• Aktuellt bud
  • 4.050.000:-

Båthöjden Knopvägen 37 4rok 114 Kvm


FAMILJEVÄNLIGT


3.975.000 kr

Välskött och friköpt hus med öppen planlöning och 3 sovrum. Mycket trevlig och lättskött trädgård med fin utsikt och sol hela dagen. Flera förråd och gott om förvaring samt nära till garageplats och parkering. Välkommen till barnvänliga Båthöjden nära skärgård och natur. Här finns allt en modern familj kan önska med bilfri miljö, många lekplatser och cykelväg till skolan. Närhet till både centrum och kommunikationer samt en mängd olika aktiviteter både för stor och liten.

  • 5-Matplats

Beskrivning

Snart är det dags för nästa familj att få leva och bo i detta trevliga friköpta kedjehus i populära Båthöjden. Friköpt innebär att även tomten ingår i köpet och man slipper betala tomträttsavgäld till Nacka kommun. 

Välkommen till ett mycket välvårdat och löpande renoverat hus med fin ostörd trädgård utan "plankgranne"  och med en vacker vy över klippa och skog. Det ostörda söderläget erbjuder en härlig oas för mysiga grillkvällar i kvällssolen. 

Välkommen in.

HALL// Praktisk hall med slitstarkt golv och väggar som skiner i guld. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och en praktisk klädkammare underlättar förvaring. Precis innanför ytterdörren finns en gästWC: .

KÖK// Renoverat kök i öppen planlösning med ljust allrum. En härlig social yta för hela familjen att umgås i och här finns gott om plats för både matlagning och läxläsning vid det stora matbordet. Köket är vackert inramat av arbetsbänk i grå laminatskiva och vita köksskåp med gott om förvaring. Vitvaror med spishäll, ugn, micro, diskmaskin samt kyl/frys i rostfritt. Vitmålade plankgolv, målade väggar och stora fönster samt utgång till trädgården. 

VARDAGSRUM // Generöst vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönster som vetter mot trädgården. Samtliga fönster har försetts med isolerglas. Ljust målade väggar med inbyggda hyllor och parkettgolv med golvvärme. 

3 SOVRUM // Alla sovrum är praktiskt placerade på olika ställen i huset vilket ger alla en egen privat vrå i huset. Det stora sovrummet har egen utgång till trädgården. 

BADRUM // Stort badrum med duschvägg, WC och handfat med kommod. Våtrumsmatta och målade väggar

GÄSTWC// Är praktiskt placerad vid ytterdörren 

TVÄTTSTUGA// Stor tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och tvättho med rostfri arbetsbänk. Utgång till förråd med garderober och hyllor och utgång till till kallförråd.och husets groventré. Precis vid dörren finns ett laddningsuttag för elbil monterat och bilen kan tillfälligt parkeras för laddning utanför. 

FÖRRÅD// Husets groventré leder in till stort kallförråd med gott om förvaring samt entré till trädgården. Härifrån kan man även gå direkt in till tvättstugan. Från trädgården når man ytterligare ett förråd som är isolerat. 

TRÄDGÅRDEN// Helt insynsskyddad trädgård i söderläge med gräsmatta och trevliga träd och buskar. En oas för både barnens lek och de vuxnas trevliga grillkvällar. 

GARAGE// Egen asfalterad garageplats i föreningen garagelänga samt ytterligare en parkeringsplats på föreningens gemensamma parkering. VId garageplatsen finns plats för förvaring av tex vinterdäck.

FASTIGHETEN ÄR BESIKTIGAD OCH SÄLJAREN TECKNAR DOLDA FEL-FÖRSÄKRING. 

BÅTHÖJDEN är ett barnvänligt område där alla trivs, gammal som ung. Området byggdes på 70-talet med trevliga atriumhus där varje hus har en insynsskyddad trädgård. Allt är genomtänkt och mycket praktiskt med gemensam parkering och garagelänga. Här kan barnen leka på gemensamma leklatser och lära sig cykla på bilfria gångvägar. Alldeles runt knuten finns Nacka naturreservat med promenadvägar båda till golfbana och mysiga insjöar. Gångväg till Saltsjöbadens centrum, skolor och förskola. Bra kommunikationer med både Saltsjöbanan till  Slussen och buss till centrala Nacka och för den bilburne finns en "egen" motorväg in till centrala Nacka och Stockholm.  

BÅTHÖJDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN förvaltar gemensamhetsanläggningen och  har ansvar för skötsel av föreningens gemensamma vägar och grönområden, vatten och avlopp och elledningar. Garage och parkeringar samt fibernät för bredband och TV. 

 

 

Fakta

Adress:
Knopvägen 37
133 44 Saltsjöbaden
Område:
Båthöjden
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
114 Kvm
Tomtarea:
224 Kvm
Pris:
3.975.000 kr
Byggnadsår:
1971
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
LuftVärmepump
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
2st om totalt 2.400.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

2.952.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.494.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.458.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
113 kWh/Kvm och år
Energiklass:
D
Servitut:
Officialservitut väg parkering
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Nacka ERSTAVIK GA:3
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
19700 kr/år
Vatten/Avlopp:
2100 kr/år
Samfällighet:
10000 kr/år
Renhållning:
2000 kr/år
Försäkring:
7200 kr/år
Summa:
41000 kr/år
Kommentar:
Observera att driftkostnaden är beroende av förbrukning och avtal.

Övrigt

SALTSJÖBADEN är ett mycket trevligt område i Nacka kommun med skärgården och naturen inpå knuten. Här finns allt en familj behöver i form av bra förskolor, skolor och en mängd fritidsaktiviteter för både gammal och ung såsom segling, fotboll, ishockey, dans, ridning mm. Närheten till Nackareservatet erbjuder golfbana och oändliga skogsstigar för promenader, cykling och bad i någon närbelägen insjö. Saltsjöbadens centrum är ett modernt inomhuscentrum som har allt ett centrum kan erbjuda; Flera matvaruaffärer, butiker, restauranger, apotek. vårdcentral osv. VId Igelboda station går Saltsjöbanan som på ca 30 minuter går till Slussen och med buss 465 kommer man via Nacka Forum till Nacka strand och kan ta SL-båten till Nybrokajen. För den bilburne är det nära till motorvägen som leder till Stockholm och Södra länken på bara 15 minuter. 

Budgivning

9 Dec
Budgivare 2
4.050.000 kr
4 Dec
Budgivare 2
4.000.000 kr
3 Dec
Budgivare 1
3.975.000 kr

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.