillträdde fastigheten 2008. De upplåter ca 90 st. lägenheter med bostadsrätt, 22 st. hyresrättslägenheter (ett verkligt ekonomiskt framtida plus som när de tillfaller föreningen, kommer att säljas) och 3 lokaler med hyresrätt. BOA ca 9 697 kvm och LOA ca 258 kvm. Fastighetens taxeringsvärde för mark och byggnader uppgår till ca 146 Mkr.

Föreningens belåning uppgår till ca 34,8 Mkr vilket ger en låg belåningsgrad om ca 3 588 kr per kvm BOA/År (jfr. en normal belåningsmedian om 6 000 kr per kvm BOA/År) Föreningen har mycket goda intäkter om ca 2,5 Mkr från sina kvarvarande hyresrätter, lokaler samt garage. Vid årsskiftet 2017/2018, fanns en kassa om ca 7 Mkr. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Storholmen AB

Det finns i dagsläget inga beslut om avgiftsförändringar.

Lägenheterna varierar mellan 1-5 rum och kök. På fastigheten finns även ett nyrenoverat garage och P-platser. Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.dalen10.se

För ytterligare information om föreningen och dess verksamhet uppmanas spekulanter att läsa igenom bifogad årsredovisning och stadgar samt vid behov kontakta styrelsen. En köpare förväntas också att ha tagit del av dessa handlingar innan köp.UTFÖRDA RENOVERINGAR I FÖRENINGEN
2008 Tvättstugan renoverades
2009 Stammarna spolades
2009 Trappuppgångar, entréer, dörrar och lås renoverades/byttes ut
2010 Byte av undercentral
2010 Byte av armaturer på loftgångarna och i trapphusen
2010 Förbättring av belysningen på gården
2010 Fasadmålning av tvättstuga och träfflokal
2010 Träfasaderna på låghusen målades
2010 Låghusens förrådsdörrar byttes ut
2010 Staket målades
2010-2011 Installation av fibernätet (100 Mbit) i hela fastigheten
2010-2011 Alla fönster, utom takfönstren i låghusen, renoverades och målades
2011 Nya hissar i alla portuppgångar
2010-2012 Radonmätning och åtgärder utfördes
2012 Takfönstren i låghusen byttes ut
2012-2013 OVK
2012-2013 Översyn av gården, inklusive lekplatser, träd och buskar
2014 Tvättstugan renoverad med nya maskiner, nya torktumlare och torkskåp.
2014/15 Gemensamhetslokalen renoverades.
2016 - Garager Relining stammar. (låghusen)
2017 Ny trappa till rutchkanan på gården
2017 bredband 1000/1000 Mbit
2017 OVK besiktning
2017 Rensning stuprör
2017 Ny belysning på gården, takbesiktning, ny utomhusbelysning,
2018 Uppdaterade ventilationsanläggningar med nya styrenheter i höghusen
2018 Takrenovering påbörjad
2018 Gästlägenhet renoverad

 

OMRÅDET

I närheten finns gott om möjligheter till sport, promenader och naturupplevelser, såsom makalösa Skogskyrkogården som är med på Världsarvslistan, Kärrtorps IP och Nytorps gärde med fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår.

Gott om förskolor och skolor, som t.ex. populära Enskede skola.

Du har också nära till Globen som har ett 60-tal butiker, systembolag, restauranger och sport- och nöjesarrangemang i Tele2 Arena samt 12, Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. Området är ett av Stockholms mest expansiva områden där Slakthusområdet kommer att göra området än mer populärt med en helt ny stadsdel och T-bana.

Enskede är nuförtiden ett av Stockholms mest eftertraktade och idylliska områden. Du är omgiven av vackra sekelskifteshus och grönska med både cykel- och promenadavstånd in till Södermalm. Ett klassiskt bostadsområde med flera parker, trevliga strövområden, små butiker och bagerier.

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.