• Välkommen på
  • visning
  • 25 Okt

Kästa Spannbacken 5B 5rok 136 Kvm


Familjevänligt brf parhus


3.995.000 kr

Påkostat och modernt Brf parhus med ett populärt och barnvänligt område. Stor altan i söder med massor av soltimmar. Möjlighet till fyra sovrum. Parkeringsplats för två bilar ingår.

Visas Onsdag 25 Okt 17:00 - 17:30

  • WEB FMK SPAN5N-1

Beskrivning

Varmt välkomna till detta mycket trevliga boende med ett populärt läge i Huddinge. Här bor man i ett modernt och påkostat Brf parhus med stora fönsterpartier, dubbel takhöjd vid trappen och noga utvalda materialval. Till huset ingår det parkeringsplats för två bilar, altan samt gräsmatta. Kästa är ett naturskönt och strategiskt rätt område med närhet till både Huddinge C och E4:an. Här finns även gott om strövområde och i närområdet hittar man den populära badsjön Gömmaren.

Välkomnande hall med plats för klädavhängning. Direkt innanför dörren slås man av det generösa ljusinsläppet från de stora glaspartierna i vardagsrummet.

Direk in till höger finns ett helkaklat badrum med dusch, wc och kommod samt spegelskåp. Golvvärme och infällda spotlights.

Köket ligger som hjärtat i huset och har öppen social planlösning med vardagsrummet. Detta skapar en skön känsla vid middagar då man hela tiden har kontakt med gästerna. Köket kommer från Vedum och har vita släta luckor samt vit bänkskiva. Stor köksö som bidrar till goda arbetsytor. Vitvarorna består av infälld kyl/frys, infälld diskmaskin, ugn, induktionshäll, fläkt samt inbyggnadsmikro. Spotlights i taket.

Bakom kök finns en separat tvättdel med torktumlare och tvättmaskin.

Vardagsrummet har plats för både matgrupp och stor soffgrupp. Stora hela fönsterpartier av glas som ger en otroligt skön kontakt med grönskan och altanen utanför.

Altanen ligger i soligt söderläge och har sol från morgon till sen eftermiddag. Här får man plats med både soffgrupp, grill och stor matgrupp.

Övervåningen nås via en charmig trappa och har dubbel takhöjd. På övervåningen finner vi tre rymliga sovrum med plats för både sängar och annat önskat möblemang. Om det behövs fler sovrum kan man med enkelhet dela av tv-rummet.

Övervåningens badrum har snyggt designat badkar. Här finns även en modern kommod, wc samt ett fönster.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Spannbacken 5B
141 59 Huddinge
Område:
Kästa
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
136 Kvm
Tomtarea:
310 Kvm
Pris:
3.995.000 kr
Avgift:
4.326 kr inkl. Vatten, Kabel-TV, Bredband
Byggnadsår:
2015
Lägenhetsnr:
1
Byggnadstyp:
BRF parhus
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme via Frånluftsvärmepump
Andelstal, ägande:
21.935 %
Andelstal, avgift:
21.935 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
Brf Spannbacken
Org.nr:
769630-0024
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
1155 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
1405 kr/mån
Kommentar:
El och värme går under el.

Föreningen

Brf Spannbacken bildades 2015 och består av 6 lägenheter. Fastigheterna stod klara i slutet av 2015. Inga större renoveringar kommer behöva inom närstående tid.

Mark/uteplats ingår till lägenheterna.

Bredband, tv samt ip-telefoni finns från telia och ingår i avgiften.

Utöver avgift till föreningen skall repspektive lägenhet individuellt betala ev. överstigande vattenförbrukning (130 m3 vattenförbrukning på detta hus). Det tillkommer även hushållsel samt el för luftvärmepumpen (uppvärmning).

 

Övrigt

Kästa är ett mysigt och lugnt område med mycket fina grönområden. Barnvänligt med närhet till såväl skolor som förskolor. I närområdet finns Vistaskolan som har verksamhet från förskoleklass upp till och med årskurs 9. I närheten finns Södertörns högskola, Huddinge sjukhus, Novum samt Karolinska Institutet.

Bussförbindelser finns nära och tar dig bl.a till pendelstationerna Huddinge C och Flemingsberg. Härifrån tar man sig snabbt vidare till Stockholm och Södertälje.

Huddinge C ligger 5 min bort med bil alternativt buss och är ett mycket uppskattat centrum.

Dokument

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.