• Ring för
  • visning

Nockebyhov Gubbkärrsvägen 29 4rok 97 Kvm


Familjelägenhet med två balkonger


3.995.000 kr

VISNING SÖNDAG 17/2. Välkommen till denna ljusa och genomgående familjelägenhet. Trevlig och välplanerad med ljusa ytskikt och modern stil. Tre bra sovrum, snyggt nyrenoverat och stambytt badrum samt härliga sällskapsytor med kök, matrum och vardagsrum som hänger samman till en social umgängesyta perfekt för familjemys eller fest. Två stora balkonger mot lugn och grönskande innergård. Lägenheten ligger med härligt läge i natursköna och populära Nockebyhov, ett stenkast från natur och bad men endast ett par minuter från Brommaplan. Stor och välskött förening med många bra faciliteter så som dagis i fastigheten, motionsrum, snickarrum, hobbyrum mm. Här är det bara att flytta in och trivas!

  • DSD4731

Beskrivning

Välkommen till denna genomgående och rymliga lägenhet med härligt natur och vatten runt hörnet men med Brommaplan ett stenkast ifrån. Lägenheten har ljusa ytskikt och fina golv samt nyrenoverat och stambytt badrum. Två mysiga balkonger mot grönskande innergård.

HALL-Trevlig och välkomnande med gott om plats för ytterkläder och skor. Finns även en stor draggarderob med gott om ytterligare förvaring. Målade väggar och originalgolv i marmor som både är snyggt och praktiskt. Säkerhetsdörr. Från Hallen når du både sovrum, matrum och kök.

KÖK-ljust med bra arbetsytor och förvaring. Köksinredning i vitt och bänkskiva i trä. Maskinell utrustning: Kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn och fläkt. Öppet mot matplats men med en smart avdelning mellan kök och matrum med skåp och förvarings/arbetsbänk. Vackert tredelat fönster med burspråk med utsikt mot villakvarteren. Vita väggar och parkettgolv

MATPLATS-mot fönster. Här får man plats med ett matsalsbord för det stora sällskapet. Vita väggar och parkettgolv. Vacker ljusgråa dörrar öppnar upp mot det stora sällskapsrummet.

VARDAGSRUM-Mycket generöst rum med gott om ljusinsläpp från vardagsrummets stora fönster i vinkel. Här får man plats med stor soffgrupp men även matsalsbord i fall man önskar det. Ett perfekt rum för familjemys eller sociala tillställningar. Vardagsrummet har vitmålade väggar och parkettgolv. Från vardagsrummet när manlägenhetens ena balkong.

BALKONG 1-Stor balkong med gott om plats för utegrupp och planteringar. Härligt läge mot den öppna och lummiga innergården.

SOVRUM 1-Rymligt sovrum med plats för stor säng, gott om ljusinsläpp från sovrummets fönster. Vitmålade väggar och parkettgolv. Gott om förvaring genom garderobsvägg. Finns plats för ytterligare förvaring om man har behov.

SOVRUM 2-Rogivande rum mot den lugna innergården. Plats för större säng och skrivbord. Här finns både en egen walk in closet med hyllor, hängare och krokar och en aldeles egen balkong. vita väggar och snyggt nytt trägolv.

BALKONG 2-Även den mot innergården. Här finns plats för minder bord och stolars samt blommor eller solsäng.

SOVRUM 3- Mysigt rum med plats för en mellanstor säng, hyllor och ett skrivbord. Detta rum passar bra som barnrum, arbetsrum/gästrum. Vita väggar och nytt snyggt golv

BADRUM - Snyggt och stambytt badrum med hög standard. Vitt kakel och mörkt klinkergolv med golvvärme. Stor dusch med fina glasväggar, handfat med praktisk kommod, spegel med belysning och wc samt spotlight i tak. Fint litet fönster ger naturligt ljus i badrummet.

OMRÅDET
Populära och natursköna Nockebyhov har en blandad bebyggelse av lägenheter och fina hus. Området erbjuder ett naturnära och lugnt läge med närhet till fina promenadstråk längs Mälaren med båtliv och flera badställen innom gång och cykelastånd. Direkt närhet till vackra naturreservatet Judarskogen om du vill ta en promenad eller löprunda. Mycket bra kommunikationerna med buss 127 precis utanför dörren som tar dig till Brommaplan på ett par minuter med alla bekvämligheter som restauranger, affärer, service och kommunikation. Från Nockeby kan du även ta 12ans spårvagn till Alvik. Vill du storhandla tar du dig snabbt till BrommaBlocks, där finns allt du kan tänkas behöva.

Fakta

Adress:
Gubbkärrsvägen 29
168 40 Bromma
Område:
Nockebyhov
Rum:
4
Boarea:
97 Kvm
Pris:
3.995.000 kr
Avgift:
6.413 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV(Bas)
Våning
1
Byggnadsår:
1951/52
Lägenhetsnr:
71
Fönster:
2-glas
Ventilation:
FX-system
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.45330 %
Andelstal, avgift:
1.45330 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
175 kWh/Kvm och år
Förening:
Koppartältet
Org.nr:
769625-7919
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen


FASTIGHET-FÖRENING
BRF Koppartältet förvärvade fastigheten 2014 man äger fastigheten med tomträtt. Föreningen består av sammanlagt 155 lägenheter, varav nästan 40 stycken fortfarande innehas med hyresrätt. Vilket är mycket bra dolt kapital för föreningen samt 4 stycken lokaler.

TV & BREDBAND
Kabel-TV och bredband levereras av Comhem där basutbudet för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns även att teckna bredband via fiber (Bredbandsbolaget) för bostadsrättshavaren själv.

PARKERING
Föreningen har 8 garage-900kr, 33 p-platser-400kr och 2 MC-platser -100kr som kan hyras av medlemmarna. Dessa  fördelas enligt kösystem. För att ställa dig i kö, maila till parkering@koppartaltet.se

RENOVERINGAR
2012 Renoverades yttertaket
2014 Renovering av tvättstugor
2016 Installerades bergvärme. 
2016/2017 genomförs stambyte i samtliga lägenheter
2018 Upprustning ventilationssystem (FTX-system)
Kommande renoveringar enligt underhållsplan, fönster 2019 och trapphusmålning 2020

EKONOMI
Föreningen är stor och har ett betydande antal hyresrätter vilket är en viktig parameter när man ser föreningens årsredovisning och skuldsättning. Hyresrätterna avyttras vartefter dessa blir lediga. Föreningen har i sitt bildande tagit höjd för de renoveringar som ligger i underhållsplanen. Årsavgiften höjs med 2% från och med 2018-04-01, (128kr)

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, juridisk person tillåts ej. Delat ägande med minst 10%. Marken innehas med tomträtt. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning. De tas ut en avgift för andrahandsupplåtelse om 10% av prisbasbeloppet per år, se stadgar. Föreningen tar ut överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift vid försäljning, debiteras köparen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga med 5 st tvättmaskiner, 3 st torktumlare, 1 torkskåp, 2 manglar och 2 centrifuger. Här finns även separat torkrum. Stora tvättstugan är belägen i uppgång P och den lilla tvättstugan finns i källaren i uppgång K. Föreningen har även två stycken barnvagnsförråd, tre stycken cykelförråd, bibliotek, motionsrum, snickarrum, vävarrum och hobbylokal. I motionsrummet finns hantlar, motionscykel, träningsmaskin, ribbstol, pilatesboll, gymnastikmatta m.m.

 

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.