• Aktuellt bud
  • 16.000.000:-

Vasastan Odengatan 29, 2 tr 5.5rok 185 Kvm


Fantastisk paradvåning


16.500.000 kr

Representativ paradvåning med känsla, karaktär och med många fina originaldetaljer bevarade. Här finns chansen att köpa ett riktigt drömboende i en förening med mycket god ekonomi samt låg avgift. Perfekt hörnläge i populära kvarter med balkong mot lugn innergård. Två separata ingångar.

  • 030A1979

Beskrivning

Välkommen till denna stilfulla och representativa sekelskiftesvåning. Här bor du tillsammans med bevarad känsla och charm från 1915. Genom de tidstypiska detaljerna såsom höga golvsocklar, hög takhöjd, serveringsskåp och vackra spröjsade fönsterpartier, är detta ett praktfullt boende. Här finns många vackra bevarade detaljer i original. Lägenheteten har ett hörnläge mot Odengatan/Roslagsgatan med mycket rymd och atmosfär. Från balkongen njuter du av lugnet mot en härlig pittoresk innergård.

Entré med avhängningsmöjligheter som öppnar upp till den fantastiska solfjäderformade innerhallen, från denna nås stor del av våningens alla rum. Från entrén når du våningens gästwc. Våningen har många vackra dörrar som leder in till flera klädkammare samt garderober. I anslutning till sovrummen finns även tvättrum med tvättställ.

Våningens "hjärta" är den pampiga matsalen och salongen med plats för stor sällskap. Dessa två sällskapsrum delas lätt av med vackra skjutdörrar. Här möts du av stora spröjsade fönsterpartier där ljuset flödar in.

Vidare nås köket via en serveringsgång som har det charmiga serveringsskåpet i original kvar. Köket är praktiskt och trivsamt. Här får ett matbord för 4 personer plats. Köksluckor går i vitt med grått kakel upp till tak ovan arbetsbänk i rostfritt samt ek. Maskinellt finns här gasspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt hel kyl/frys.

Våningen har tre härliga sovrum. Ett vetter mot Odengatan, ett mot Roslagsgatan samt ett midre mot innergården. 

Badrummet har renoveringsbehov. Här möts du av vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinker. Här finns wc, handfat, tvättpelare samt badkar. 

 

Fakta

Adress:
Odengatan 29, 2 tr
113 51 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
5.5 rum och kök
Boarea:
185 Kvm
Pris:
16.500.000 kr
Avgift:
860 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
2
Byggnadsår:
1905
Lägenhetsnr:
9
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
6.37100 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
140 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Muraren nr 5
Org.nr:
716417-4653
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
350 kr/mån
Försäkring:
300 kr/mån
Övrigt:
400 kr/mån
Summa:
1050 kr/mån

Föreningen

Brf Muraren nr 5 bildades 1980 och är en äkta förening. Föreningen består av 21 lägenheter (varav en är hyresrätt), samt fem lokaler för uthyrning. Föreningen tillåter inte juridisk person. Brf Muraren nr 5 äger marken.

Inga planerade förändringar av avgiften. Föreningen har under våren tagit upp 2 milj i lån för fasadrenoveringen.

Föreningen är ansluten till fiber (open universe) som är framdraget till lägenheterna. Lägenhetsinnehavaren kan sedan själv välja tjänsteleverantör. Föreningen är sedan tidigare anslutna till Com Hem, som kan vara tv-leverantör.

Ett källarförråd samt ett vindsföråd finns. Föreningen har en trivsam innergård med utemöbler. Tvättstuga finns i källaren. Cykelställ finns på gården.

Föreningen gjorde byte av elstigar 1991 och stambyte 1998. Fönsterrenovering 2012, OVK 2015, förebyggande reparation av infästningar tak 2017. Fasadrenovering ut mot gatan är precis gjord under våren 2019.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Budgivning

12 Sep
Budgivare 1
16.000.000 kr

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.