• Ring för
  • visning

Södermalm Tideliusgatan 13 1tr. 3rok 80 Kvm


Exklusivt renoverad obelånad BRF GARAGE


6.495.000 kr

Exklusivt renoverad 3:a i obelånad BRF med 16 st. hyresrätter kvar. Söders barnvänligaste gård och garage i huset. I den redan låga avgiften ingår Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband och BR-försäkringstillägg. Inglasad balkong, gäst-WC med tvättavdelning, ordentlig matplats i köket, stort badrum med både duschhörna, badkar och frostat fönster och ett lugnt läge nära allt på Söder. Välkomna!

  • 7-Vardagsrum

Beskrivning

Belägen på en av Södermalms barnvänligaste gårdar och ett område med väldigt lite trafik. Många lekparker samt förskolor och skolor finns i närområdet. Lägenheten totalrenoverades 2015–2016

Lägenheter från just den här tiden, är otroligt välplanerade med fint ljusinsläpp, kök med ordentlig matplats, goda förvaringsmöjligheter, stort badrum med både kar och duschhörn samt fönster, separat gäst-WC. Från kök och balkong så har du också väldigt bra uppsikt över barn som leker på gården.

Ett perfekt familjeboende som kombinerar det moderna med härliga 60-tals värden.
Va, Vä, Kabel-TV-basutbud, Bredband2 100 Mbit och BR-försäkringstillägg ingår i avgiften.

Välkomna till Tideliusgatan 13, 1tr!

 

Den här lägenheten genomsyras av kvalitet, vilket du känner så fort du kliver in. Samtliga golv har bytts ut mot en tidstypisk vackert lackad stavparkett i originalutförande, genomtänkt belysning, exklusiva och stilrena materialval och lätt ändrad planlösning som ytterligare ökar på funktionaliteten.

Lägenheten har utrustats med säkerhetsdörr och modern el-central med automatsäkringar samt jordfelsbrytare. Samtlig el är utbytt med jordade kontakter

Hall med plats för avhängning, god förvaring i stor dubbelgarderob med skjutdörrar och ett tidigare kapprum som införlivat lägenhetens Gäst-WC och nu rymmer arbetsbänk, skåpsförvaring, en modern kombimaskin tvätt/torktumlare samt en extra mindre frys. Stilrent målat i svala gråa toner och ett matchande elegant stengolv i grå nyans.

Vardagsrummet är rymligt med fint ljusinsläpp tack vare det längsgående fönsterpartiet och den genomgående planlösningen. Ett lättmöblerat rum där det finns plats för både umgängesdel och matsalsdel om så önskas.

För den som önskar disponera om, så att vardagsrummet vetter mot balkong och kök så finns det en utmärkt och lyckad ändring av planlösningen, se exempelbild och alternativ planlösning under bilder. Önskas ett extra sovrum finns det möjlighet till det också.

Helrenoverat kök med moderna vitvaror. Utmärkta arbetsytor samt arbetsbänkar i massiv svart granit (40mm) med en stilren induktionshäll från Gaggenau och nedsänkt diskho. Köket är utrustat med en fullhöjds kyl och frys från Miele, diskmaskin, inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn samt en vinkyl, som förhöjer kökets känsla. Ovan de belysta arbetsytorna på bägge sidor, sitter vitgrå Carrara-marmor monterad på väggarna.

Gott om förvaring erbjuds i många stilrena skåp och lådor samt i separat skafferi.

Köket har även en mycket bra matplats invid fönster som lätt rymmer 6–8 personer. För den som önskar ytterligare rum kan matplatsen lätt skiljas av från köket med t.ex. skjutdörrar. Se exempel under bilder.

Sobert och exklusivt inrett badrum med SPA-känsla, utrustat med både duschdel och ett stort ovalt badkar. Helkaklat med stora plattor i varma jordtoner med klinkergolv i matchande ton med komfortvärme. Stor belyst väggspegel ovan den stora kommoden med dubbla ovanpåliggande handfat. Vädringsmöjlighet genom stort frostat fönster. Badrummet utrustat med dimbara och infällda takspotlights.

