• Välkommen på
  • visning
  • 26 Maj

Kvarnholmen Mjölnarvägen 22, 10 tr 3.5rok 91 Kvm


Fantastisk sjöutsikt


5.495.000 kr

Underbar trea, med Kvarnholmens bästa läge invid kajen. Fri sjöutsikt över Saltsjön och utsikt över Djurgården. Bevarade detaljer från förra sekelskiftet såsom; god takhöjd och spröjsade fönster tillsammans med nytt, modernt och stilfullt. Byggnaden färdigställdes under 2015 vilket ger en bostad i mycket gott nyskick. Perfekt planlösning med två rofyllda sovrum, stor klädkammare samt ytterligare ett rum som kan disponeras som kontor. väl tilltaget badrum samt öppen och social planlösning i kök/vardagsrum. Kort och gott ett fantastiskt boende mitt emellan skärgård och innerstad.

Visas Söndag 26 Maj 15:45 - 16:15

  • WEB FMK MJOLN22-39

Beskrivning

Underbar trea, med Kvarnholmens bästa läge invid kajen. Fri sjöutsikt över Saltsjön och utsikt över Djurgården. Bevarade detaljer från förra sekelskiftet såsom; god takhöjd och spröjsade fönster tillsammans med nytt, modernt och stilfullt. Byggnaden färdigställdes under 2015 vilket ger en bostad i mycket gott nyskick. Perfekt planlösning med två rofyllda sovrum, stor klädkammare samt ytterligare ett rum som kan disponeras som kontor. väl tilltaget badrum samt öppen och social planlösning i kök/vardagsrum. Kort och gott ett fantastiskt boende mitt emellan skärgård och innerstad.

Välkomnande hall med plats för avhängning. Slitstarkt klinkergolv samt ljust målade väggar. Redan här slås man av lägenhetens höga standard och generösa takhöjd. Genomgående plankgolv av ek i hela lägenheten.

Direkt in till vänter som ett rum som kan disponeras som sovrum/kontor. Bredvid detta rum finns ett väl tilltaget sovrum i lugnt och tyst läge. Gott om plats för såväl dubbelsäng, förvaringsmöbler samt övrigt möblemang såsom skrivbord etc.

Rakt över finns en rymlig klädkammare med gott om förvaringsutrymme.

Fullutrustat badrum med hög finish. Klinkergolv i ljusgrå nyans med komfort/ golvvärme på el-slinga, ljust kakel på väggarna, badkar, wc, handfat med kommod, handdukstork samt infälld spotlightsbelysning med dimmerfunktion. Tvättstation med tvättmaskin och torktumlare med tillhörande bänkskiva och överskåp.

Väl tilltaget kök med gott om utrymme för matlagning och förvaring. Skåpsstomme och luckor i vitt. Kontrasterande bänkskivor i mörk nyans. Fullutrustat med kyl, frys, mikro, infälld induktionshäll, varmluftsugn och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror från Siemens i rostfritt utförande.

Vardagsrum i öppen och social planlösning mot kök. Charmigt fönster med fint ljusinsläpp och fantastisk utsikt över Djurgården och Saltsjön.

Längst in i lägenheten finns ett stort sovrum med pardörrar i glas. Plats för dubbelsäng och annat önskat möblemang. Samma fantastiska utsikt över Djurgården och vattnet framför.

På Kvarnholmen växer ett helt nytt bostadsområde fram. Moderna bostäder trivs tillsammans med klassisk arkitektur på den lilla halvön. Området ägdes tidigare av Kooperativa Förbundet, KF, som uppförde flera byggnader runt 1930-talet. Bland annat de olika Magasinen, Havregrynskvarnen och olika silos. Här upptäcker du byggnader i funkisstil, spännande industrihistorik och en unik miljö precis vid inloppet till Stockholm. Från city känns den karaktäristiska nattsiluetten av Kvarnholmen igen, med sina magasin och silobyggnader.

Området blir mer och mer klart för varje dag som går. Redan nu finns det Sveriges bästa glass hos Snö, som ligger nere på kajen. I april öppnade Coop en livsmedelsaffär på omkring 1 000 kvm, som har ett brett sortiment med fokus på färskvaror. I de två nedersta planen kommer det också att finnas till exempel bageri, kafé, restaurang, apotek och serviceinrättningar. Det tredje planet är tänkt att rymma områdets hälso- och sjukvårdsresurser – vårdcentral, tandläkare eller mödravård.

Vid centrum finns trevliga Café Kvarnholmen som serverar frukost och trevliga luncher. Ägarna av cafét har även öppnat Don Felice, vilket är en mycket populär restaurang som ligger lite längre ner på gatan.

Det finns även ett Puls och Träning med generösa öppettider.

Det finns en förskola som heter Alexanderskolan samt en grundskola som heter Ebba Brahe.

I nya parken Lilla Kvarnholmen kan barnen leka mitt i Kvarnholmens historia i en unik och kreativ miljö. Här finns också boulebana, grillplats, soldäck och gott om sittplatser. I lekparken finns miniatyrer av den gamla industrimiljön och mycket att upptäcka och leka med.

Varmt välkommen på visning!

 

Fakta

Adress:
Mjölnarvägen 22, 10 tr
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen
Rum:
3.5 rum och kök
Boarea:
91 Kvm
Pris:
5.495.000 kr
Avgift:
3.692 kr inkl. Värme, Kabel-TV, Bredband, Kallvatten
Våning
10
Byggnadsår:
1898/ 2015
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.75956
Andelstal, avgift:
0.75956
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
108 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Qvarnen i Nacka
Org.nr:
769622-5494
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
375 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
525 kr/mån

Föreningen

Allmänt om föreningen
Brf Qvarnen är en välskött förening med ordnad ekonomi. Föreningen består av 122 lägenheter i olika storlekar mellan 1-4 rum och kök. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes om av Riksbyggen 2014-2015. Ursprungsbyggnaden, den gamla kvarnen, byggdes 1898.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en pantsättningavgift samt en överlåtelseavgift. Föreningen sänkte avgiften med 14% 2018-01-01 & kommer sänka avgiften med ytterligare ca 15% från och med April 2019. Lån per kvadratmeter uppkommer till 7 751 kronor. Föreningen äger marken.

BREDBAND & KABEL-TV | I månadsavgiften ingår basutbud av kabel-tv samt Internetuppkoppling 100/100 från ComHem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN | Det finns 2st grovtvättstugor, 2st soprum, 3st gemensamhetslokaler, 2st cykelrum samt 3st barnvagnsrum. I grannhuset finns även ett fullutrstat gym samt bastu och festlokal, högst upp på plan 10 med fantastisk utsikt, som får nyttjas av föreningens medlemmar.

PARKERING & GARAGE | Föreningen kommer disponerar 112 varmgarageplatser, kostnad 1.200kr/ mån och plats. Administration av garageplatserna sköts av Riksbyggen. Det finns ytterligare parkering i anslutning till kajen.

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.