• Ring för
  • visning

Ingarö-Fågelvik Havstrutsvägen 2 7rok 189 Kvm


FAMILJEVÄNLIGT


Välvårdad familjevilla i attraktiva kvarter med spännande trädgårdstomt som inbjuder till barnens lek och ger de vuxna en oas med sommarens alla blommor och fruktträd. Här är det lätt för hela familjen att trivas med närhet till både centrum, skolor, golf, bad och natur.

  • 7011045 9-328-17 photo print

Beskrivning

Välkommen hem till ett hus som strålar av familjevänlig värme och solgul nymålad fasad. 
Redan på garageuppfarten möts vi av en välvårdad  och vacker stenlagd gång som leder oss upp till till denna spännande och barnvänliga trädgård som inbjuder till lek och mysiga fikastunder i syrenbersån. Den insynsskyddade baksidan är en hemlig oas som bara familjen och dess vänner känner till. Här finns gott om plats för stora middagar på soldränkt trädäck, eller varför inte en ostörd stund i hängmattan. Spännande bergsklippor och fina tallar ger en fin inramning och skapar många spännande lekplatser för barn med spring i benen. 

Huset har en perfekt planlösning där undervåning erbjuder fina sociala ytor med nyrenoverat hemtrevligt kök och 3 sovrum. På övre plan finns ytterligare 2 sovum och ett stort allrum som varit mycket populärt hos alla barn med egen TV och dataspel. På övre plan finns även ett  fint badrum med bastu. 

PLANLÖSNING

HALL / En trevlig farstukvist öppnar upp till en välkomnande hall med ljusa väggar, öppen vitmålad trappa och parkettgolv. 

KÖK/ Generöst Puustelli kök från år 2016 med gott om förvaring och fria arbetsytor på köksbänk av vacker granit. Rostfria vitvaror från SIemens. Här finns gott om plats för både matlagning och trevlig samvaro vid stort matbord med fönster mot den vackra trädgården och praktiskt med tvättstugan alldeles bredvid. 

VARDAGSRUM/ Stort vardagsrum med härliga fönsterytor och utgång till trädgården med trädäckad altan. Här avnjuts många middagar i den ljumma sommarkvällen. Helt utan insyn från grannar. 

SOVRUM / På entreplan finns 3 sovrum med tillhörande klädkammare. 

BADRUM / Helkaklat badrum med fönster och stort bubbelbadkar. 

TVÄTTSTUGA / Praktisk tvättstuga med gott om plats för både tvätt och förvaring. Egen ingång som är guld värd då barnen kommer hem med alla träningskläder. 

ÖVRE PLAN

ALLRUM /  Ett härligt stort rum med många möjligheter. En plats för ungdomarna eller en ostörd vrå för de vuxna. Här finns även plats att inreda ytterligare ett rum för den stora familjen eller som kontor.  

SOVRUM / På övre plan finns 2 sovrum med förvaring i kattvindarna. 

KLÄDKAMMARE / Inredd klädkammare med gott om plats. 

CARPORT med förråd med indragen el. På den asfalterade uppfarten finns plats för ytterligare bilar.

RENOVERINGAR

Huset byggdes 1999 och har sedan dess underhållits och renoverats med bla följande: 

2016 Nytt kök från Puustelli
2013 Ny frånluftsvärmepump
2014 Målning av fasad
2006 Övervåning med badrum och bastu

TRÄDGÅRDEN 

Kanske det allra bästa med denna fastighet är den fint uppvuxna och välvårdade trädgården som gränsar till allmänning En tomt med vackert berg och behaglig gräsmatta med många olika växter och fruktträd som skapar möjlighet till flera olika uteplatser. En fikastund i syrenbersån, en grillmiddag på altan eller en härlig stund i hängmattan. För den som uppskattar det naturen kan erbjuda finns hör både äppelträd, plommonträd och körsbärsträd och i skogen växer gott om blåbär och kantareller. På baksidan finns en stor trädäckad altan med två olika ingångar till huset och köket. Uppvuxna träd och buskar skapar en fin inramning och ger bra insynsskydd och en spännande lekplats för barnen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Havstrutsvägen 2
134 62 Ingarö
Område:
Ingarö-Fågelvik
Rum:
7 rum och kök
Boarea:
189 Kvm
Tomtarea:
1875 Kvm
Byggnadsår:
1999
Tillträde:
2019
Byggnadstyp:
Villa
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp.
Pantbrev:
6st om totalt 2.332.095 kr
Taxeringsvärde totalt:

3.532.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.390.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

2.142.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
44 kWh/Kvm och år
Energiklass:
C
Servitut:
Servitut:
Servitut:
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
14500 kr/år
Vatten/Avlopp:
9500 kr/år
Samfällighet:
4500 kr/år
Summa:
28500 kr/år
Kommentar:
Observera att driftkostnad varierar beroende på förbrukning och avtal . Till detta tillkommer villaförsäkring.

Övrigt

INGARÖ är en av Sveriges största öar med fast förbindelse. Här lever man mitt i Stockholms skärgård bara 30 minuter från Stockholms innerstad med naturen och havet alldeles runt knuten. Här finns ett rikt föreningsliv för den aktiva familjen med både fotbollsklubb, segling och en omtyckt ponnyklubb med ridhus. För den som hellre vill gå på is är det nära till Gustavsberg med både ishall och bandybana med aktiva klubbar. Ingarö har även en anrik golfklubb med två 18-hålsbanor. På Ingarö finns ett av Stockholms skärgårds mest omtyckta havsbad beläget vid Björkvik, granne med Björnö naturresesrvat som erbjuder härliga promenadstigar och skärgårdsnatur. 

FÅGELVIK är ett populärt villaområde som växte upp i början av 2000-talet. Ett familjevänligt område med begränsad biltrafik där barnen kan cykla till den närbelägna Fågelviks förskola/skola F-3 eller Brunns skola F-9. I närheten finns även Ingarö fotbollsplan, friidrottsarena och en allmänning för spontan idrott samt elljusspår med utegym. Gångavstånd till Fladenbadet och Ingarö golfbana. 

BRUNN är Ingarös centrum med en välsorterad matvaruaffär, pizzeria och bensinmack. Ett bredare utbud av affärer finns vid Värmdö marknad och Mölnvik som snabbt nås med bil eller buss. 

KOMMUNIKATIONER. Från Ingarö går ett flertal bussar till Stockholms centrum och Gustavsberg. Med motorvägsbuss är restiden ca 30 minuter. 

 

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.