Sovrum 1 har en inbyggd garderobsvägg med både lådor och hängsektioner, vilket ger extremt bra förvaringsmöjligheter tillsammans med dubbelgarderoben med skjutdörrar. Gott om plats för dubbelsäng och sängbord.

Från sovrummet når du lägenhetens möblerbara balkong i söderläge där du kan njuta av många sköna sommardagar och ljumma kvällar. Balkongen är inglasad med helt öppningsbara skjutglas, vilket gör den till ett trivsamt uterum från tidig vår till sen höst. En exklusiv och smakfullt designad belysningsramp bidrar till en trivsam känsla i skymning och kväll.

Sovrum 2 är stort och ett utmärkt barn/arbetsrum. Rummet ger annars även plats för dubbelsäng. Här återfinns också lägenhetens rymliga klädkammare som integrerats i rummet.

Söders barnvänligaste och grönskande innergård med odlingslotter, sittplatser och grillmöjligheter, garage, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30–35 personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två tvättstugor. Ett källarförråd hör till bostaden.

Garaget har 126 bilplatser och 4 MC-platser. Av bilplatserna är 58 stycken inburade och 68 stycken är öppna. I garaget finns tre tvätthallar med tillgång till varmt och kallt vatten. Öppen bilplats: 1300 kr/månad, extra lång öppen bilplats: 1350 kr/månad, inburad bilplats: 1400 kr/månad, öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, MC-plats: 500 kr/månad.

OMRÅDET

Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5–6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.

Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer. Eriksdalsskolan, årskurs 1–9, erbjuder bl.a. den populära Bild och Formklassen.

Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och I-or (se länkar) i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer.

Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station.

Fakta

Adress:
Tideliusgatan 13 1tr.
118 69 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
3
Boarea:
80 Kvm
Pris:
6.495.000 kr
Avgift:
2.301 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, BR-försäkringstillägg, Bil-Pool
Våning
1/5
Byggnadsår:
1968
Lägenhetsnr:
15
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Com Hem/Bredband2
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.62696 %
Andelstal, avgift:
0.62696 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
148 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Alnmåttet
Org.nr:
769604-2196
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
600 kr/mån
Försäkring:
220 kr/mån
Summa:
820 kr/mån
Kommentar:
Nätkostnad El tillkommer

Föreningen

Brf Alnmåttet är en äkta och obelånad Brf med osedvanligt bra ekonomi och framtida förutsättningar, som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968.

Föreningen består av 152 st. bostäder med bostadsrätt samt 16 stycken hyreslägenheter och 5 stycken lokaler med hyresrätt. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 635 kvm varav bostäder utgör 14 176 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st.

Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4 Mkr kr årligen. 2018-12-31 fanns kassa och omsättningstillgångar om ca 4,8 Mkr och under 2018 har  avyttrade föreningen en tidigare hyresrätt, (3:a), och under 2019 ytterligare hyresrätt (4:a), vilket givit intäkter om ca 13,7 Mkr till kassan. I år kommer ytterligare två hyresrätter säljas av föreningen.

Med bra intäkter och 16 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening!

 

Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10 %.

Föreningen följer en sedan 2012 fastställd underhållsplan som löper på 20 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna.

Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs.

AVGIFTEN
Avgiften sänktes 2018-07-01 med 5 % och har tidigare sänkts tre gånger de senaste fem åren med 10 % var gång.

UTFÖRDA RENOVERINGAR

2019 Ny undercentral
2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning
2016/17 Balkongframsidor och fasad.
2015 Stamspolning
2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter.
2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick.
2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar.
2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras
2011 OVK besiktning, ny tryckvattenpump, hissrenovering, 
2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverade
2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd
2009 Gårdsrenovering
2008 Undercentral
2007 Snörasskydd
2005 Fönsterrenoveringar, fasad
2000 Omläggning av tak

KOMMANDE RENOVERINGAR
2020 solpaneler på taket installeras med möjlighet till investeringsbidrag.

FÖRSKOLOR

Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare.

Förskolan I-or är en liten förskola med 16–18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet präglade redan från början I-ors verksamhet. Än idag är det ledorden i det pedagogiska arbetet. Att vara barn på I-or ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

 

 

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.