• Välkommen på
  • visning
  • 26 Maj

Trollbäcken/Fornudden Persuddevägen 2 7rok 204 Kvm


FAMILJEVÄNLIGT


7.750.000 kr

Exklusivt och mycket välvårdat hus för den stora familjen i familjevänligt område med gångavstånd till allt. Trevlig södervänd tomt med soliga altaner och fina bergshällar som inbjuder till många sittplatser och spännande lek för barnen, om de kan slita sig från poolen.

Visas Söndag 26 Maj 14:00 - 14:45

  • IMG 0158

Beskrivning

Välkommen till ett mycket inbjudande hus som löpande utvecklats och underhållits väl. Fina materialval med ekgolv och ljusa väggar och en härlig övervåning med gott om plats skapar en känsla av lyx. Praktiskt med flera sovrum på alla våningsplan, och det nyrenoverade  köket i öppen planlösning med generöst vardagsrum har flera utgångar till soliga verandor som omringar huset så att det alltid går att hitta en plats i solen. Ett hus för hela familjen att trivas i. 

VÄLKOMMEN IN!

ENTRÉPLAN

HALL // Välkomnande hall med klinkergolv med golvvärme och gott om plats för förvaring av alla ytterkläder i garderob med spegeldörrar. 

SOVRUM // Två sovrum på entréplan med gott om plats för säng och garderob 

BADRUM// Kaklat badrum som moderniserats med WC, handfat med kommod, badrumsskåp och duschvägg med takdusch. 

TVÄTTSTUGA // Praktiskt med stor tvättstuga med egen utgång. Här finns tvättmaskin, ny torktumlare och torkskåp samt flera skåp för förvaring och arbetsbänk. 

GARAGE// Stort värmegarage med plats för en bil och förvaring. Direkt ingång via förråd till huset. 

FÖRRÅD // Stort förråd med gott om hyllor för förvaring i direkt anslutning till garage.

En vacker belyst ektrappa leder oss vidare till 

MELLANPLAN

VARDAGSRUM // Generöst vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönster. Plats för både soffgrupp och matsalsbord vid den mysiga braskaminen. Ekparkett och ljusa väggar och flera utgångar till veranda som ansluter till det vackra berget. 

KÖK// Ballingslövkök som renoverats med nya moderna köksluckor och vitvaror 2018.  Gott om plats för matlagning och barnens läxläsning vid köksbordet. Utgång till veranda på husets framsida ger en egen liten oas för förmiddagens fikastunder. 

SOVRUM // Även på detta våningsplan finns två sovrum med plats för säng och garderober. 

BADRUM // Nyrenoverat badrum (2018) med modernt vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Här finns WC, två handfat med kommod och både badkar och duschhörna. 

Den fina ektrappan leder oss vidare till ytterligare ett våningsplan som byggdes 2008

ÖVRE PLAN 

Med tak upp i nock, synliga takbjälkar och stora fönster är detta ett fantastiskt våningsplan där bara fantasin sätter gränser. Tidigare har detta varit ett rum för ungdomarna men passar även perfekt för ett rum där alla kan koppla av en stund och njuta av det fina ljusinsläppet eller kanske ett fint matsalsrum för stora sällskap. Ljusa väggar och ask golv. 

SOVRUM // På övre plan finns ett ytterligare sovrum med stor klädkammare och fint designade fönster uppe vid taknocken.

TRÄDGÅRD

Fastigheten har ett soligt läge och en spännande trädgård med berghällar som skapar många mysiga uteplatser och plats för barnens lek. I direkt anslutning till vardagsrum finns en stor veranda med mysig pool som tack vare sitt djup 1,40 och jetstråle passar både för barnens lek och motionssim. Ytterligare en stor veranda med söderläge nås via kök och vardagsrum. 
På tomten finns plats för parkering av flera bilar utöver den plats som finns i garage. 

En kort promenad till Hästhagsviken med badplats och båtklubb där nuvarande ägare har en båtplats som kan överlåtas enligt överenskommelse.

Fastigheten är uppmätt och energideklaration är utförd. Radonmätning gjord 1992. Överlåtelsebesiktigad med tillvalet okulär besiktning för vatten och avlopp och säljaren kommer att teckna försäkring mot dolda fel. 

Fakta

Adress:
Persuddevägen 2
135 52 Tyresö
Område:
Trollbäcken/Fornudden
Rum:
7 rum och kök
Boarea:
204 Kvm
Biarea:
41 Kvm
Tomtarea:
897 Kvm
Pris:
7.750.000 kr
Byggnadsår:
1992
Byggnadsår kommentar:
Taklyft 2008
Tillträde:
Oktober 2019
Byggnadstyp:
Villa
Tv- internetutbud:
Fiber
Uppvärmning:
Frånluftvärmepump och el
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
8st om totalt 3.833.200 kr
Taxeringsvärde totalt:

6.108.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

4.030.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

2.078.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
96 kWh/Kvm och år
Energiklass:
E
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
25200 kr/år
El:
16803 kr/år
Vatten/Avlopp:
7500 kr/år
Sotning:
250 kr/år
Renhållning:
1600 kr/år
Försäkring:
8200 kr/år
Summa:
59553 kr/år
Kommentar:
Observera att driftkostnad varierar beroende på förbrukning och avtal

Övrigt

TROLLBÄCKEN / FORNUDDEN 

Välkommen till en riktig småstadsidyll strax söder om Stockholm. Här bor man i ett familjevänligt område med det mesta alldeles runt knuten. Här kan barnen gå eller cykla till någon av de populära skolor som finns på Fornudden och hösten 2021 öppnas den nya skolan med klasser från F-9. Efter skolan erbjuds en mängd olika aktiviteter eller varför inte bara gå och bada på någon av de anlagda badplatserna i området. I närområdet finns fotbollsplan och trevliga strövområden med bla populära Kumla Herrgård och sjön Drevviken erbjuder härligt friluftsliv både sommar och vinter och är tillräckligt stor för spännande båtturer till närbelägna stränder. Gångavstånd till Trollbäcken Centrum och Alléplan som är ett trevligt litet centrum med vårdcentral, mysiga affärer, matvaruaffär, restauranger och fik. Här går även flera bussar till centrala Stockholm och Gullmarsplan, restid ca 25 minuter. 

Budgivning

Budgivningen är dold

Lås upp budgivning

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.