• Välkommen på
  • visning
  • 27 Maj

Älta Ceciliagatan 16 6rok 137 Kvm


FAMILJEVÄNLIGT


5.750.000 kr

Charmerande och väl underhållet radhus med sjöutsikt och fritt läge. Välplanerat med tre våningsplan med sovrum och badrum på varje plan och fin sjöutsikt över Ältasjön från nästan alla fönster. Trevlig friköpt tomt i söderläge i bilfritt område nära bad och kommunikationer.

Visas Söndag 27 Maj

  • 18-Fasad

Beskrivning

Nu är det dags för nästa familj att ta över stafettpinnen och fortsätta vårda och modernisera detta välvårdade radhus byggt 1975. Huset och trädgården är väl omhändertaget med bla nylagt tak, tillbyggd farstukvist, nymålad fasad, indragen fiber och en fin trädgård, Med tre våningsplan finns en mängd olika möjligheter för både den lilla och stora familjen. Varje våningsplan har sovrum, badrum och sällskapsrum med sjöutsikt och köket är centralt beläget på entréplan.

ENTREPLAN

En trevlig farstukvist hälsar dig välkommen, mycket praktiskt för den som kommer hem en regnig dag med tunga matkassar. Gott om plats för både barnvagn och cykel och möjligt att sitta ner en stund. Vi larmar av och går in.

HALL med plats för avhängning av ytterkläder och skor bakom inbyggd garderob leder oss vidare till husets hjärta

KÖK med matplats vid fönster och fri utsikt över Ältasjön. Praktiskt arbetskök med gott om skåp och arbetsbänkar. Här finns fungerande spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys av äldre modell. 

SOVRUM 1 är lagom stort för dubbelsäng och från huvudkudden har man fri utsikt över sjön. Ingång till inredd klädkammare som leder vidare till 

SOVRUM 2 som har fönster mot nordost och är lagom stort för ett mindre barn eller gästrum. 

BADRUM som renoverades 1993 med vitt kakel och våtrumsmatta. Här finns sittbadkar, WC och handfat samt förvaringsskåp och fönster för enkel vädring. 

Fin furutrappa leder upp till 

ÖVRE PLAN

ALLRUM som enkelt kan återställas till ytterligare ett sovrum med fönster åt två håll och takkupa. Givetvis ännu finare sjöutsikt och helt utan insyn. 

SOVRUM med fönster i nordost med plats för säng och skrivbord

DUSCHRUM med våtrumstapet och matta. Dusch WC, handfat och spegelskåp. 

KLÄDKAMMARE med gott om förvaringsutrymme

VINDSLUCKA som med inbyggt trappa leder upp till vinden som har inlagt golv och nästan ståhöjd i nock.

NEDRE PLAN

VARDAGRUM med ekparkett och stora fönster samt utgång till trädgården.

BLOMSTERRUM som kan användas både som matsal och sovrum. Fönster i vinkel och utgång till trädgården. 

DUSCHRUM med våtrumstapet och matta. Dusch WC och handfat och spegelskåp. 

FÖRRÅD som är förberett för bastu men som idag används för förvaring.

TVÄTTSTUGA med våtrumsmatta och tvättmaskin Miele samt torkskåp och arbetsbänk. Ny varmvattenberedare 2017.

TRÄDGÅRDEN har en trevlig stensatt uteplats vid husväggen och gräsmatta som omgärdas av en insynsskyddande häck. Fina planteringar med många av sommarens blommor. Friköpt tomt. 

RENOVERINGAR

2017 Ny varmvattenberedare 
2017 Ny kökskran med nya packningar
2014 Målning av fasad
2006 Nytt tak hängrännor och stuprör samt ommålning av fönsterplåt
1993 Badrum entreplan helrenoverat med våtrumsmatta, kakel och inredning
1980 Duschrum övervåning renoverat

För mer information se bifogad överlåtelsebesiktning samt energideklaration och fastigheten säljs med försäkring mot dolda fel. 

 

SAMFÄLLIGHETEN

Området förvaltas av samfällighetsföreningen kvarteret Spettet som sköter om hela området med fina gångvägar som leder ner till föreningens lekpark och allmän badplats. Föreningen ansvarar för att snöröjning, sophämtning och underhåll av gemensamma ytor och byggnader ombesörjs. Årlig avgift 11 000 kr. Vattenförbrukningen  läses av på separat vattenmätare och betalas av varje fastighetsägare 4 ggr/ år. Föreningen har även gemensamma städdagar 2 ggr/år med trevlig samvaro. Varje fastighet har en garageplats i garagelänga och för besökande finns gästparkering. 

 

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Ceciliagatan 16
138 33 Älta
Område:
Älta
Rum:
6 rum och kök
Boarea:
137 Kvm
Biarea:
7 Kvm
Tomtarea:
121 Kvm
Pris:
5.750.000 kr
Byggnadsår:
1975
Tillträde:
Januari 2019
Byggnadstyp:
Radhus
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Fönster:
2-glas och 3-glas
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Tv- internetutbud:
Öppen fiber
Uppvärmning:
Direkt el
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp året om.
Pantbrev:
1st om totalt 482.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

3.376.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.542.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.834.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
116 kWh/Kvm och år
Energiklass:
F
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Nacka ÄLTA GA:24
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Nacka ÄLTA GA:67
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
27000 kr/år
Vatten/Avlopp:
3000 kr/år
Samfällighet:
11000 kr/år
Försäkring:
7000 kr/år
Summa:
48000 kr/år
Kommentar:
Observera att driftkostnad varierar beroende på förbrukning och avtal.

Övrigt

ÄLTA
Tack vare närheten till Nackareservatet med sina stora skogsområden och fina sjöar var detta ett attraktivt sommarstugeområde som nu har förvandlats till ett populärt bostadsområde i Nacka kommun Älta erbjuder allt en modern familj kan efterfråga och lite till. Flera förskolor, mycket bra skolor och en mängd olika fritidsaktiviteter för både liten och stor. Tack vare närheten till Nackareservatet och Hellasgården finns många fina strövområden och spännande badsjöar. Älta Centrum erbjuder flera affärer och därutöver är det bara 10 minuter med bil till Sickla köpkvarter. Täta bussförbindelser med buss 401 till Slussen eller buss 801 till Gullmarsplan på ca 25 minuter. Buss 840 till Haninge och buss 821 till Tyresö.

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: +0735338831

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.